Μεταφέρετε τα iMovie έργα σας από το iPhone ή iPad στον υπολογιστή σας Mac

Μεταφέρετε τα iMovie έργα σας από το iPhone ή iPad  στον υπολογιστή σας Mac
ired.gr

Είστε επίδοξος παραγωγός ταινιών και φανατικός χρήστης της εφαρμογής iMovie; Δείτε πως να μεταφέρετε τα αριστουργήματά σας στον υπολογιστή σας Mac.

O φίλος και αναγνώστης της ιστοσελίδας Σπύρος Π. έχει την εξής απορία:

Πώς μπορώ να μεταφέρω στον υπολογιστή μου Mac μία ταινία που έχω δημιουργήσει στο iPad μου και συγκεκριμένα στην εφαρμογή iMovie;

Με τις νέες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε σχεδόν επαγγελματικά video ανάλυσης 4K, τα οποία έχετε συλλάβει με το νέο σας iPhone. Η εφαρμογή iMovie και τα έξυπνα εργαλεία επεξεργασίας που διαθέτει είναι ικανή για να δημιουργήσετε αριστουργήματα. Όμως η iOS έκδοση της εφαρμογής, δεν μπορεί να κάνει τα πάντα κι εδώ είναι που χρειάζεται ο υπολογιστής σας Mac.

Διαβάστε επίσης: Apple Πληκτρολόγιο, Eπιφάνεια αφής και Mouse. Μόλις έγιναν πολύ καλύτερα

Χάρη στην τελευταία έκδοση iMovie 10.1, μπορείτε να συνεχίσετε την επεξεργασία, την οποία έχετε ήδη ξεκινήσει από τη συσκευή σας iPhone ή iPad, στον υπολογιστή σας Mac, για περαιτέρω επεξεργασία. Ας δούμε βήμα βήμα πως μπορεί να γίνει η μεταφορά.

Μεταφέρετε μία iMovie ταινία από τη συσκευή σας iPhone ή iPad στον υπολογιστή σας Mac

  • Ανοίξτε την εφαρμογή iMovie, της συσκευής σας iPhone ή iPad από την οθόνη αφετηρίας.
  • Αγγίξτε το tab "Έργα" και στη συνέχεια επιλέξτε το έργο που επιθυμείτε να μεταφέρετε.

ired move an imovie project 01

  • Επιλέξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

ired move an imovie project 02

  • Εδώ έχετε κάποιες επιλογές για το πως να μεταφέρετε το έργο σας στην εφαρμογή iMovie του υπολογιστή σας.

- Μπορείτε να ανεβάσετε το έργο σας στην υπηρεσία iCloud Drive και στη συνέχεια να ανοίξετε το αρχείο από τον υπολογιστή σας Mac. Θεωρούμε πως αυτή είναι η πιο αργή μέθοδος, αν και θα διατηρήσει το εν λόγω έργο σας αποθηκευμένο στο iCloud.

- Έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε την iOS συσκευή σας σε έναν υπολογιστή Mac μέσω του καλωδίου φόρτισης USB, και να κάνετε χρήση της εφαρμογής iTunes. (Γρήγορη μέθοδος αλλά απαιτεί καλώδιο USB).

- Τέλος μπορεί να διαμοιράσετε το έργο σας με το υπολογιστή σας, μέσω AirDrop σύνδεσης.

Εάν ο υπολογιστής σας χρονολογείται από το 2012 ή νεότερο έτος κατασκευής, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη σύνδεση iOS > Mac, πραγματοποιώντας ασύρματη μεταφορά, από την iOS συσκευή σας, στο υπολογιστή σας Mac. Πρόκειται κατά εμάς για την πιο προσιτή μέθοδο και γι' αυτό θα την αναλύσουμε στη συνέχεια.

  • Περιμένετε ο υπολογιστής σας Mac να εμφανιστεί διαθέσιμος στο μενού AirDrop στην ενότητα κοινής χρήσης.

ired move an imovie project 03

  • Μόλις εμφανιστεί, αγγίξτε το εικονίδιο του υπολογιστή σας.
  • Το έργο σας θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την αποστολή και στη συνέχεια θα ξεκινήσει να αποστέλλεται.

ired move an imovie project 02

Ενδεχομένως να χρειαστεί κάποιος χρόνος, ειδικά εάν η ανάλυση του video είναι υψηλή (4Κ video). Σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν καφέ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, καθώς το πιο πιθανό είναι να προλάβετε.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει καλύτερη κάμερα από του iPhone 6S;

Ανοίξτε ένα έργο που δημιουργήσατε στην iOS συσκευή σας, στον υπολογιστή σας, Mac

1. Ανοίξτε την εφαρμογή iMovie στο λογισμικό OS X El Capitan.

2. Αν έχετε χρησιμοποιήσει AirDrop σύνδεση ή την εφαρμογή iTunes, μπορείτε να εντοπίσετε το έργο σας στο φάκελο "Λήψεις" του υπολογιστή σας Mac.

3. Διαφορετικά ακολουθήστε τη διαδρομή iMovie > Αρχείο > Εισαγωγή έργων iOS.

ired move an imovie project 05

Μέσα σε λίγα λεπτά θα εμφανιστεί το έργο σας και θα πρέπει να έχει όμοια μορφή με την έκδοση στην εφαρμογή iMovie της iOS συσκευής σας.

Όλα θα πρέπει να είναι όμοια από τα εφέ video που τυχόν έχετε προσθέσει μέχρι και τις προσθήκες ήχου. Επιπλέον θα λάβετε και την πλήρη μορφή των video που έχετε χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία του έργου σας, καθώς αποθηκεύονται στην καρτέλα πολυμέσα.

Διαβάστε επίσης: Ήταν καλύτερα με τον Steve Jobs;

Σημείωση: Έχουμε παρατηρήσει πως κάποιες ελάχιστες φορές η εφαρμογή iMovie, κολλούσε στην προσπάθεια εισαγωγής νέου έργου και ιδιαίτερα ανάλυσης video 4K. Εάν παρατηρήσετε πάγωμα της εφαρμογής περισσότερο από 10 λεπτά, θα πρέπει να προχωρήσετε σε επιβολή τερματισμού της εφαρμογής και εκ νέου εισαγωγή.

Θα μπορούσαμε να εντάξουμε στον οδηγό μας και τη μεταφορά ταινιών σε άλλα προγράμματα επεξεργασίας όπως το Final Cut Pro, αλλά δεν έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία μέχρι στιγμής. Παρακαλούμε εάν υπάρχουν απορίες επί της διαδικασίας μεταφοράς ενός έργου, από την εφαρμογή iMovie στον υπολογιστή σας Mac, να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: