Εφαρμογές Μουσικής για κιθαρίστες

Εφαρμογές Μουσικής για κιθαρίστες
ired.gr

Εφαρμογές για Mac και iPad που θα αντικαταστήσουν τον ενισχυτή και την πεταλιέρα σας.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πια πάρα πολύ και οι προσομοιωτές ενισχυτών, εφέ, πιάνων, συνθεσάιζερ αλλά και άλλων οργάνων είναι ένα δεδομένο για το σύγχρονο μουσικό, ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη με το να αγοράσει ένα iPad ή ένα λάπτοπ, να φορτώσει τα αντίστοιχα προγράμματα και με τη βοήθεια ενός interface που θα συνδέσει την κιθάρα του με το iPad/λάπτοπ του να μπορεί να παίξει και να εξασκηθεί στο σπίτι του, αλλά ακόμη και σε ζωντανές εκδηλώσεις (live). Και όλα αυτά, χωρίς να χρειάζεται να δώσει μια περιουσία στους πραγματικούς αντίστοιχους ενισχυτές και πετάλια. Σ’ αυτό το άρθρο μας, παρουσιάζουμε τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Δείτε ακόμη: Οδηγός Garage Band

Amplitube 4

ikmultimedia.com/products/amplitube4/

ired music apps 01

Για πολλούς το κορυφαίο πολυεφέ για κιθάρα και μπάσο. Μια εφαρμογή που μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε είδος ενισχυτή, καμπίνα ηχείου, πετάλια (μέχρι τέσσερα σε σειρά) και μικρόφωνα που τοποθετούνται μπροστά στην καμπίνα για την προσομοίωση του χώρου της εγγραφής. Περιλαμβάνει μετρονόμο, ντραμ μασίν με πολλά διαφορετικά μοτίβα σε λούπες, κουρδιστήρι υψηλής ακρίβειας, και ένα οχτακάναλο στούντιο για εγγραφές!

Η νέα προσθήκη προσομοίωσης του χώρου και των μικροφώνων εγγραφής, είναι πραγματικά πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό και η ποιότητά της, θα σας αφήσει άφωνους.

ired music apps 03

Έχει έτοιμα presets γνωστών μουσικών (Jimmy Hendrix, Slash), επώνυμους ενισχυτές και πετάλια (Fender, Marshal, Orange), και δυνατότητες για άπειρους συνδυασμούς και αποθήκευση των δικών σας ρυθμίσεων σε ξεχωριστές κατηγορίες. Ο δε ήχος του είναι πραγματικά απίστευτος.

Στην desktop έκδοσή του, έχετε τη δυνατότητα για δύο ενισχυτές, δύο σετ εφέ ποδός (stomp) και δύο σετ εφέ κονσόλας (rack) ταυτόχρονα (από 5 εφέ σε κάθε σετ). Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε από δύο μικρόφωνα σε κάθε ενισχυτή. Με τόσες επιλογές, ο ήχος που μπορεί κανείς να έχει είναι απλά κορυφαίος και η ευελιξία άπιαστη.

Θα το βρείτε στον ιστοχώρο του κατασκευαστή και στο AppStore για Mac και iOS.

Συμβατότητα: Mac, iPad, iPhone, iPod Touch, Windows, Android.

Ampkit

agilepartners.com/apps/ampkit/

ired music apps 04

Το Ampkit κονταροχτυπιέται στα σημεία με το Amplitube χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Με ίδιες δυνατότητες στον τομέα των ενισχυτών, πεταλιών, ηχείων, υστερεί λίγο στο θέμα της εγγραφής όμως περιλαμβάνει περισσότερα μικρόφωνα (μοντέλα), περισσότερα ταυτόχρονα πετάλια και εδώ έχουμε τη γκάμα των ενισχυτών της Peavey και τον ήχο άλλων γνωστών μουσικών (Pink Floyd).

ired music apps 05

Και του Ampkit ο ήχος είναι κορυφαίος και η επιλογή ανάμεσα στα δύο είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. Είναι καθαρά θέμα γούστου, αν και, με τις τιμές που έχουν (περίπου 20 ευρώ το καθένα) η απόκτηση και των δύο δεν είναι καθόλου ανέφικτη.

Θα το βρείτε στον ιστοχώρο του κατασκευαστή και στο AppStore για Mac και iOS.

Συμβατότητα: Mac, iPad, iPhone, ipod Touch.

StompBox

4pocketsaudio.com/product.php?p=6

ired music apps 06

Το τρίτο καλύτερο πολυεφέ κιθάρας, μπάσου με τη δική του προσωπικότητα, τους δικούς του ήχους και συνδυασμούς και μια επιπλέον δυνατότητα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα - περιλαμβάνει και ενισχυτές-εφέ για ακουστικές κιθάρες! Το πιο θα επιλέξετε, όπως είπαμε και πιο πάνω δεν είναι μεγάλο δίλημμα καθώς κι εδώ η τιμή είναι αντίστοιχη.

ired music apps 07

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα περισσότερα εφέ/preset, που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε μια «αλυσίδα» από 6 ή και παραπάνω εφέ ταυτόχρονα σε ένα preset και να διαμορφώνουμε τον ήχο μας όπως τον θέλουμε. Ακόμη, υπάρχουν πλήρεις ρυθμίσεις για κάθε επί μέρους εφέ που προχωρούν σε αρκετό βάθος τροποποιήσεων.

ired music apps 08

Εννοείται, ότι, όσο περισσότερα εφέ χρησιμοποιούμε στην αλυσίδα μας, τόσο πιο πολύ επεξεργαστική ισχύς χρειάζεται, οπότε φροντίστε να έχετε ένα σχετικά καινούριο iPad για να αντέξει το φόρτο.

Θα το βρείτε στον ιστοχώρο του κατασκευαστή και στο iOS AppStore.

Συμβατότητα: iPad