Πώς να δείτε τη desktop έκδοση ενός ιστότοπου στο Safari του iOS 9.

Πώς να δείτε τη desktop έκδοση  ενός ιστότοπου στο Safari του iOS 9.
ired.gr

Δείτε την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές μιας ιστοσελίδας αντί την έκδοση για κινητά στο Safari του iOS 9.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η «κινητή» έκδοση ενός ιστοχώρου είναι καλύτερη όταν πλοηγούμαστε στο Διαδίκτυο με το iPhone μας, ή το iPod Touch, εφόσον οι ιστοσελίδες που είναι για κινητά είναι βελτιστοποιημένες ακριβώς γι’ αυτό το λόγο - δηλαδή για να απεικονίζονται καλύτερα σε μικρές οθόνες. Ωστόσο, κάποιος χρήστης μπορεί να χρειάζεται να δει την «επιτραπέζια» έκδοση ενός συγκεκριμένου ιστότοπου για διάφορους λόγους, στο iPhone ή στο iPad του χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το Handoff για να «περάσει» τη σελίδα σε ένα Mac.

Υπάρχει όμως τρόπος να δείτε την desktop έκδοση μιας ιστοσελίδας απευθείας στο Safari του iOS 9, που είναι διαφορετική από προηγούμενες εκδόσεις του Safari.

Δείτε ακόμη: Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone

Πώς γίνεται

Να πώς θα το κάνετε:

  • Ανοίγετε πρώτα την ιστοσελίδα που θέλετε να δείτε στο Safari του iOS 9.
  • Πατάτε στο εικονίδιο του διαμοιρασμού (sharing - κάτω στο κέντρο το κουτί με το βελάκι).

 ired website desktop version 01

  • Σύρετε προς τα δεξιά για να αποκαλυφθούν οι επιπλέον επιλογές.
  • Στην κάτω σειρά με τα γκρι εικονίδια, το προτελευταίο μοιάζει με ένα iMac και έχει τη λεζάντα «Ιστότοπος για υπολογιστές».

 ired website desktop version 02

  • Μόλις το πατήσετε, θα φορτωθεί η ίδια σελίδα που βλέπετε, αλλά στην «επιτραπέζια έκδοσή της».

ired website desktop version 03

Σε κάποιες (αρκετές) περιπτώσεις δε θα δείτε διαφορά γιατί πολλοί ιστότοποι είναι βελτιστοποιημένοι ώστε να δείχνουν την ίδια μορφή και στην επιτραπέζια και στην κινητή έκδοσή τους, αλλά σε άλλες περιπτώσεις (όπως αυτή του Youtube στο παράδειγμά μας), η μορφή της ιστοσελίδας είναι εντελώς διαφορετική.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, κάποιοι ιστότοποι δεν επιτρέπουν την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές να εμφανιστεί σε κινητά, οπότε το πλήκτρο δε θα μας αποδώσει κάτι καινούριο οπτικά.

Η ίδια διαδικασία ισχύει και ανάποδα σε περίπτωση που από λάθος σας εμφανιστεί η επιτραπέζια έκδοση ενός ιστοτόπου, μπορείτε να ζητήσετε την κινητή έκδοσή του. Πάντως, σε γενικές γραμμές, η κινητή έκδοση - αν υπάρχει - ενός ιστοτόπου, είναι πάντα καλύτερη μιας και είναι βελτιστοποιημένη για μικρές οθόνες όπως αυτές ενός iPhone.

Αυτός είναι ο νέος τρόπος - στο iOS 9 - για να ζητάμε την επιτραπέζια έκδοση ενός ιστοτόπου. Σε παλαιότερες εκδόσεις υπήρχε η δυνατότητα επίσης, αλλά μέσω μιας πιο πολύπλοκης διαδικασίας, όπου έπρεπε να σύρουμε το δάχτυλο από την πάνω μεριά όπου βρίσκεται η γραμμή διευθύνσεων, ενώ τώρα έχει γίνει πιο προσιτή η διαδικασία.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: