Η παράξενη ιστορία των Webdings

Η παράξενη ιστορία των Webdings
ired.gr

Γιατί υπάρχουν ακόμη τα Webdings στις γραμματοσειρές του Microsoft Word;

Αν κυλήσετε προς τα κάτω το μενού των διαθέσιμων γραμματοσειρών στο Microsoft Work, θα συναντήσετε και ορισμένες που δεν περιλαμβάνουν γράμματα και αριθμούς. Τη θέση τους έχουν πάρει σχολικά λεωφορεία, αστέρια, αεροπλάνα και φρούτα.

Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο των Webdings!

Διαβάστε επίσης: «Καθαρισμός της Font Cache για επίλυση προβλημάτων απεικόνισης στο Mac»

Μοιάζουν με μια προϊστορική γλώσσα emoji που δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει ποτέ, όμως γιατί υπάρχουν ακόμη στις επιλογές της γραμματοσειράς; Από που ήρθαν και που μας πάνε; Υπάρχουν κρυφά μηνύματα;

about webdings 01

Τα στολίδια ή τα καλλιτεχνικά τυπογραφικά στοιχεία αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια μέρος της εκτυπωτικής διαδικασίας, ως οπτική διακόσμηση των σελίδων ενός βιβλίου, π.χ. στο τέλος ή στην αρχή ενός κεφαλαίου.

Διαβάστε επίσης: «Νέα τηλεόραση έπιπλο από την Samsung»

Τα Webdings ξεκίνησαν από ένα τυπογράφο, τον Hermann Zapf, στον οποίον οφείλουμε επίσης την ύπαρξη κι άλλων γραμματοσειρών, όπως Optima, Palatino κ.α. Tα Wingdings ήταν ο προάγγελος των emoji και την ανάγκης των ανθρώπων να προσθέτουν εικόνες στα κείμενά τους. Η γραμματοσειρά ανήκει πια στη Microsoft και είναι σήμερα 25 χρονών. Αργότερα, ήρθαν τα Webdings, που εμπλούτισαν τα στοιχεία τους με ζώα, χειριστήρια, εξωγήινους, πλήκτρα play/pause/fast forward.

about webdings 02

Για αρκετά χρόνια, αυτές οι γραμματοσειρές εξυπηρετούσαν μια χαρά τους χρήστες στην επικοινωνία. Όμως η άφιξη των GIFs και η ευκολία στην αναζήτηση φωτογραφιών έκαναν σιγά σιγά τα Webdings ντεμοντέ.

Διαβάστε επίσης: «Πώς οι αγαπημένες μας σελίδες άλλαξαν στο χρόνο»

Φυσικά δεν έχουν λείψει οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τα Wingdings με περίεργες καταστάσεις. Το αποκορύφωμα ήταν η «αποκρυπτογράφηση» του κωδικού της πτήσης του πρώτου αεροπλάνου που χτύπησε τους δίδυμους πύργους. Τα Wingdings είχαν προβλέψει το κακό.

about webdings 03

Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε:

• να γράψετε κωδικοποιημένα μηνύματα

• να εισάγετε σύμβολα στα κείμενά σας

• να φτιάξετε clipart, μεγαλώνοντας το κάθε σύμβολο σε μέγεθος 72.

♌❍♌♌❖❖♑●♑

Από mirelen.