Όλες οι μέθοδοι επιβολής τερματισμού σε εφαρμογές στο λειτουργικό iOS 9

Όλες οι μέθοδοι επιβολής τερματισμού σε εφαρμογές στο λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Σας κόλλησε η εφαρμογή Facebook ή το Skype; Δείτε τις μεθόδους επανεκκίνησής τους.

H επιβολή τερματισμού καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείται κατά κόρο, αλλά περιστασιακά, όταν στο λειτουργικό αντιληφθείτε - όπως συνηθίζουμε να λέμε - πως κάτι πάει στραβά. Ορισμένες εφαρμογές, μεταξύ αυτών το Facebook, το Skype ή άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, δεν συμπεριφέρονται πάντα καλά σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch.

Όταν κι αν συμβεί κάτι τέτοιο πιστεύω θα το καταλάβετε αμέσως. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε χρήση της "επιβολής τερματισμού". Το νέο λειτουργικό iOS 9, φαίνεται να χειρίζεται αποτελεσματικά, το απρόσμενο κόλλημα των εφαρμογών. Γι' αυτό και η επιβολή τερματισμού, δεν είναι από τις ενέργειες που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά.

Διαβάστε επίσης: Επιλύστε το πρόβλημα εξαφάνισης της εφαρμογής “Κάμερα” από την οθόνη αφετηρίας στο iOS 9

Μία εφαρμογή, προκειμένου να κάνει επανεκκίνηση, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο και ενέργεια, παρόλα αυτά εμείς έχουμε σκοπό να σας δείξουμε τις μεθόδους που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να πραγματοποιήσετε μία "επιβολή τερματισμού”.

Επιβολή τερματισμού σε μία εφαρμογή στο λειτουργικό IOS 9 (iPhone ή iPad)

Παρότι ο σχεδιασμός του μενού πολυδιεργασιών κι εναλλαγής εφαρμογών έχει αλλάξει, εν τούτοις ο τρόπος λειτουργίας παραμένει ο ίδιος όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις λειτουργικού iOS 7 και iOS 8.

  • Κάνετε διπλό κλικ στο πλήκτρο αφετηρίας (ή στο νέο iPhone πιέστε την οθόνη στο αριστερό μέρος για την ενεργοποίηση της λειτουργίας 3D Touch) για να εμφανιστεί η οθόνη πολυδιεργασιών.
  • Αναζητήσετε την εφαρμογή που επιθυμείτε να τερματίσετε.
  • Αγγίξτε την κάρτα της εφαρμογής και σύρετέ τη προς το επάνω μέρος εκτός οθόνης, απομακρύνοντάς τη από τη θέση της.

ired iphone kill apps 01

Σημειώστε πως την ενέργεια αυτή θα την χρησιμοποιείτε συχνά για εφαρμογές όπως Facebook και Skype. Αυτό συμβαίνει γιατί ιστορικά δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά στη διαχείριση ενέργειας. Την ίδια ενέργεια θα χρησιμοποιήσετε για να επιβάλετε τον τερματισμό σε εφαρμογές Χαρτών της Apple αλλά και της Google μετά από πλοήγηση turn-by-turn, παρότι και οι δύο αυτές εφαρμογές διαχειρίζονται αποτελεσματικά την ενέργεια που καταναλώνουν τα τελευταία ένα - δυο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ρυθμίστε την ευαισθησία της λειτουργίας 3D Touch στο νέο iPhone σας (iPhone 6s - iPhone 6s Plus)

Ταυτόχρονη επιβολή τερματισμού τριών εφαρμογών στο λειτουργικό iOS 9 (iPhone ή iPad)

Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω ενέργεια πιο σπάνια, καθώς σχεδόν ποτέ δεν είναι αναγκαία η ταυτόχρονη πολλαπλή επιβολή τερματισμού σε εφαρμογές. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας από τη στιγμή που θα πρέπει να επανεκκινήσετε και πάλι την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος ή λόγω χρόνου επιθυμείτε να διακόψετε κάθε εργασία στη συσκευή σας, καλό είναι πως μπορείτε να το επιβάλετε ταυτόχρονα σε έως και τρεις εφαρμογές.

  • Κάνετε διπλό κλικ στο πλήκτρο αφετηρίας (ή στο νέο iPhone πιέστε την οθόνη στο αριστερό μέρος για την ενεργοποίηση της λειτουργίας 3D Touch) για να εμφανιστεί η οθόνη πολυδιεργασιών.
  • Αναζητήσετε τις εφαρμογές που επιθυμείτε να τερματίσετε ταυτόχρονα.
  • Αγγίξτε τις κάρτες των εφαρμογών και σύρετέ τες προς τα επάνω μέρος εκτός οθόνης, απομακρύνοντάς τες από τη θέση τους.

ired iphone kill apps 02

Παρότι το μενού πολυδιεργασιών εμφανίζει και μία τέταρτη εφαρμογή ταυτόχρονα, δε έχουμε καταφέρει να τη συμπεριλάβουμε στον τερματισμό.

Διαβάστε επίσης: Ο σχεδιασμός στην εφαρμογή Σημειώσεις είναι διασκεδαστικός, δείτε πώς

Γρήγορη επιβολή τερματισμού εφαρμογών χωρίς τη χρήση της οθόνης πολυδιεργασιών

  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της συσκευής σας μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη ο διαφανής διακόπτης (slider) απενεργοποίησης.
  • Στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το πλήκτρο αφετηρίας έως ότου η οθόνη επιστρέψει στην αρχική οθόνη εφαρμογών.

ired iphone kill apps 03

Υπάρχει μία διαφορά στο πως το σύστημα αντιλαμβάνεται αυτή τη βίαιη επιβολή τερματισμού των εφαρμογών, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Μπορείτε λοιπόν ακολουθώντας μία από τις παραπάνω μεθόδους, ανάλογα την περίσταση, να επιβάλετε τον τερματισμό μιας ή περισσότερων εφαρμογών. Εάν οι μέθοδοι που σας παραθέσαμε χρήζουν περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: