Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9

Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9
ired.gr

Αν θέλετε τα «παλιά καλά» κεφαλαία στο πληκτρολόγιο της iOS συσκευής σας να πώς θα τα επαναφέρετε.

Μία από τις φανερές αλλαγές που έφερε το iOS 9, ήταν η εμφάνιση του πληκτρολογίου των «πεζών» ή μικρών γραμμάτων, ώστε να ξέρουμε πότε γράφουμε πεζά και πότε κεφαλαία - κάτι που είχαν ζητήσει πάρα πολλοί χρήστες. Και μάλιστα, αυτό το πληκτρολόγιο είναι τώρα το εξ’ ορισμού πληκτρολόγιο στην οθόνη της συσκευής μας. Όμως, όσο χρήσιμο κι αν είναι κάτι τέτοιο σαν επιλογή, υπάρχουν άνθρωποι που δεν βολεύονται με αυτό και θα προτιμούσαν το «παλιό καλό» πληκτρολόγιο με τα κεφαλαία, είτε για λόγους ευκρίνειας (αν έχει κάποιος προβλήματα όρασης, τα κεφάλαια είναι πιο ευκρινή), είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Αν λοιπόν θέλετε, για οποιοδήποτε λόγο το πληκτρολόγιο με τα κεφαλαία που «όλοι ξέραμε κι όλοι εμπιστευόμασταν», μπορείτε να το επαναφέρετε, διότι δεν χάθηκε αλλά παραμένει σαν επιλογή και ιδού πώς θα το επιτύχετε.

Δείτε ακόμη: Εισάγετε Emoji εικονίδια σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο

Αλλαγή του πληκτρολογίου σε κεφαλαία

Η αλλαγή αυτή λοιπόν, γίνεται με την αλλαγή μιας ρύθμισης που βρίσκεται μέσα στο μενού της Προσβασιμότητας (Accessibility) στο iOS 9.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις (Settings) της συσκευής σας και μετά στο Γενικά (General)
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα (Accessibility) και από εκεί, Πληκτρολόγιο (Keyboard)
  • Στην πρώτη επιλογή που λέει, Εμφάνιση πεζών γραμμάτων (how Lowercase Keys) και είναι ενεργοποιημένη, πατήστε να απενεργοποιηθεί στο πλήκτρο δίπλα της.

ired ios uppercase letters 01

  • Βγείτε από τις Ρυθμίσεις, και ανοίξτε μια εφαρμογή που χρειάζεται πληκτρολόγιο - όπως π.χ.. οι Σημειώσεις (Notes) - και θα δείτε ότι τα κεφαλαία επανήλθαν.

Δείτε ακόμη: iPhone: Πληκτρολόγιο Ειδικών Χαρακτήρων

Όπως είπαμε, αν θέλετε να κάνετε μια δοκιμή, πηγαίνετε σε μια εφαρμογή που χρειάζεται πληκτρολόγιο για εισαγωγή κειμένου - όπως είναι οι Σημειώσεις, ο Safari, το email κλπ - και, όταν θα θελήσετε να γράψετε κάτι, θα δείτε να εμφανίζεται το γνωστό, παλιό πληκτρολόγιο με τα κεφαλαία που γνωρίζατε από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS.

Δείτε ακόμη: 20 μυστικές συντομεύσεις του πληκτρολογίου iPhone

ired ios uppercase letters 02

Όπως και να το κάνουμε, το πληκτρολόγιο με τα κεφαλαία είναι πιο ευκρινές, ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα όρασης που μπορούν να το βελτιώσουν ακόμη καλύτερα με το να το κάνουν Έντονο (Bold) χρησιμοποιώντας άλλη μια δυνατότητα που υπάρχει στην Προσβασιμότητα (τη χρήση έντονου κειμένου).

Όπως καταλαβαίνετε, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, μπορείτε να επαναφέρετε τα πεζά γράμματα, αν αποφασίσετε ότι δε θέλετε πια τα κεφαλαία.

Και κάτι ακόμη. Υπάρχει άλλη μια επιλογή που μπορεί να σας ενδιαφέρει, ήχος «κλικ» των γραμμάτων όταν τα πατάτε. Πολλοί τον ενεργοποιούν για να έχουν σιγουριά - μέσω ακουστικού σήματος - ότι πατήθηκε κάποιο πλήκτρο. Δοκιμάστε το γιατί μπορεί να σας βολέψει.

Δείτε ακόμη: Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τους ήχους πληκτρολογίου;

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status