Καταπληκτικό, κάνετε λήψη screenshots από το iPhone σας απευθείας από τον υπολογιστή σας Mac.

Καταπληκτικό, κάνετε λήψη screenshots από το iPhone σας απευθείας από τον υπολογιστή σας Mac.
ired.gr

Συλλάβετε ταχύτατα στιγμιότυπα από την iOS συσκευή σας, απευθείας στον υπολογιστή σας Mac.

To να λάβετε ένα στιγμιότυπο (screenshot) στις συσκευές σας iPhone ή iPad, είναι ενέργεια εύκολη και συνάμα γρήγορη, όμως από προεπιλογή παραμένει στη συσκευή σας, μέχρι να το μετακινήσετε. Το πώς, μπορεί να γίνει αυτό, η απάντηση είναι με πολλούς τρόπους.

Η μετακίνηση ενός στιγμιοτύπου στο λειτουργικού iOS από μία συσκευή iPhone ή iPad σε ένα υπολογιστή Mac, μπορεί να γίνει μέσω συγχρονισμού με την εφαρμογή "Καταγραφής εικόνων", την εφαρμογή "Φωτογραφίες", συγχρονισμό μέσω cloud υπηρεσίας, όπως Dropbox, Google Photos κ.λ.π. ή μέσω της λειτουργίας AirDrop. Αν όμως το ζητούμενό σας είναι η ταχύτητα κι επιθυμείτε να κάνετε τη μεταφορά γρήγορα, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο η λήψη να γίνει απευθείας από τον υπολογιστή σας Mac.

Διαβάστε επίσης: DINFUN: 15 σημαντικά tips του λειτουργικού iOS 9 που μου είναι απαραίτητα

Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι το βοήθημα iOS Capture . Πρόκειται για ένα δημιούργημα του προγραμματιστή LemonJar το οποίο επιτρέπει τη λήψη στιγμιοτύπων από συσκευές iPhone ή iPad, απευθείας στον υπολογιστή σας Mac, χωρίς την ανάγκη μεταφοράς από την βιβλιοθήκη κάμερας και χωρίς να συσσωρεύονται στιγμιότυπα στην iOS συσκευή σας.

ired mac ios capture 01

Στο παρελθόν είχαμε δει τέτοιου είδους εφαρμογές, οι οποίες όμως απαιτούσαν Jailbroken συσκευές. Παρότι είναι περιορισμένη η λειτουργικότητα της εφαρμογής iOS Capture, λειτουργεί σε clean συσκευές και εύρος εκδόσεων λειτουργικού (εξετάσαμε από iOS 8.4 έως και iOS 9.0.2, οι οποίες είναι διαθέσιμες κατά τη σύνταξη της παρούσας, ανάρτησης).

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή iOS Capture:

  • Κατεβάστε την εφαρμογή (υπάρχει μία δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών) και μετακινήστε τη στο φάκελο εφαρμογών.
  • Συνδέστε τη συσκευή σας iPhone ή iPad σε υπολογιστή Mac, μέσω του κατάλληλου καλωδίου φόρτισης USB Lightning ή 30-pin.
  • Ένα μήνυμα θα σας ενημερώσει πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή iOS Capture, ζητώντας από εσάς να ενεργοποιήσετε την iOS συσκευή, για χρήση με την εφαρμογή.
  • Επιλέξτε Ενεργοποίηση, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

ired mac ios capture 02

Τώρα με τη συσκευή να είναι συνεχώς σε σύνδεση στον υπολογιστή σας Mac, μεταβείτε στην εφαρμογή ή στην οθόνη της οποίας επιθυμείτε να κάνετε λήψη στιγμιοτύπου. Μόλις επιστρέψετε στον υπολογιστή σας, θα δείτε το όνομα της συσκευής σας στην κορυφή της σελίδας σε μία αναπτυσσόμενη λίστα της εφαρμογής. (Λογικά θα πρέπει να είναι η μοναδική συσκευή στη λίστα, εκτός κι αν έχετε προηγουμένως, ρυθμίσει και άλλη iOS συσκευή για να συνεργαστεί με την εφαρμογή).

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα με το 3D Touch

Μόλις πατήστε το εικονικό πλήκτρο "Capture", ένα στιγμιότυπο της οθόνης της iOS συσκευής σας θα εμφανιστεί στην εφαρμογή iOS Capture. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός από τη χρήση της εφαρμογής. Τα στιγμιότυπα που εμφανίζονται στον υπολογιστή σας, Mac είναι της ίδιας υψηλής ποιότητας σε πλήρες μέγεθος, μορφής PNG, τα οποία δημιουργούνται και τοπικά στο iPhone σας κατά τη σύλληψη ενός στιγμιοτύπου.

Η εφαρμογή iOS Capture, διατηρεί λίστα με τις πιο πρόσφατες λήψεις σας, οπότε η αλληλουχία της καταγραφής αυτών, είναι δεδομένη. Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη των στιγμιοτύπων, μπορείτε να τις αναζητήσετε στο φάκελο Εικόνες > iOS Capture (την τοποθεσία μπορείτε να την αλλάξετε από τις προτιμήσεις της εφαρμογής).

Εάν το ζητούμενό σας είναι η λήψη στιγμιοτύπων από την iOS συσκευή σας μέσω του υπολογιστή σας Mac, εμείς έχουμε ολοκληρώσει τις οδηγίες.

Όμως η εφαρμογή iOS Capture, συμπεριλαμβάνει ακόμη μερικές χρήσιμες λειτουργίες κοινής χρήσης, οι οποίες σας επιτρέπουν την έξοδο των screenshots σε μία σειρά από υπηρεσίες και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Mail, Μηνυμάτων, του Twitter, το Facebook και την υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών Flickr.

Διαβάστε επίσης: Η Sharp παρουσίασε ένα Robot-smartphone: Tο ονομάζει RoBoHon

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »