Goodreads, ένα book club στο κινητό μας!

Goodreads, ένα book club στο κινητό μας!
ired.gr

Το Goodreads είναι το «κουλτουριάρικο» social media όπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, διαβάζουν μόνοι αλλά, στην ουσία, μαζί.

Έχετε όρεξη να διαβάσετε ένα καινούριο βιβλίο αλλά δεν ξέρετε ποιο; Αντί να ψάχνετε στο internet, στα ευπώλητα των βιβλιοπωλείων και στις κριτικές των εφημερίδων, εμπιστευτείτε το Goodreads. Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που δίνει τη δυνατότητα σε αληθινούς book lovers να γράψουν κριτικές για τα βιβλία που διάβασαν και να μεταδώσουν την εμπειρία τους, καλή ή κακή, στους άλλους. Το app διαθέτει και barcode scanner, με το οποίο μπορείτε να σκανάρετε το barcode στο πίσω μέρος του βιβλίου σας και να το καταχωρήσετε αμέσως σε μία από τις λίστες σας.

ired goodreads 01

Αυτή τη στιγμή, μέλη του Goodreads είναι 40 εκατομμύρια βιβλιοφάγοι, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες 43 εκατομμύρια κριτικές.

Διαβάστε επίσης: «Δημιουργήστε ebooks με το iBooks Author»

Φυσικά, η διαδραστικότητα είναι παντού. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνετε το status σας για την πρόοδο που έχετε κάνει με το βιβλίο που διαβάζετε, π.χ. σε ποια σελίδα βρίσκεστε ή πόσο από το βιβλίο (σε ποσοστό) έχετε τελειώσει. Μπορείτε να κάνετε σχόλια στα status των φίλων σας και να τους προτείνετε βιβλία που αξίζει να διαβάσουν.

ired goodreads 02

Διαβάστε επίσης: «9 πράγματα που μάθαμε για τον Steve Jobs από τη νέα του βιογραφία»

5 τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Goodreads

1. Χρησιμοποιήστε το ως λίστα βιβλίων

Όλα εκείνα τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε αλλά ξεχνάτε να σημειώσετε ώστε να τα αγοράσετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο βιβλιοπωλείο. Με το Goodreads, μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα «To read» και να τη συμβουλεύεστε κάθε φορά που έχετε σκοπό να αγοράσετε νέα αναγνώσματα. Μπορείτε να φτιάξετε όσες λίστες θέλετε και να τις κατηγοριοποιήσετε ανάλογα με τα γούστα σας, τη διάθεση, το θέμα.

2. Συνδέστε το app με τη σελίδα σας στο Facebook

To Facebook και το Goodreads είναι αχώριστοι φίλοι. Μπορείτε να συνδέσετε τα δυο social media ώστε να ενημερώνετε τους φίλους σας για την πρόοδό σας στο διάβασμα και να τους δίνετε ιδέες για το δικό τους. Μπορείτε επίσης να κοινοποιείτε αποφθέγματα από αγαπημένα βιβλία ή συγγραφείς που λατρεύετε.

3. Αλληλεπιδράστε με προτάσεις βιβλίων

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και χρήσιμα χαρακτηριστικά του Goodreads είναι οι βιβλιοπροτάσεις. Όχι μόνο αυτές που κάνει το ίδιο το Goodreads, με βάση τα βιβλία που έχετε διαβάσει ήδη, αλλά και εκείνες από τους φίλους και τους followers σας. Αν εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο ανάγνωσμα, μπορείτε να το προτείνετε στους φίλους σας και να τους ενθαρρύνετε να το διαβάσουν κι αυτοί.

4. Δοκιμάστε μια πρόκληση διαβάσματος

Το Reading Challenge είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Goodreads. Μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμό βιβλίων που σκοπεύετε να διαβάσετε μέσα σε ένα χρόνο και να προσπαθήσετε να τα καταφέρετε. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα βιβλίο, αυτό προστίθεται στη λίστα και εσείς βρίσκετε κίνητρο να συνεχίσετε στο επόμενο. Αν σας αρέσει το διάβασμα αλλά δεν βρίσκετε χρόνο, αυτός είναι ένας τρόπος να αγωνιστείτε και να τηρήσετε την υπόσχεση που δώσατε στο Goodreads.

ired goodreads 03

5. Κερδίστε δωρεάν βιβλία

Πολλοί συγγραφείς χαρίζουν τα νέα τους μυθιστορήματα πολύ πριν κυκλοφορήσουν σε μέλη του Goodreads, ιδιαίτερα αν πρόκειται για νέους που εισέρχονται τώρα στην αγορά του βιβλίου. Όμως μπορεί να βρείτε και βιβλία διάσημων συγγραφέων που θέλουν να προωθήσουν τη δουλειά τους, με αυτόν τον τρόπο διαφήμισης. Έχετε τα μάτια σας ανοικτά για τέτοιους είδους προσφορές, οι οποίες συχνά είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Το app του Goodreads είναι διαθέσιμο για iOS και Android αλλά μπορείτε να διαχειρίζεστε το λογαριασμό σας και από το site του. Από το 2013, το Goodreads ανήκει στο Amazon.

Διαβάστε επίσης: «Διαχειριστείτε τις αυτόματες λήψεις σε εφαρμογές, μουσική και βιβλία».

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: