Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ψηφιακοί βοηθοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας

Οι ψηφιακοί βοηθοί μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας
ired.gr

Σταματήστε να ζητάτε στη Siri να σας πει ένα ανέκδοτο. Ήρθε ο καιρός να τη βάλετε να δουλέψει.

Αν κοιτάξουμε μόνο τους αριθμούς, οι ψηφιακοί βοηθοί, όπως το Google Now των Android, η Siri του iOS και η Cortana των Windows δεν χρησιμοποιούνται όσο θα έπρεπε από τους χρήστες smartphones. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Apple, η εταιρία έχει πουλήσει πάνω από 700 εκατομμύρια iPhones. Και φέτος το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι η Siri επεξεργάζεται πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζητήματα την εβδομάδα. Εντυπωσιακό; Καθόλου! Αυτό, απλά, σημαίνει, ότι κάθε χρήστης iPhone καλεί την ψηφιακή του βοηθό, λιγότερο από δυο φορές την εβδομάδα, και αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνει και όλες εκείνες τις φορές που θα της ζητήσει να του πει ένα ανέκδοτο.

Μήπως θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη βοήθεια των ψηφιακών βοηθών; Μήπως τους υποτιμάμε;

Παρακάτω, σας αναφέρουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Siri, το Google Now και την Cortana προς όφελος της δουλειάς σας.

Siri /iPhone, iPad

ired phone assistant 01

Χάρη στο εξαιρετικό marketing της Apple, η Siri είναι η πιο διάσημη ψηφιακή βοηθός του κόσμου. Και χάρη στο iOS 9, υποτίθεται ότι έχει γίνει 40% πιο γρήγορη και πιο ακριβής στις απαντήσεις της. Κάνοντας χρήση των δεδομένων που υπάρχουν στη συσκευή σας και στους λογαριασμούς σας, μπορεί να κάνει πολλά και εντυπωσιακά πράγματα. Η ζωή με τα κινητά είναι συνεχώς μια απόσπαση της προσοχής. Για παράδειγμα , μπορεί να στέλνετε ένα email και την ίδια στιγμή να φτάνει ο συρμός του μετρό. Ή να τρώτε το μεσημεριανό σας και ένα σημαντικό μήνυμα να έρχεται στη συσκευή σας. Μπορείτε να πείτε απλά «Remind me about this later» και ιδανικά να θέσετε μια συγκεκριμένη ώρα και η Siri θα σας υπενθυμίσει ότι θέλετε αργότερα.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να απενεργοποιήσετε τη Siri»

Μπορείτε επίσης να της πείτε να καλέσει ένα συγκεκριμένο νούμερο. Γιατί να το πληκτρολογήσετε οι ίδιοι αφού μπορείτε να το υπαγορεύσετε στη Siri; Πείτε το δυνατά και εκείνη θα το επαναλάβει για να βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό, πριν πραγματοποιήσει την κλήση.

Αν είστε αναβλητικός τύπος, θα το ξέρετε πολύ καλά. Μπορείτε να ολοκληρώσετε πολλά πράγματα, όταν ο χρόνος τρέχει. Οπότε πείτε στη Siri να βάλει ένα χρονόμετρο «Set a timer for 13 minutes» για να δείτε πόσα θα καταφέρετε στο μεσοδιάστημα.

Google Now – Android

ired phone assistant 02

Επειδή δεν έχει ανθρώπινη υπόσταση, ούτε φύλο, όπως η Siri, το Google Now είναι ο λιγότερο αναγνωρίσιμος από τους τρεις ψηφιακούς βοηθούς. Επειδή όμως, βασίζεται στη Google διαθέτει τεράστιες δυνατότητες. Για να είστε σίγουροι ότι η Android συσκευή σας ακούει, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το «Ok Google». Αλλά για να εκμεταλλευτείτε το μέγιστο, θα θέλετε να αναγνωρίζει τη φωνή σας από οποιαδήποτε οθόνη και να σας δίνει προσωπικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: «Η Google φέρνει το λογισμικό Android wear στις iOS συσκευές»

Υπάρχει ένας λόγος που οι γραμματείς που ταξίδευαν μαζί με τα αφεντικά τους ανήκουν στο παρελθόν. Το να κουβαλάει κανείς εισιτήρια και βαλίτσες είναι αρκετά δύσκολο από μόνο του, δεν χρειάζεται όμως να φέρνεις μαζί σου, στο ταξίδι, και έναν ολόκληρο άνθρωπο για βοήθεια. Αν έχετε κάνει κράτηση μέσω του Gmail, μπορείτε απλά να πείτε «Ok Google, show me my reservations» και ο ψηφιακός βοηθός θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σας εμφανίσει κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και κρατήσεις σε εστιατόρια.

Ακόμη και εντοπισμό των δεμάτων που αναμένετε θα μπορούσε να κάνει το Google Now. Ο βοηθός, ψάχνοντας στο Gmail, μπορεί να σας εμφανίσει το πιο πρόσφατο στίγμα του πακέτου και να σας δώσει τα στοιχεία του αποστολέα και της μεθόδου αποστολής στην οθόνη του κινητού σας, μαζί με επιπρόσθετες πληροφορίες.

Η Google μεταφράζει λέξεις και εκφράσεις για πολλά χρόνια τώρα μέσω της μηχανής αναζήτησής της, αλλά τώρα με το Google Now μπορεί να κάνει το ίδιο σε δευτερόλεπτα από το κινητό σου. Δεν πρόκειται για τέλεια μετάφραση αλλά τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Cortana/ Windows

ired phone assistant 03

Η βοηθός της Microsoft εμφανίστηκε στις κινητές συσκευές της πριν από ένα χρόνο, αλλά με το λανσάρισμα των Windows 10, έκανε ντεμπούτο και στους υπολογιστές, κάτι που η Siri δεν έχει κάνει ακόμη. Η Cortana είναι αμιγώς «προσωπική» βοηθός, αφού κρατάει σημειώσεις για τις προτιμήσεις του χρήστη και κάνει προτάσεις σύμφωνα με τα γούστα του, από τις ειδήσεις έως τις επιλογές για εστιατόρια. Για να την ενεργοποιήσετε, απλά πείτε «Hey Cortana», μπείτε στις Ρυθμίσεις της και ακολουθήστε τις εντολές της ώστε να γίνεται καλύτερη αναγνώριση της φωνής σας.

Διαβάστε επίσης: «Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android»

Όταν έχετε πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, φτιάχνοντας ένα αρχείο κειμένου και για ένα λεπτό χρειάζεστε ένα κομπιουτεράκι για να κάνετε μια πράξη, μπορείτε απλά να ρωτήσετε την Cortana: «What’ s 3756.35 divided by three?». Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβές κι εσείς θα συνεχίσετε ανενόχλητοι τη δουλειά σας.

Αν η εργασία σας έχει να κάνει με πελάτες, το να δείχνετε ειλικρινές ενδιαφέρον στις προτιμήσεις τους θα σας προσθέσει κύρος και μια υγιή σχέση μαζί τους. Όμως κάποιες λεπτομέρειες είναι δύσκολο να απομνημονευτούν, οπότε εδώ έρχεται η βοήθεια της Cortana. Την επόμενη φορά που ένας πελάτης ή συνάδελφος σας πει κάτι προσωπικό, για παράδειγμα ότι φεύγει να πάει το γιο του σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, κάντε χρήση της Cortana, ώστε να προσθέσει αυτή την πληροφορία στα δεδομένα, για να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτή αργότερα.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status