Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sunshine: Η εφαρμογή που αλλάζει τα δεδομένα στην πρόγνωση του καιρού

Sunshine: Η εφαρμογή που αλλάζει τα δεδομένα στην πρόγνωση του καιρού
ired.gr

Κυριολεκτικά, το Sunshine χρησιμοποιεί περισσότερα δεδομένα από τις υπόλοιπες εφαρμογές καιρού.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές για να δούμε την πρόγνωση του καιρού. Στην ουσία όμως έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.

Μία νέα εταιρία, η Sunshine, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της πρόγνωσης του καιρού. Σκοπεύει να αξιοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγουν οι βαρομετρικοί αισθητήρες στα smartphone, αλλά και να χρησιμοποιήσει αναφορές των χρηστών για τις τοπικές καιρικές συνθήκες.

ired sunshine app 01

Στην πραγματικότητα η εφαρμογή θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε χρήση των καιρικών δεδομένων, για την καλύτερη αντίληψη των καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά πάσα στιγμή.

Οι ως τώρα διαθέσιμες εφαρμογές, απλά δείχνουν μερικούς αριθμούς, οι οποίοι συχνά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αίσθηση που σου δίνουν οι καιρικές συνθήκες. Αυτό θα αλλάξει καθώς το Sunshine ενδιαφέρεται κυρίως για την εμπειρία του χρήστη και πως αυτός αντιλαμβάνεται τις καιρικές συνθήκες.

ired sunshine app 02

Οι χιλιάδες εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες, είναι απλά μία αναδημοσίευση των κρατικών αναφορών. Οι αναφορές αυτές έρχονται από δεδομένα δορυφόρων, οι οποίοι είναι ικανοί να δουν μόνο την μεγάλη εικόνα, ή από μετεωρολογικούς σταθμούς, οι οποίοι όχι μόνο είναι λίγοι, αλλά υπάρχει και μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους.

Όσο περισσότεροι γίνονται οι χρήστες του Sunshine τόσο πιο έγκυρη θα είναι η πρόγνωση του καιρού, καθώς τα δεδομένα που συλλέγονται από τα κινητά και οι αναφορές των χρηστών θα αυξάνονται.

ired sunshine app 03

Ο καιρός είναι διαφορετικός για τον καθέναν μας, όσο πιο τοπικές είναι οι αναφορές, τόσο πιο εύκολο είναι να προγραμματίσουμε την ημέρα μας. Όταν ο χρήστης κάνει εγγραφή στην υπηρεσία, συμπληρώνει την διεύθυνση κατοικίας και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως η εργασία του, η σχολή του κ.ά. Ακόμη ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει τις θερμοκρασίες στις οποίες αυτός αισθάνεται άνετα.

Από εκεί και πέρα το Sunshine αναλαμβάνει να στείλει εξατομικευμένες πληροφορίες στον κάθε χρήστη, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να αποφασίσει την κατάλληλη ένδυση για την ημέρα.

ired sunshine app 04

Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να δουν την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο 24-ωρο, αλλά και να προσθέσουν τις δικές τους απόψεις π.χ. “Φυσάει πολύ, Συννεφιά, Δυνατός Ήλιος, Ψύχρα” κ.ά. Αυτές οι προσωπικές απόψεις για πολλούς είναι πολύ πιο σημαντικές από μερικούς αριθμούς, που είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητοί.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζουμε να γίνει σύντομα διαθέσιμη και στην Ελλάδα καθώς η εταιρία Sunshine έχει ιδρυθεί από Έλληνες στο San Francisco.

επίσημη σελίδα εφαρμογής: thesunshine.co/

us app store

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status