Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 6S Plus VS. iPhone 6 Plus

iPhone 6S Plus VS. iPhone 6 Plus
ired.gr

Να το αλλάξω ή να μην το αλλάξω; Ιδού η απορία.

Για να μας κάνει να κλάψουμε μέσα στο φθινόπωρο, ο Tim Cook και ... η κομπανία, εμφάνισε ένα νέο μοντέλο (όπως περιμέναμε) που θα συμπλήρωνε τη σειρά 6 των iPhone με τη σειρά 6S όπως κάνει κάθε χρόνο. Και ως εδώ, όλα καλά, γιατί όλοι ξέρουμε πια ότι υπάρχει μια «S» χρονιά που ακολουθεί τη χρονιά του νέου μοντέλου. Μόνο που τα «S» μοντέλα ήταν πάντα λίγο καλύτερα από τα «απλά» αδέλφια τους. Δεν έκαναν πλήρη ανακατασκευή και σου παρουσίαζαν ένα εντελώς νέο μοντέλο με το απλό γραμματάκι «S» στο όνομα. Γι’ αυτό, όταν η Apple παρουσίασε την καινούρια σειρά 6S όλοι εμείς με τα απλά 6αρια κλάψαμε.

Όπως και να ‘χει, τα δύο νέα 6S είναι εδώ (το «απλό» και το ... King Size) και ερχόμαστε τώρα να δούμε τα δύο μεγαθήρια της εταιρίας, το “απλό” 6 Plus και το «σούπερ» 6S Plus, στέκονται δίπλα-δίπλα και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους. Άραγε αξίζει να αναβαθμιστεί κάποιος που μόλις πέρυσι έδωσε γύρω στα 800€ (κατά μέσο όρο) για ένα 6 Plus και να περάσει στο 6S Plus (δίνοντας άλλο ένα χιλιάρικο);

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής;

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ired iphone 6s plus vs iphone 6 plus 01

Σχεδίαση

Το iPhone 6S Plus δε θα μπορούσε να διαφέρει σχεδιαστικά από το iPhone 6 Plus, μιας και είναι το «S» μοντέλο. Βέβαια οι διαστάσεις διαφέρουν απειροελάχιστα με το 6S Plus να είναι ελάχιστα πιο παχύ και πιο ψηλό και φαρδύ, με αποκλείσεις του 0,01 της ίντσας, κάτι που σίγουρα δε φαίνεται με γυμνό μάτι αλλά μόνο με ... παχύμετρο. Ακόμη κι αν τα βάλετε δίπλα-δίπλα, μόνο το καλά εξασκημένο μάτι θα δει τη διαφορά. Το βάρος επίσης διαφέρει με το 6S Plus να ζυγίζει περίπου 20 γραμμάρια περισσότερο. Και πάλι δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει αισθητή διαφορά εκτός κι αν έχει κανείς χέρι ... ζυγαριά.

ired iphone 6s plus vs iphone 6 plus 02

Εξωτερικά λοιπόν, τα δύο μοντέλα δε διαφέρουν καθόλου και είναι πιθανότατο ότι κάποιος δε θα μπορεί να τα ξεχωρίσει. Η οθόνη επίσης είναι και στα δύο η ίδια υπέροχη - είναι αλήθεια - κάτι τουλάχιστον παρήγορο για τους κατόχους του «παλιότερου» μοντέλου. Και βέβαια η ανάλυσή της παραμένει η ίδια. Και όσον αφορά το εξωτερικό σχέδιο, η μόνη διαφορά που «φωνάζει» 6S Plus, είναι το νέο χρώμα χρυσό-ροζ που υπάρχει μόνο στα νέα 6S και 6S Plus.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση iPhone 6 Plus

Επεξεργαστική ισχύς

ired iphone 6s plus vs iphone 6 plus 03

Από δω και πέρα αρχίζουν τα ... όργανα. Η Apple δε θέλησε απλά να εξοπλίσει το 6S μοντέλο της με τον ισχυρότερο Α8Χ του iPad Air 2 και να είναι ευχαριστημένη. Έπρεπε να σχεδιάσει έναν ολοκαίνουριο ταχύτερο ακόμη επεξεργαστή, τον Α9, να προσθέσει τη διπλάσια μνήμη RAM, από 1 GB σε 2 GB, και να παρουσιάσει ουσιαστικά καινούριο hardware, μιας και οι αλλαγές δε σταματάνε απλά, εδώ. Νέο Bluetooth, το 4.2, καλύτερος αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος (δεν είναι ο ίδιος με του 6-6 Plus), άλλη μπαταρία (δυστυχώς μικρότερη λόγω έλλειψης χώρου) και βέβαια το πολυαναμενόμενο 3D Touch που όλοι γνωρίζαμε από το Apple Watch (ως Force Touch). Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες να τα αναπτύξουμε, δείτε τα άρθρα μας για τα iPhone 6 και 6 Plus.

Έχουμε τελικά, ένα πολύ ταχύτερο smartphone (ίσως και με διπλάσια επεξεργαστική ισχύ), λόγω του καινούριου επεξεργαστή και της διπλάσιας σε ποσότητα μνήμης RAM. Και βέβαια αν και τα δύο μοντέλα «φοράνε» το ίδιο λειτουργικό - iOS 9 - οι διαφορές είναι αισθητές μεταξύ τους λόγω του 3D Touch που το iOS 9 υποστηρίζει δίνοντας έτσι στο iPhone 6S Plus μια άλλη αίσθηση και λειτουργικότητα κατά το χειρισμό του σε σχέση με το 6 Plus. Αν μάλιστα δοκιμάσει κανείς κάποια από τα πολύ καινούρια παιχνίδια που υπάρχουν στο AppStore, η διαφορά στην απόκριση μεταξύ των δύο μοντέλων είναι αισθητή - όχι μεγάλη, αλλά αισθητή.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κοινά τους στοιχεία, είναι το Wi-Fi που υποστηρίζει τα ίδια ακριβώς πρωτόκολλα (μαζί με το καινούριο ac) και ο αποθηκευτικός χώρος που παραμένει στα 16 GB, 64 GB και 128 GB και για τα δύο μοντέλα. Αποφύγετε τα 16 GB αν κάνετε αγορά.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S Plus

Κάμερα

ired iphone 6s plus vs iphone 6 plus 04

Και εδώ ακριβώς είναι που κλάψαμε. Το iPhone 6 Plus είχε μια εκπληκτική κάμερα και μάλιστα μια από τις καλύτερες της αγοράς που άνετα κοντραριζόταν με μεγαλύτερες αντίστοιχες άλλων κινητών σε ποιότητα και ευκρίνεια. Ο οπτικός σταθεροποιητής μάλιστα πάνω στο φακό έκανε τη διαφορά ακόμη και σε σχέση με το «μικρό» iPhone 6.

Όμως η Apple δεν ήταν ευχαριστημένη. Έπρεπε να βάλει μια ολοκαίνουρια κάμερα των 12 megapixel που σε σχέση με τη «φτωχή» 8άρα του 6-6 Plus είναι όχι μόνο φανερά ανώτερη αλλά τραβάει και βίντεο(!) σε σχέση με την «απλή» HD του παλαιότερου μοντέλου. Όταν λοιπόν μιλάμε για καινούριο τηλέφωνο σε «παλιό κουτί», αυτό εννοούμε. Δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών και μόνο γι’ αυτό το λόγο.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S

Συμπεράσματα

Για πρώτη φορά, η Apple κάνει τόσο πολλές αλλαγές σε «S» μοντέλο σε σχέση με το αρχικό της σειράς, σε σημείο που να μιλάμε για εντελώς καινούριο τηλέφωνο που έχει λάθος case και λάθος όνομα. Στην ουσία έχουμε το iPhone 7 ένα χρόνο νωρίτερα και με την κάλυψη ότι είναι το iPhone 6S-6S Plus. Το νέο smartphone της Apple, είναι - κατά - τη γνώμη μας το πιο μοντέρνο και «προχωρημένο» smartphone της αγοράς και ένα από τα ισχυρότερα.

Το ρώτημα δεν είναι αν αξίζει κανείς να αλλάξει το «φτωχό» 6 Plus που μπορεί να έχει. Το ερώτημα είναι αν έχει τα χρήματα για να το κάνει.

Δείτε ακόμη: IPHONE 6S PLUS εναντίον GALAXY NOTE 5: η μάχη των PHABLETS

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status