Προστατέψτε το κινητό σας από το κρύο!

Προστατέψτε το κινητό σας από το κρύο!
ired.gr

Τα smartphone δεν είναι κατασκευασμένα για να λειτουργούν υπό ακραίες συνθήκες.

Όμως πώς θα μπορέσετε να μοιραστείτε και να απαθανατίσετε τις ωραίες στιγμές ενός χιονοπόλεμου με την παρέα σας χωρίς την βοήθεια της κάμερας και των υπηρεσιών κινητής δικτύωσης;

Ορίστε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις κρύες μέρες του χειμώνα:

Γάντια αφής

Τα χειμερινά αξεσουάρ είναι απαραίτητα για να προστατεύετε τα άκρα σας από το κρύο. Όμως οι οθόνες αφής capacitive, για να λειτουργήσουν σωστά, απαιτούν την ιδιότητα του σώματός μας που είναι αγώγιμο στα ηλεκτρικά σήματα. Έτσι τα χοντρά απλά γάντια δεν θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συσκευή καθώς διαθέτουν έναν παχύ μονωτικό υλικό.

ice cold iphone 01

Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν ειδικά γάντια τα οποία στα άκρα των δαχτύλων έχουν αγώγιμες ηλεκτρικά ίνες, έτσι ώστε να σας προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση του iPhone σας, χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε τα γάντια σας.

Τι συμβαίνει σε ένα παγωμένο κινητό;

Το iPhone 5s για παράδειγμα όταν βρίσκεται εκτός λειτουργίας μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες από -20 έως 45 βαθμούς Κελσίου, όταν όμως είναι ενεργοποιημένο η εμβέλειά του είναι πολύ πιο μικρή. Η Apple για αυτόν το λόγο προτείνει τους 0 βαθμούς Κελσίου ως την χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας.

ice cold iphone 02

Με την έκθεση του iPhone σε χαμηλές θερμοκρασίες, η απόδοση της μπαταρίας μπορεί να πέσει και σίγουρα να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα ακόμη και να σβήσει η συσκευή σας. Σε περίπτωση που η συσκευή σας κλείσει λόγω ψύχους, μην την ανοίξετε μέχρι να επιστρέψετε σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Σε κίνδυνο βρίσκονται επίσης και οι γυάλινες επιφάνειες όπως η οθόνη της συσκευής σας. Αυτές οι επιφάνειες είναι πιο ευαίσθητες σε χαμηλές θερμοκρασίες και είναι πιο εύκολο να σπάσουν ή να ραγίσουν.

Για να προστατέψετε τη συσκευή σας τις κρύες μέρες του χειμώνα, διατηρήστε την σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε θήκες που προστατεύουν την συσκευή, μην την αφήνετε εκτεθειμένη σε εξωτερικούς χώρους και κρατήστε την σε εσωτερικές τσέπες έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε την θερμότητα του σώματός σας.

από jericho