Apple Πληκτρολόγιο, Eπιφάνεια αφής και Mouse. Μόλις έγιναν πολύ καλύτερα

Apple Πληκτρολόγιο, Eπιφάνεια αφής και Mouse. Μόλις έγιναν πολύ καλύτερα
ired.gr

H Apple αναβάθμισε τις συσκευές Keyboard, Trackpad και Mouse, κάνοντάς τες πολύ καλύτερες.

Η Apple αναβαθμίζει το φυσικό πληκτρολόγιο, την επιφάνεια αφής (trackpad) και το mouse, με τέτοιο τρόπο που τα κάνουν πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Η βασική αλλαγή των παραπάνω αξεσουάρ, είναι η μετάβαση από τις AA μπαταρίες, σε ενσωματωμένες, οι οποίες φορτίζουν με καλώδιο φόρτισης Lightning. Η κάθε φόρτιση αναμένεται να καλύψει τη χρήση των συσκευών για έναν περίπου μήνα και θα είναι σε θέση, 2 λεπτά φόρτισης από τη πρίζα, να προσφέρουν 9 ώρες χρήσης.

Διαβάστε επίσης: OS X El Capitan: Αυτόματη απόκρυψη / εμφάνιση της γραμμής μενού από την επιφάνεια εργασίας

Η νέα επιφάνεια αφής είναι "Remarkably better" - Εξαιρετικά καλύτερη

ired magic mouse keyboard trackpad 03

Πέρα από την αλλαγή της μπαταρίας, κάθε μία από τις συσκευές έχει δεχθεί αλλαγές στο σχεδιασμό, με κάποιες από αυτές να είναι περισσότερο συγκλονιστικές, από τις υπόλοιπες. Τη μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή, έχει δεχθεί η επιφάνεια αφής (trackpad) της Apple. Δεν θεωρείται πλέον "αντιαισθητικό" και από την πρώτη εμπειρία χρήσης κατόχων της συσκευής, φαίνεται να ανταποκρίνεται αρκετά καλά.

Αποτελείται από μία επίπεδη μεταλλική βάση κι ένα λευκό panel με κατηφορική κλήση από το πίσω μέρος προς τα εμπρός. Διαθέτει ευρύτερη επιφάνεια σε ορθογώνιο σχήμα, με νέες λειτουργίες αφής, όπως Force Touch και το πιο σημαντικό, να μπορείτε να "κλικάρετε" σε οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας. Να θυμίσουμε πως η προηγούμενη έκδοση, δεν μας επέτρεπε μία τέτοια ενέργεια. Δυστυχώς η νέα έκδοση είναι αρκετά ακριβότερη, σχεδόν στη διπλάσια τιμή, καθώς τιμολογείται στα $129.

Η αμέσως επόμενη συσκευή με μεγάλες αλλαγές είναι το φυσικό πληκτρολόγιο. Είναι πράγματι πολύ διαφορετικό. Η σχεδίασή του δείχνει ως μία ενιαία επιφάνεια μετάλλου, η οποία “βυθίζεται" απαλά προς τα κάτω, από το επάνω τμήμα του προς το κάτω, σχεδίαση που ταιριάζει απόλυτα - εάν είστε κάτοχος και των δύο συσκευών - δίπλα στην επιφάνεια αφής (trackpad).

Τα πλήκτρα της συσκευής έχουν ελαφρώς μεγαλώσει, μειώνοντας το μεταξύ τους διάστημα, χωρίς να διαφοροποιείται η αρχική τους θέση. Τα πλήκτρα λειτουργιών έχουν αλλάξει επίσης σε μέγεθος από μικροσκοπικά, σε τετράγωνα πλήκτρα. Η αίσθηση αυτών κατά την πίεση είναι ικανοποιητική.

Το νέο πληκτρολόγιο έχει τολμηρή εμφάνιση, αλλά θα πρέπει να συνηθίσετε την πληκτρολόγηση σε αυτό

ired magic mouse keyboard trackpad 01

Παρότι τα πλήκτρα είναι στην ίδια ακριβώς θέση, η αίσθηση της πληκτρολόγησης είναι εντελώς διαφορετική. Το άγγιγμα είναι πιο ρηχό από το προηγούμενο φυσικό πληκτρολόγιο, (αλλά όχι τόσο, όσο το νέο MacBook). Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία τεράστια διαφορά στην αφή, αλλά επιδεινώνεται λόγω της μεταβολής της κλίσης του πληκτρολογίου.

Οι σειρές των πλήκτρων είναι πιο κοντά η μια στην άλλη, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να τοποθετήσετε διαφορετικά τα δάχτυλά σας πάνω στο πληκτρολόγιο από ό,τι είχατε συνηθίσει έως τώρα, προκειμένου να προσεγγίζετε όλες τις σειρές. Θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα το συνηθίσετε, αλλά οφείλαμε να το επισημάνουμε. Το νέο πληκτρολόγιο τιμολογείται στα $99.

Διαβάστε επίσης: Συγκριτικό: Microsoft Surface Book εναντίον Apple MacBook Pro 13

Το mouse της Apple έχει δεχθεί τις λιγότερες αλλαγές

ired magic mouse keyboard trackpad 02

Πρόκειται για τη συσκευή με τις λιγότερες αλλαγές, όπως τιτλοποιούμε και την παράγραφο αυτή. Το mouse είναι εντελώς όμοιο, με την ίδια αλλόκοτη επιφάνεια, η οποία φαίνεται να αμφισβητεί, όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το περίγραμμα των χεριών - ελαφρώς μεγαλύτερο - παρόλα αυτά, είναι πραγματικά το πιο όμορφο της αγοράς. Η μεγάλη αλλαγή (αν μπορούμε να τη θεωρήσουμε μεγάλη), είναι στο κάτω μέρος της συσκευής όπου απουσιάζει το λεπτό αφαιρούμενο κάλυμμα στην υποδοχή των συσσωρευτών (μπαταριών).

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη όχι μόνο επειδή δεν είναι απαραίτητη η χρήση μπαταριών, αλλά γιατί το συγκεκριμένο κάλυμμα πολύ δύσκολα απομακρύνονταν από τη συσκευή. Προσωπική εμπειρία την πρώτη φορά που προσπάθησα να το ανοίξω, το κάλυμμα πετάχτηκε στην οθόνη από το MacBook, ευτυχώς δεν προκάλεσα ζημιά. Η Apple εμπεριέχει στις αλλαγές, τον επανασχεδιασμό των ραγών με τις οποίες σύρεται το Μouse.

Εξωτερικά πάντως δεν φαίνονται αλλαγές, ίσως με τον καιρό οι ράγες βγάλουν ευαισθησία εάν δεν χρησιμοποιείτε mouse pad. To κόστος της νέας συσκευής Mouse αγγίζει τα $79, λίγο ακριβότερo από τo προηγούμενo. Η Apple μας έχει συνηθίσει να ονοματίζει τα ανανεωμένα της προϊόντα ελαφρώς διαφοροποιημένα. Οι αλλαγές στην ονομασία πολλές φορές είναι αμελητέες. Το νέο Magic Mouse και το νέο Magic Trackpad, θα ονομάζονται ως Magic Mouse 2 και Magic Trackpad 2 αντίστοιχα. Όμως δεν υπάρχει Magic Keyboard 2.

Υπάρχει μόνο ένα πληκτρολόγιο Magic Keyboard. Εννοείται πως δεν είναι μαγικό, ο λόγος είναι πως το παλαιότερο πληκτρολόγιο είχε το τίτλο Apple Wireless Keyboard. Τα τρία παραπάνω προϊόντα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της Apple, Apple Stores.

Μαζί με τα νέα αξεσουάρ, η Apple κυκλοφόρησε επίσης μία βελτιωμένη έκδοση του υπολογιστή iMac 27 ιντσών, καθώς και μία νέα έκδοση 21 ιντσών iMac - 4K. Τα νέα μηχανήματα θα προσφέρονται με τα νέα Magic Mouse 2 και Magic Keyboard. Ως υποψήφιος αγοραστής, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εντός της συσκευασίας να βρίσκεται ένα Magic Trackpad 2 αντί για το Magic Mouse 2, με κόστος 50$ επιπλέον.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε για τα νέα iMac στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Διαβάστε: Νέος iMac 4K στις 21,5 ίντσες από την Apple

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: