DINFUN: 15 σημαντικά tips του λειτουργικού iOS 9 που μου είναι απαραίτητα

DINFUN: 15 σημαντικά tips του λειτουργικού iOS 9 που μου είναι απαραίτητα
ired.gr

Ποια χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού iOS 9, θεωρούνται για εσάς σημαντικά; Δείτε ποια είναι σημαντικά για εμάς.

Έχουμε αναφέρει αναλυτικά όλα τα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple, iOS 9, δίνοντάς μία σημαντική επισκόπηση των χαρακτηριστικών του. Πολλοί όμως αναγνώστες μας ρωτούν:

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω αποτελεσματικά τη συσκευή μου με τη νέα έκδοση;

Εσείς ποια χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού χρησιμοποιείτε;

Έτσι αποφάσισα να καταθέσω ποια χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης λειτουργικού θεωρώ πιο χρήσιμα και τα μεταχειρίζομαι καθημερινά. Η αλήθεια είναι πως ασχολούμαι με το νέο λειτουργικό iOS 9 από την πρώτη δοκιμαστική του έκδοση. Έτσι θεωρώ πως είχα όλον τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να εξετάσω τα νέα χαρακτηριστικά και να τα ταξινομήσω. Αυτή τη φορά επιθυμώ να ξεκινήσω από τα λιγότερο σημαντικά προς τα πιο αναγκαία, πάντα μέσα από τη δική μου κρίση.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την υπολειπόμενη μπαταρία των συνδεδεμένων συσκευών σας στη σελίδα γνωστοποιήσεων

15. Σκίτσα στην εφαρμογή Σημειώσεις

ired ios9 15 features 01

Είναι από τις εφαρμογές που στηρίζομαι πλέον καθημερινά για τις σημειώσεις μου, σχετικά με τη σύνταξη και τους οδηγούς που σχεδιάζω για το iOS. Η νέα ανασχεδιασμένη εφαρμογή άλλαξε τον τρόπο και τη μορφή διατήρησης των σημειώσεών μου. Όχι μόνο μπορώ να κάνω αντιγραφή ένα σημαντικό άρθρο για να το μελετήσω αργότερα, αλλά να υπογραμμίσω και να τονίσω σε κύκλο τα σημαντικά στοιχεία για να τα επεξεργαστώ όταν επανέλθω.

14. Μεγέθυνση στη λήψη Video

ired ios9 15 features 02

Μπορεί να φανεί απλή η προσθήκη μεγέθυνσης στη λήψη video, αλλά είναι εξίσου σημαντική με τη μεγέθυνση στις φωτογραφίες. Το νέο λειτουργικό iOS 9 μας φέρνει τη χειρονομία pinch-to-zoom και στην αναπαραγωγή ενός video. Έτσι μπορείτε να εστιάσετε στην τούρτα γενεθλίων εύκολα, χωρίς να σταματήσετε την αναπαραγωγή της δημιουργίας σας. Είναι από τα ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά το οποίο χρησιμοποίησα στις δοκιμαστικές εκδόσεις και χαίρομαι που αυτό διατηρήθηκε και στην επίσημη έκδοση.

13. Η βιβλιοθήκη φωτό iCloud εμφανίζει το μέγεθος των λήψεων και των μεταφορτώσεων

ired ios9 15 features 03

Από την κυκλοφορία της βιβλιοθήκης φωτό iCloud (iCloud Photo Library), είστε σε θέση να παρακολουθείτε την κατάσταση αποστολής/λήψης των φωτογραφιών σας, στο κάτω μέρος της σελίδας της βιβλιοθήκης. Στο λειτουργικό iOS 9, μπορείτε να πληροφορηθείτε τώρα και για το πραγματικό μέγεθος, κατά τη διαδικασίας μεταφόρτωσης ή λήψης και το ποσοστό συγχρονισμού. Θεωρώ πως είναι σημαντικές πληροφορίες, καθώς γνωρίζετε άμεσα πόσο θα πρέπει να περιμένετε σε περιβάλλον Wi-Fi σύνδεσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η όποια μεταφορά.

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9

12. Έχει αφαιρεθεί ο ήχος beep της εικονικής βοηθού Siri

ired ios9 15 features 04

Μου αρέσει όταν χρησιμοποιώ την εικονική βοηθό να σηκώνω τη συσκευή στο αυτί μου και να μιλώ χαμηλόφωνα. Δυστυχώς η Siri με το ενοχλητικό beep πρόδιδε τις προθέσεις μου, ιδιαίτερα σε δημόσιο χώρο. Είμαι ικανοποιημένος που το ενοχλητικό beep έχει αφαιρεθεί κι έχει αντικατασταθεί με μία διπλή δόνηση της συσκευής. Προσθέστε εδώ πως κατά την ενεργοποίηση μιας ρύθμισης, η Siri μπορεί να σταματά τη συνομιλία μαζί σας, εκτός κι αν χρησιμοποιείτε ηχείο Bluetooth. Όλο και περισσότερες εφαρμογές χρησιμοποιούν την εικονική βοηθό Siri με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

11. Ελέγξτε τη μπαταρία των περιφερειακών σας συσκευών και την τοποθεσία των φίλων σας από τις γνωστοποιήσεις

ired ios9 15 features 05

Από καιρό αναζητούσα τη δυνατότητα πληροφόρησης για την κατάσταση της μπαταρίας στις γνωστοποιήσεις και να ξέρω ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται αγαπημένα μου πρόσωπα. (Δυστυχώς η πληροφόρηση για την μπαταρία απαιτεί αντιστοίχιση με περιφερειακή συσκευή) για παράδειγμα Apple Watch. Οι πληροφορίες που αφορούν την υπολειπόμενη ενέργεια, εμφανίζουν την κατάσταση των συνδεδεμένων συσκευών αλλά και το επίπεδο μπαταρίας του iPhone σας. Ιδιαίτερα χρήσιμο.

Οι πληροφορίες για την εφαρμογή εύρεση φίλων, σας δίνουν μία συντετμημένη επισκόπηση των επαφών σας, καταδίδοντας την τρέχουσα τοποθεσία και την απόσταση που βρίσκονται χιλιομετρικά από εσάς. Αγγίξτε την επαφή που επιθυμείτε και θα σας μεταφέρει αυτόματα στην ομώνυμη εφαρμογή. Είναι από τις γνωστοποιήσεις που πραγματικά αισθάνομαι ικανοποιημένος που προστέθηκαν στο λειτουργικό iOS 9.

Διαβάστε επίσης: Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9

10. Το πλήκτρο "Περισσότερα" της εφαρμογής Μουσική έχει καλύτερη διάταξη

ired ios9 15 features 06

Κατά την έλευση της έκδοσης του iOS 8.4, το πλήκτρο "Περισσότερα" υπολειτουργούσε ...το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Να ξεκαθαρίσουμε όχι τόσο σε χαρακτηριστικά, αλλά στον τρόπο εμφάνισης, λόγω των μικρότερων και πολλών επιλογών.

Αγγίζοντας τώρα το πλήκτρο "Περισσότερα" στην εφαρμογή, θα λάβετε μία πιο οργανωμένη σελίδα, με πολύ προφανείς επιλογές ώστε να εμφανίσετε το άλμπουμ ενός τραγουδιού, καθώς και νέα πλήκτρα αγαπημένων, ή κοινής χρήσης. Μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια ως δεινός χρήστης της εφαρμογής, πως το πλήκτρο αυτό έγινε εξαιρετικό και το χρησιμοποιώ καθημερινά, και χαίρομαι ιδιαίτερα πως διατηρήθηκε έτσι και στην επίσημη έκδοση.

9. Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο ανανέωσης της εφαρμογής Safari

ired ios9 15 features 07

To πλήκτρο της εφαρμογής Safari, για εμφάνιση του ιστότοπου ως σελίδα υπολογιστή, είναι σημαντικό και πρωτοεμφανίστηκε με το λειτουργικό iOS 8. Είναι κι αυτό από τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιώ καθημερινά, σε σελίδες οι οποίες δεν με ικανοποιούν στη mobile έκδοσή τους. Το ξέρω ήταν λίγο δύσκολος ο εντοπισμός του στην προηγούμενη έκδοση, καθώς έπρεπε να αγγίξετε το πλαίσιο διευθύνσεων και στη συνέχεια να σύρετε προς τα κάτω τη σελίδα για να αποκαλύψετε τη λευκή λίστα με τις επιλογές.

Με το νέο λειτουργικό σύστημα, η διαδικασία απλοποιείται καθώς μετακινήθηκε πίσω από το παρατεταμένο άγγιγμα του εικονιδίου ανανέωσης. Πολύ λιγότερα κλικ πολύ πιο εύκολη θέση για αναζήτηση, είναι δυνατόν να το παραλείψουμε;

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9

8. Το πληκτρολόγιο του iPad ως επιφάνεια αφής

ired ios9 15 features 08

Πραγματικά είναι παράλογο πως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο σε συσκευές, οι οποίες δεν διαθέτουν τεχνολογία 3D-Touch (iPhone 6S / iPhone 6S Plus), ενώ αποτελεί χαρακτηριστικό των συσκευών iPad. Εάν αγγίξετε με δύο δάχτυλα το εικονικό πληκτρολόγιο της συσκευής iPad, αυτομάτως μετατρέπεται σε επιφάνεια αφής, μεταφέροντας το δρομέα στο σημείο που επιθυμείτε. Είναι μία απλή χειρονομία η οποία όμως καθιστά την πληκτρολόγηση και την επεξεργασία κειμένου στη συσκευή iPad, πολύ πιο γρήγορη.

7. Πρoτάσεις της εικονικής βοηθού στην οθόνη αναζήτησης

ired ios9 15 features 09

Παρότι πίστευα πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία αυτή και πως είναι ένα ακόμη "φανταχτερό" χαρακτηριστικό, οι “Προτάσεις Siri”, φαίνεται να έχουν μία θέση στην καθημερινότητά μου. Την λειτουργία της αναζήτησης έως τώρα τη χρησιμοποιούσα, μόνο για να αναζητήσω εφαρμογές.

Τελικά διαπίστωσα πως το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο, παρότι για την Ελλάδα δεν έχει διαθέσιμα όλα τα χαρακτηριστικά του. Εμφανίζει επαφές που επικοινωνείτε συχνότερα, προκειμένου να στείλετε άμεσα ένα μήνυμα κειμένου ή να καλέσετε άμεσα ένα φίλο σας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχθούμε προτάσεις για σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά μας, όπως το καλύτερο εστιατόριο για φαγητό ή διασκέδαση, ανάλογα την ώρα της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βοήθεια Wi-Fi”Βοήθεια Wi-Fi”

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »