Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα από το Big Event της Microsoft

Νέα από το Big Event της Microsoft
ired.gr

Η Microsoft πετάει το γάντι στην Apple με νέες συσκευές: το πρώτο laptop, καινούριο fitness wearable και νέα Lumia Windows Phones.

Με δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στο χώρο των κινητών τηλεφώνων, η Microsoft καταφέρνει ακόμη να εισάγει στην αγορά ενδιαφέρουσες συσκευές, που αναζητούν τη δική τους θέση στην αγορά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το Apple Event, η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων συσκευών, νέες συσκευές Lumia, νέες προσθήκες στη σειρά Surface και το wearable Microsoft Band 2, στο δικό της big event.

Lumia 950 & Lumia 950 XL

ired microsoft introduces new products 01

Και οι δύο συσκευές λειτουργούν με Windows 10 και έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με τη διαφορά ότι το XL είναι όπως λέει το όνομά του ...πιο μεγάλο σε μέγεθος, αλλά και πιο δυνατό σε επεξεργαστή (Qualcomm Snapdragon 810). Φυσικά, τα Windows Phones έχουν πολύ μικρό μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία, αλλά με τις νέες συσκευές, η Microsoft φιλοδοξεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των Lumia είναι ότι, με ένα επιπλέον hardware, μπορούν να τροφοδοτήσουν μια εγκατάσταση στην επιφάνεια εργασίας των Windows, στον υπολογιστή. Κατά τα άλλα, τα Lumia 950 και 950 XL διαθέτουν οθόνες 5,2 και 5, 7 αντίστοιχα , αποθηκευτικό χώρο 32GB και κάμερα των 20MP. Οι τιμές τους θα ανέρχονται στα 549 και 649 δολάρια αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: «Cyanogen: Android με εφαρμογές της Microsoft»

Surface Book & Surface Pro 4

ired microsoft introduces new products 02

Το ολοκαίνουριο Surface Book είναι η πρώτη απόπειρα της Microsoft για ένα πιο παραδοσιακό laptop. Διαθέτει οθόνη 13.5 ιντσών και τη διπλάσια ανάλυση από τις προηγούμενες συσκευές Surface, θέλοντας να ανταγωνιστεί ξεκάθαρα το MacBook Pro της Apple. Φυσικά «τρέχει» τα Windows 10 και διαθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο χάρη στον Core i5 ή i7 (ανάλογα με το μοντέλο). Διαθέτει επίσης εμπρόσθια κάμερα 5MP και οπίσθια 8ΜP, ενώ η μνήμη μπορεί να φτάσει τα 16GB. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα κλασικά laptop είναι το γεγονός ότι η οθόνη του μπορεί να αποσπαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως tablet. Η τιμή του είναι αρκετά υψηλή (1.499 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του Surface Pen) οπότε αν ψάχνετε για ένα υψηλής ποιότητας laptop, πρόκειται για μια καλή λύση. Αν όμως, δεν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις, η Microsoft έχει ήδη μειώσει τις τιμές των προηγούμενων μοντέλων.

Από την άλλη το Surface Pro 4 προωθείται σαν λάπτοπ-tablet για επαγγελματίες το οποίο θέλει να δώσει μεγάλη μάχη με το iPad Pro. Τρέχει Windows 10, έχει εμπρόσθια κάμερα 5 MP (σε αντίθεση με το iPad Pro που έχει 1.2 MP) και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο έως 1TB. Έρχεται στην τιμή των 899 δολαρίων, μαζί με το Surface Pro Pen, ενώ το πληκτρολόγιο πωλείται επιπλέον για 130 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: «Η Microsoft σε κρίση μέσης ηλικίας»


Microsoft Band 2

ired microsoft introduces new products 03

Ακολουθώντας τη μόδα με τα wearable που απευθύνονται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το fitness και όχι μόνο, η Microsoft έφερε στην αγορά το Band 2, το οποίο μεταξύ άλλων (αισθητήρων, health app, gps, UV monitoring) υποστηρίζεται από την ψηφιακή οδηγό Cortana, η οποία υπακούει στις φωνητικές εντολές του χρήστη. Η τιμή του θα φτάσει τα 249 δολάρια και μπορεί να συνδεθεί με συσκευές Windows Phone 8.1 και άνω, το iPhone 4s και νεότερες συσκευές (με λογισμικό iOS 8.1.2 τουλάχιστον) και όλες τις Android συσκευές που διαθέτουν λογισμικό 4.3 και πάνω.

Διαβάστε επίσης: «Η Microsoft παρακολουθεί αν παίζετε πειρατικά παιχνίδια στα Windows 10»

Όλες οι νέες συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο αλλά είναι ήδη διαθέσιμες για προπαραγγελία στις ΗΠΑ.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status