1.000 υπάλληλοι της Intel εργάζονται για το επόμενο iPhone

1.000 υπάλληλοι της Intel εργάζονται για το επόμενο iPhone
ired.gr

Η Intel θα κατασκευάσει το τσιπάκι LTE Modem για το iPhone 7.

Παραδοσιακά η Apple χρησιμοποιεί chip από την Qualcomm αλλά για το επόμενο iPhone, σχεδιάζει να παραγγείλει από την Intel το νέο chip 7360 LTE modem.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου chip είναι η ταχύτητα download που θα φτάνει τα 450 MB/s και θα υποστηρίζει 29 διαφορετικές συχνότητες LTE.

Η Intel θέλει να πετύχει ένα συμβόλαιο με την Apple για αυτό και εργάζεται εντατικά για την κατασκευή του νέου chip. Αυτό ενδέχεται να είναι διαθέσιμο προς το τέλος του 2015.

ired intel 01

Η Intel χρειάζεται έναν “μικρό στρατό” αφοσιωμένο μόνο σε αυτό το project. Όλοι αναγνωρίζουν πως η Apple είναι η πιο σημαντική εταιρία στον χώρο της τεχνολογίας και η Apple είναι σίγουρα ο πιο απαιτητικός πελάτης καθώς διαθέτει το πιο δημοφιλές smartphone.

Οι πληροφορίες λένε ότι το iPhone 7 μπορεί να έχει LTE chip από δύο διαφορετικές πηγές. Το ένα από την Qualcomm και το άλλο από την Intel. Η Intel δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα το chip, αλλά εάν πετύχει την παραγωγή και την ποιότητα που απαιτείται, σύντομα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο με την Apple.

Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι προβλήματα όπως αυτά που είδαμε φέτος με τον επεξεργαστή του iPhone 6s και του iPhone 6s Plus.

ired intel 02

Το ένα chip κατασκευάζεται από την Samsung ενώ το άλλο από την TSMC. Η Samsung κατασκευάζει chip για την Apple εδώ και χρόνια. Φέτος όμως η Apple υπέγραψε συμβόλαιο με την TSMC και αυτή όχι μόνο κατάφερε να κατασκευάσει ένα chip το ίδιο ποιοτικό με αυτό της Samsung αλλά κατάφερε να το κάνει και πιο αποδοτικό ενεργειακά.

Οι φήμες λένε πως η Apple σχεδιάζει στο μέλλον να χρησιμοποιήσει LTE chip ενσωματωμένο μαζί με τον βασικό επεξεργαστή και τον επεξεργαστή κίνησης. Το όφελος από αυτήν την μετατροπή θα είναι αυξημένη ταχύτητα και απόδοση.

Για να πετύχει κάτι τέτοιο όμως η Apple θα χρειαστεί την τεχνογνωσία της Intel καθώς και να χρησιμοποιήσει πατέντες ευρεσιτεχνίας που της ανήκουν. Οι κατασκευαστικές δυνατότητες της Intel έχουν ενθουσιάσει την Apple, με την διαδικασία κατασκευής chip 14-νανόμετρων. Ενώ, περιμένουν να δουν την επιτυχία της νέας αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει η Intel στα 10-νανόμετρα.

Στο iPhone 7 λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε δύο διαφορετικά chip για το LTE, ενώ στις επόμενες γενιές iPhone θα συναντήσουμε πρωτοποριακές τεχνολογίες με την συνεργασία της Apple και την Intel.

από jericho

Δείτε περισσότερα: