OS X - iWork: Δωρεάν για όλους η σουίτα εφαρμογών γραφείου της Apple

OS X - iWork: Δωρεάν για όλους η σουίτα εφαρμογών γραφείου της Apple
ired.gr

Δείτε πως να κατεβάσετε δωρεάν τα Pages, Numbers & Keynote, ακόμα και αν δεν έχετε αγοράσει πρόσφατα υπολογιστή Mac

Όλοι γνωρίζουμε τη σουίτα εφαρμογών γραφείου της Apple. Οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

  • Numbers (για υπολογιστικά φύλλα)
  • Pages (για έγγραφα κειμένου)
  • Keynote (για παρουσιάσεις)

Ειδικά το Keynote, θεωρείται από όλους η καλύτερη εφαρμογή δημιουργίας παρουσιάσεων, αφήνοντας στο PowerPoint της Microsoft μόνο ...τη σκόνη του.

Η Apple εδώ και χρόνια διανέμει δωρεάν τις εφαρμογές για iOS και OS X, με έναν όμως όρο. Με την αγορά Mac ή iOS συσκευής από την 1η Οκτωβρίου του 2013 και μετά. Και ενώ iPhones αγοράζουμε σχετικά συχνά, τα Mac μας τα κρατάμε για αρκετά χρόνια. Αν κάποιος δεν έχει αγοράσει Mac από το 2013 και μετά πλοηγηθεί στο Mac App store, θα δει ότι οι εφαρμογές αυτές κοστίζουν αρκετά.

Ασφαλώς, μπορούμε μέσω ενός browser να χρησιμοποιήσουμε την web έκδοση της σουίτας, αλλά πιστέψτε με, το native δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Πάμε;

Πρώτα θα πρέπει να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε την δοκιμαστική έκδοση ’09 τoυ iWork, πατώντας εδώ.

Την εγκαθιστούμε.

Ανοίγουμε κάθε μία από τις τρεις εφαρμογές και τις κλείνουμε αμέσως. Δεν κάνουμε ούτε τα trials που μας προτείνονται, ούτε τίποτα.

Αλλάζουμε τη γλώσσα του συστήματος στα Αγγλικά. Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Γλώσσα & Περιοχή και μεταφέρουμε την Αγγλική γλώσσα στην επάνω θέση.

ired iwork for all 01

ired iwork for all 02

Επανεκκινούμε τον Mac μας.

Ανοίγουμε το Mac App Store και στις ενημερώσεις (updates) θα μας προτείνεται να αναβαθμίσουμε τις τρεις εφαρμογές στην τελευταία έκδοση. Αν όχι, τις αναζητούμε (από το πεδίο “search”) και μόλις τις βρούμε θα δούμε πως θα μπορούμε να τις κατεβάσουμε δωρεάν.

ired iwork for all 03

Όταν οι τρεις εφαρμογές εγκατασταθούν, αλλάζουμε πάλι τη γλώσσα συστήματος στα Ελληνικά.

Στον φάκελο των εφαρμογών, σβήνουμε το folder “iWork ’09”. Οι νέες, ενημερωμένες εφαρμογές βρίσκονται “χύμα” στον φάκελο των εφαρμογών. Αν θέλουμε, με drag ’n’ drop τις μεταφέρουμε και στο dock.

Επίλογος

Πλέον, έχουμε εγκαταστήσει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των εφαρμογών της σουίτας iWork στον υπολογιστή μας. Και φυσικά, στο εξής, κάθε μικρή ή μεγάλη αναβάθμιση θα μας προσφέρεται δωρεάν. Αν κάπου κολλήσετε, μη διστάσετε να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

Enjoy!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: