Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 apps για «απεξάρτηση» από τα smartphones

5 apps για «απεξάρτηση» από τα smartphones
ired.gr

Μήπως αισθάνεστε ενοχές επειδή χρησιμοποιείτε το smartphone σας περισσότερο από όσο θα έπρεπε; Η λύση για απεξάρτηση έρχεται από αυτές τις εφαρμογές!

Δεν είμαστε εδώ για να σας κάνουμε κήρυγμα για το πόσο εξαρτημένοι είστε από το smartphone σας και το πόσο κακό είναι που το έχετε κάνει προέκταση του χεριού σας, απλά επειδή ...είμαστε κι εμείς το ίδιο εξαρτημένοι. Όμως επειδή, βαθιά μέσα μας, καταλαβαίνουμε, όλοι μας, ότι, ορισμένες φορές, το παρακάνουμε, υπάρχει τρόπος να απεξαρτηθούμε για λίγο. Μόνο για λίγο, μην ανησυχείτε!

Και ποιος θα μας βοηθήσει; Το smartphone μας φυσικά, με τα παρακάτω 5 apps. Εντάξει ακούγεται οξύμωρο αλλά πρόκειται για πραγματικά διασκεδαστικές εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε ...όσο δεν χρησιμοποιείτε το smartphone!

Dinner mode

ired apps for smartphone addiction 01

Αν δεν μπορείτε να καθίσετε για φαγητό χωρίς να κρυφοκοιτάξετε το κινητό σας, τότε το Dinner mode είναι για εσάς. Απλά ρυθμίστε το χρόνο που χρειάζεστε για να φάτε από 15, 30 έως 60 λεπτά και τοποθετήστε τη συσκευή σας με την οθόνη προς τα κάτω, στο τραπέζι. Αν το σηκώσετε, πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα θυμωμένο κόκκινο κουμπί που θα λέει WAMP WAMP. Θα έχετε αποτύχει. Και, πιστέψτε μας, δεν το θέλετε αυτό.

Για iOS, εδώ δωρεάν

Διαβάστε επίσης: «Facedown detection: το iPhone με την οθόνη προς τα κάτω»

Forest

ired apps for smartphone addiction 02

Το πανέμορφο design του Forest θα σας μαγέψει. Μαζί του, θα φτιάξτε έναν εικονικό κήπο στο κινητό σας, φυτεύοντας δέντρα. Για τα επόμενα 30 λεπτά, μετά την ενεργοποίησή του και εφόσον δεν ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, ο σπόρος που θα φυτέψετε θα γίνει ένα δέντρο. Αν ανοίξετε τη συσκευή, το δέντρο θα πεθάνει. Που πήγε η οικολογική σας συνείδηση;

Για iOS με 0,99 ευρώ

Για Android δωρεάν

Διαβάστε επίσης: «Κάνε το smartphone σύμμαχο ευφυΐας και όχι τεμπελιάς»

App detox

ired apps for smartphone addiction 03

Αν είστε εξαρτημένοι με ένα συγκεκριμένο app, για παράδειγμα το Facebook ή το Twitter, τότε το App Detox θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε λίγο τη σχέση σας με την εφαρμογή. Το app σας αφήνει να επιλέξετε από ποια εφαρμογή χρειάζεστε αποτοξίνωση, ποιες ώρες ή ημέρες θέλετε να σας κρατήσει μακριά από αυτή. Είναι δύσκολο να τα καταφέρετε αλλά αξίζει τον κόπο.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Android συσκευές εδώ

Moment

ired apps for smartphone addiction 04

Με το Moment, τα πράγματα σοβαρεύουν. Η εφαρμογή καταγράφει για πόσο χρόνο χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας κάθε ημέρα. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν και ίσως σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ άσχημα. Με 4.99 ευρώ, μπορείτε να θέσετε ημερήσιο όριο χρήσης, ώστε να περιορίσετε την εξάρτησή σας σε λογικά πλαίσια. Σε περίπτωση που ξεπεράσετε το όριο η συσκευή θα σας «πετάει» συνεχώς ενοχλητικές ειδοποιήσεις για να αφήσετε επιτέλους το κινητό κάτω!

Για iOS, δωρεάν, εδώ

Για Android, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας εδώ, ώστε να ειδοποιηθείτε όταν δημιουργηθεί συμβατό app με τη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: «Smartphones, φρου φρου κι αρώματα»

Breakfree

ired apps for smartphone addiction 05

Μόλις ανοίξετε το Breakfree, θα σας πει πόσο όμορφοι είστε χωρίς το κινητό σας! Επιπλέον, θα καταγράφει τη χρήση που κάνετε και πόσες φορές έχετε ξεκλειδώσει το smartphone, ανά ημέρα, ανά εβδομάδα και ανά μήνα. Αν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο app για μεγάλο διάστημα, αν κάνετε πολλές κλήσεις ή αν κάνετε χρήση του κινητού για πάνω από μία ώρα, ο φιλικός ήρωας του Breakfree, o Sato, θα σας προτρέψει να το αφήσετε ...κάτω.

Για iOS, δωρεάν, εδώ

Για Android, δωρεάν, εδώ

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status