Εντοπίζουν τους σεισμούς μέσω του Twitter

Εντοπίζουν τους σεισμούς μέσω του Twitter
ired.gr

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν βρει έναν απλό τρόπο για να εντοπίζουν άμεσα κάθε σεισμό.

Το Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS) έχει ξεκινήσει να συλλέγει στοιχεία από το Twitter για τον εντοπισμό σεισμών. Το Twitter δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγεί πως το Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών, ο κρατικός οργανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό σεισμικής δραστηριότητας, χρησιμοποιεί το Twitter και τις δημοσιεύσεις των χρηστών για τον εντοπισμό σεισμών ανά την υφήλιο.

After Dark: 11,660 φωτογραφίες στο φεγγάρι

Το Εθνικό Κέντρο Σεισμικής Δραστηριότητας (NEIC), υποστηρίζεται από 2,000 σεισμικούς αισθητήρες, οι οποίοι όμως βρίσκονται ως επί το πλείστων σε αμερικανικό έδαφος, οπότε ο υπόλοιπος κόσμος μένει ακάλυπτος.

5 apps για «απεξάρτηση» από τα smartphones

twitter earthquake 01

Ο σεισμολόγος Paul Earle και ο προγραμματιστής Michelle Guy μελέτησαν τα tweets που αφορούσαν οποιαδήποτε σεισμική δραστηριότητα. Το συμπέρασμα τους ήταν ότι όσοι αναφέρονται σε πραγματικό σεισμό είναι συνήθως λακωνικοί στις δημοσιεύσεις τους, αφού χρησιμοποιούν εφτά ή ακόμα λιγότερες λέξεις.

Ακόμη ανακάλυψαν ότι οι χρήστες που πράγματι βίωναν έναν σεισμό δεν χρησιμοποιούσαν συνδέσμους ή πληροφορίες για την κλίμακα του σεισμού, στις δημοσιεύσεις τους.

Πώς να ρυθμίσετε ένα smartphone για μεγαλύτερους ανθρώπους

Χρησιμοποιώντας αυτά τα φίλτρα, ο Earle και ο Guy, ανακάλυψαν ότι το Twitter μπορεί να είναι ίσως ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος για την έγκυρη ειδοποίηση σε περίπτωση σεισμού. Ο μέσος όρος ενημέρωσης για έναν σεισμό με την χρήση του Twitter είναι λιγότερο από δύο λεπτά.

Earthquake App - Άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τους σεισμούς

twitter earthquake 02

Το 2014 είχαν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να εντοπίσουν έναν σεισμό στην Καλιφόρνια, μόλις σε 29 δευτερόλεπτα. Ο επόμενος τους στόχος είναι να ενσωματώσουν τα δεδομένα του Twitter με τους σεισμικούς αλγορίθμους που χρησιμοποιούν.

Σε συνέντευξη του στο CNN, ο Earle ανέφερε πως:

“Δεν πρόκειται για μία επαναστατική αλλαγή στον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά μπορεί να μας προσφέρει την δυνατότητα για πιο γρήγορη αντίδραση σε περίπτωση ανάγκης.”

από jericho