Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 κόλπα με το 3D Touch

7 κόλπα με το 3D Touch
ired.gr

Επτά κόλπα για να αξιοποιήσετε το 3D Touch του iPhone 6S στο έπακρο.

Είστε από τους τυχερούς που απέκτησαν ένα καινούριο, λαμπερό iPhone 6S (ή 6S Plus) και ίσως αναρωτιέστε πώς να αξιοποιήσετε το περίφημο 3D Touch και τι είναι αυτό. Ή ίσως αναρωτιέστε αν το 3D Touch αξίζει την αναβάθμιση σε ένα iPhone 6S πέρα από τα άλλα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό κι εμείς θα σας δείξουμε σήμερα μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες του 3D Touch ώστε να έχετε άποψη και να κρίνετε αν σας χρειάζεται.

ired 7 tips for 3d touch 01

Ας εξηγήσουμε όμως και πάλι πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η σπουδαία δυνατότητα. Με απλά λόγια, το νέο iPhone μπορεί να αντιληφθεί όχι μόνο την αφή των δαχτύλων σας, αλλά και με πόση πίεση ακριβώς πατάτε την οθόνη. Πέρα από τις γνωστές «χειρονομίες» που ξέραμε μέχρι τώρα, προστέθηκαν - μέσω του 3D Touch - δύο νέες, το Peek και το Pop. Το Peek ενεργοποιείται με ελαφρό πάτημα, ενώ το Pop με δυνατότερο πάτημα. Το Peek μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμφάνιση πληροφοριών (π.χ.) για μια εφαρμογή χωρίς να την ανοίξουμε, ενώ το Pop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία μιας συντόμευσης (π.χ.) μέσα σε μια εφαρμογή.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S

1. Επιλογή κειμένου μέσω εικονικού trackpad

Μέχρι τώρα, όποτε θέλαμε να επιλέξουμε τμήμα κειμένου, έπρεπε να κάνουμε διάφορες κινήσεις και επιλογές σε αναδυόμενα μενού. Με το 3D Touch είναι πολύ εύκολο.

ired 7 tips for 3d touch 02

Ενώ γράφετε κάποιο κείμενο με το πληκτρολόγιο του iOS, απλώς πατήστε απαλά πάνω στο πληκτρολόγιο με ένα δάχτυλο και θα μετατραπεί σε ένα είδος trackpad. Με την κίνηση των δαχτύλων σας μετακινείται κι ο κέρσορας που εμφανίστηκε και μπορείτε να επιλέξετε το κείμενο που θέλετε.

2. Επιλέξτε μια συντόμευση σε συγκεκριμένο τμήμα μιας εφαρμογής από τη home screen

Συνήθως, για να εκκινήσουμε μια εφαρμογή πατάμε στην εικόνα της στη home screen. Μετά, μπορεί να πρέπει να πλοηγηθούμε σε διάφορα μενού για να ανοίξουμε ή να βρούμε αυτό που θέλουμε. Χρονοβόρο έτσι;

Με το 3D Touch μπορούμε να τα παρακάμψουμε όλα αυτά. Πατήστε δυνατά στο εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού με επιλογές που χρησιμεύουν σαν συντομεύσεις για ενέργειες που μπορούν να γίνουν απευθείας στην εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να πάμε από μενού σε μενού. Για παράδειγμα, αντί να εκκινήσουμε την εφαρμογή τηλεφώνου, να πάμε στα αγαπημένα και να πάρουμε κάποια επαφή μας, μπορούμε να πατήσουμε δυνατά στην εφαρμογή κι από το αναδυόμενο μενού, να επιλέξουμε την επαφή αυτή και να πάρουμε τηλέφωνο άμεσα.

ired 7 tips for 3d touch 03

ired 7 tips for 3d touch 04

Οι λεγόμενες «Γρήγορες Ενέργειες» (Quick Actions) λειτουργούν επίσης με εφαρμογές όπως η Κάμερα, το iMessage ή Χάρτες και άλλες. Πατώντας δυνατά, π.χ., στην εφαρμογή τις κάμερας, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα τραβήξουμε ένα βίντεο ή μια φωτογραφία ή μια Αργή Κίνηση κλπ.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S Plus

3. Δείτε email χωρίς να τα ανοίξετε

Όταν ανοίγετε το email σας, πρέπει να ανοίξετε τα email ένα προς ένα για να δείτε το περιεχόμενό τους. Πατάτε το καθένα και μετά ξαναγυρίζετε πίσω στη λίστα για να συνεχίσετε στο επόμενο και πάει λέγοντας.

ired 7 tips for 3d touch 05

Με το 3D Touch μπορείτε απλά να πατήσετε ελαφριά σε ένα email και να δείτε έτσι τα περιεχόμενά του χωρίς να πηγαινοέρχεστε από το ένα στο άλλο και πάλι στη λίστα. Μετά, μπορείτε να πατήσετε δυνατότερα για να ανοίξετε το email αυτό, ή να σύρετε αριστερά για να το σβήσετε ή δεξιά για να το μαρκάρετε σαν αδιάβαστο ή να αποσύρετε το δάχτυλό σας και εμφανίζεται πάλι η λίστα των «εισερχομένων».

4. Δείτε μια περιοχή χωρίς ν’ ανοίξετε τους Χάρτες

ired 7 tips for 3d touch 06

Αν κάποιος σας έστελνε μια διεύθυνση μέσω μηνύματος, για παράδειγμα, χρειαζόταν ως τώρα να πατήσετε πάνω της και να ανοίξετε τους Χάρτες για περισσότερες πληροφορίες. Τώρα, μπορείτε να πατήσετε ελαφριά στη διεύθυνση και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με την περιοχή στο χάρτη. Με δυνατότερο πάτημα, ανοίγει στους Χάρτες και μπορούμε να κάνουμε περισσότερη εξερεύνηση της περιοχής.

Δείτε ακόμη: Τα τεστ αντοχής για iPhone 6S και 6S Plus δείχνουν εντυπωσιακά


5. Δείτε τις προηγούμενες φωτογραφίες σας στην Κάμερα

ired 7 tips for 3d touch 07

Πατώντας ελαφρά πάνω στην εφαρμογή της Κάμερας, θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες που τραβήξατε πρόσφατα. Απλώς σύρετε για να δείτε περισσότερες. Αν θέλετε να μοιραστείτε ή να επεξεργαστείτε κάποια από αυτές πατήστε δυνατότερα σε αυτή που θέλετε. Αφήνοντας το δάχτυλο επιστρέφετε στην εφαρμογή.

6. Δείτε τα περιεχόμενα μιας ιστοσελίδας χωρίς το Safari

ired 7 tips for 3d touch 08

Αν σας στείλουν ένα σύνδεσμο μέσω μηνύματος ή email, πατήστε απαλά στο σύνδεσμο αυτό για να δείτε το περιεχόμενό του χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το Safari. Πατώντας δυνατότερα, εκκινεί το Safari για επιπλέον ενέργειες και αποσύροντας το δάχτυλο επιστρέφουμε στο μήνυμα. Επίσης μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω για περισσότερες επιλογές όπως, αντιγραφή του συνδέσμου κλπ.

7. Ζωγραφίστε αληθινά με το δάχτυλο

ired 7 tips for 3d touch 09

Αν το κατέχετε το καλλιτεχνικό, θα σας αρέσει ιδιαίτερα η δυνατότητα να ζωγραφίσετε με την αίσθηση αναγνώρισης πίεσης που προσφέρει το 3D Touch. Ανοίγοντας - ας πούμε - τις Σημειώσεις, μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα σχέδιο και θα δείτε ότι αναγνωρίζεται η δύναμη πίεσης του δαχτύλου σας καθώς αναπαράγονται αντίστοιχα λεπτότερες ή παχύτερες γραμμές.

Αυτά για την ώρα και καλή διασκέδαση όσοι τυχεροί το αγοράσατε ή θα το αγοράσετε.

Δείτε ακόμη: iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status