Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Microsoft

Η Apple θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Microsoft
ired.gr

Πριν από λίγες ημέρες η Microsoft είχε μία εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποία ανακοινώθηκαν πολλές νέες συσκευές.

Η Microsoft είναι παραδοσιακά εταιρία με αντικείμενο το Software. Έχει εργαστεί μεθοδικά όμως και πλέον προσφέρει hardware κορυφαίου σχεδιασμού και υψηλών προδιαγραφών.

Ποιος θα περίμενε κάτι τέτοιο από την Microsoft;

Η Microsoft είναι πρωτοπόρος στην δημιουργία ενός tablet, με πληκτρολόγιο, “stylus”, και ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα. Με το Surface Pro η Microsoft αποδεικνύει την επιθετική τακτική της, αφήνοντας το iPad Pro και το Pixel C της Apple να υστερούν σε χαρακτηριστικά.

Google Pixel C: εμπρός στο δρόμο που χάραξε το iPad Pro.

Η Microsoft δεν ήταν “ντροπαλή”, σύγκρινε το Surface Pro 4 με το MacBook Air. Στην γιγαντο-οθόνη επιδεικνυόταν η κατά 50% ταχύτερη λειτουργία του Surface Pro, έναντι του laptop της Apple.

ired apple vs microsoft 01

Σε μερικούς μπορεί να φάνηκε περίεργο. Πρώτα από όλα το Surface Pro 4 είναι ένα Tablet και όχι ένα Laptop όπως το MacBook Air. Έπειτα η Microsoft επέλεξε να συγκρίνει δημοσίως τα προϊόντα της με αυτά της Apple. Γιατί να το κάνει αυτό όταν η Apple αποτελεί μόλις το 8% των πωλήσεων νέων υπολογιστών;

iPad Pro εναντίον Surface Pro 3 - Μάχη γιγάντων

Πάντα θα υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στην Apple και την Microsoft. Είναι ένα τεχνολογικό ντέρμπι. Μπορεί τώρα οι δύο εταιρίες να μην έχουν τους χαρισματικούς ηγέτες της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά η σύγκριση μεταξύ Apple και Microsoft πάντα θα έχει περισσότερη αξία.

Κυρίως όμως, μην ξεχνάμε ότι όταν κάποιος θέλει να επιλέξει το καλύτερο Laptop, εάν διαβάσει αρκετά reviews, θα διαπιστώσει ότι οι κορυφαίοι επαγγελματίες προτείνουν πάντα το MacBook, ειδικά το Air.

ired apple vs microsoft 02

Ακόμη μπορεί η Apple έχει μόλις το 8% του όγκου των πωλήσεων Η/Υ, αλλά καταλαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ των κερδών. Η Apple κερδίζει 25-30 % από κάθε πώληση, ενώ οι υπόλοιποι κατασκευαστές κερδίζουν 2-3%.

Η εμφάνιση-έκπληξη της Microsoft στο Apple event

Εκεί λοιπόν που οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Apple, η Mi-crosoft αναλαμβάνει να το κάνει η ίδια. Όταν όλοι οι συνεργάτες της προσπαθούσαν να μιμηθούν την Apple, η Microsoft αποφάσισε να δημιουργήσει η ίδια των ανταγωνισμό που οι υπόλοιποι αδυνατούν να προκαλέσουν εδώ και χρόνια.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella είπε:

Ο στόχος της Microsoft είναι να κατασκευάσει υπολογιστές που ο κόσμος θέλει να χρησιμοποιεί γιατί του αρέσουν, όχι γιατί τους υποχρεώνουν τα εκάστοτε τμήματα πληροφορικής (IT departments).

10 πράγματα που μάθαμε για το μέλλον της Μicrosoft

ired apple vs microsoft 03

Οι premium συσκευές της Microsoft το λιγότερο είναι ικανές να εντυπωσιάσουν. Το Surface Book είναι δύο φορές πιο γρήγορο από MacBook Pro. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι αρνητικό για τον σχεδιασμό του Surface Pro. Είναι ένα Premium Laptop κατασκευασμένο από την εταιρία με το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Είναι μάλιστα το πρώτο laptop από την Microsoft. Είναι ένα εξαιρετικό Premium προϊόν και δείχνει την φιλοδοξία της Microsoft.

Microsoft: Θέλει να μεταφέρει εφαρμογές από το iOS στα Windows 10

Οι περισσότεροι έχουμε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows και MS Office και το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Πολλοί χρήστες είναι ικανοποιημένοι αλλά ποτέ δεν γνώρισα κάποιον που είναι τόσο “φανατικός” με το Word, όσο είμαστε οι περισσότεροι χρήστες iPhone και Mac.

Αυτό συμβαίνει γιατί το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα ποτέ δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται να υπάρχει μία εντυπωσιακή και καλοσχεδιασμένη συσκευή για να μας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

ired apple vs microsoft 04

5 πράγματα που η Microsoft μπορεί να διδαχθεί από την Apple

Σε συνδυασμό με τις νέες συσκευές Lumia και το wearable band, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως η Microsoft θα χτίσει ένα ισχυρό οικοσύστημα, το οποίο θα βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Είναι μία από τις πιο θετικές τεχνολογικές ειδήσεις καθώς οι χρήστες προϊόντων της Microsoft θα έχουν να περιμένουν κορυφαία εμπειρία χρήσης, αλλά και οι χρήστες προϊόντων της Apple θα περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Apple, στον νέο οργανωμένο ανταγωνισμό από την Microsoft.

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status