To κινητό σε Survival mode.

To κινητό σε Survival mode.
ired.gr

Πώς να μετατρέψετε το smartphone σας σε ...Μαγκάιβερ. To ired.gr σας προτείνει apps και gadgets για επιβίωση στην άγρια φύση!

Όλοι μας έχουμε παίξει video games και έχουμε παρακολουθήσει σειρές και ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές διαθέτουν εξεζητημένα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν σε δύσκολες καταστάσεις ή να ξεφύγουν από τον εχθρό. Οι περισσότερες από τις τεχνολογίες του Hollywood δεν υπάρχουν καν αφού είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας: λέιζερ που θεραπεύουν στιγμιαία τις πληγές από σφαίρες, προγράμματα που σκανάρουν το χώρο κ.α.

Δεν χρειάζεται να είστε ο Tom Cruise, ούτε ο Μαγκάιβερ για να επιβιώσετε. Φροντίστε να κάνετε ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών και για τα υπόλοιπα βασιστείτε στο τηλέφωνό σας.

Διαβάστε επίσης: «Νέα ελληνική εφαρμογή για πρώτες βοήθειες»

Σας παρουσιάζουμε apps και gadgets που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Survival Guide

ired survival iphone 01

Βούτυρο στο ψωμί σας. Αυτή η μικροσκοπική εφαρμογή (μόλις 7 MB) συμπεριλαμβάνει ό,τι θέλετε να ξέρετε αν θέλετε να επιβιώσετε στην άγρια φύση. Περιλαμβάνει εγκυκλοπαίδεια με λήμματα από στρατιωτικές τεχνικές για τη συλλογή τροφής και νερού αλλά και τη δημιουργία ενός καταφυγίου. Υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο που αφορά την ψυχολογία της επιβίωσης, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στον Tom Hanks, στον Ναυαγό.

Κατεβάστε το δωρεάν για iOS και Android

Ηλιακός φορτιστής τηλεφώνου

ired survival iphone 02

Φυσικά και δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε κάτι που θα παρατείνει τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας. Ούτε κι εμείς. Όμως σκεφτείτε πώς αντί του να αγοράσετε μια ωραία και μοδάτη θήκη για το κινητό σας, θα μπορούσατε να προμηθευτείτε μια που συνδυάζει προστασία και συγχρόνως φορτίζει το κινητό σας με την ηλιακή ενέργεια. Μπορείτε να δείτε τις απίθανες θήκες-φορτιστές εδώ. Διατίθενται για 30$, τόσο για Android, όσο και για iPhone και μπορεί να σας σώσουν τη ζωή, όταν θα χρειαστεί να καλέσετε για βοήθεια και η μπαταρία θα είναι στο κόκκινο.

Η παλιά καλή πυξίδα

Τα καλά νέα είναι ότι όλα τα μοντέρνα τηλέφωνα διαθέτουν μαγνητόμετρο. Τα κακά νέα είναι ότι καμία συσκευή Android δεν έρχεται με προεγκατεστημένη εφαρμογή για πυξίδα, όπως όλες οι iOS συσκευές. Οπότε θα πρέπει να καταφύγετε στο Google Play για να κατεβάσετε το Compass, είναι απλό και γρήγορο και κάνει άψογα τη δουλειά του. Όσον αφορά τα iPhones, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να καλιμπράρετε την πυξίδα, ειδάλλως είναι εντελώς άχρηστη.

Διαβάστε επίσης: «Android Experiments: νέο site από τη Google για παρουσίαση καινοτόμων apps»

Όλα σε ένα Πολυεργαλεία

Το Tool Box για Android περιλαμβάνει ορισμένα πολύ απλά εργαλεία για να μετράτε την απόσταση, το ύψος, το μέγεθος και τις γωνίες των αντικειμένων. Το app διαθέτει επίσης αλφάδι, το οποίο θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και μέσα στο σπίτι.

Κατεβάστε το από εδώ

Για το iPhone, μια αντίστοιχη εφαρμογή για το αλφάδι είναι προεγκατεστημένη στο app της Πυξίδας. Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε και το Bubble Level, που περιλαμβάνει επίσης μέτρηση γωνίας, ευθυγράμμιση αντικειμένου, μέτρηση κλίσης

Κλασικός ελβετικός σουγιάς

ired survival iphone 03

Όμως για να μη σας πούνε geek, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας και μια αληθινή εργαλειοθήκη. Αυτή η υπέροχη θήκη είναι μόνο για iPhone και είναι εξαιρετικά χρήσιμη αφού διαθέτει ό,τι και ένας ελβετικός σουγιάς. Δεν είναι φθηνή για θήκη, κοστίζει 90$ αλλά για την ποιότητα της, αξίζει τα λεφτά της.

Δείτε τη θήκη εδώ

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: