Το Assistive Touch, το εργαλείο της προσβασιμότητας, αλλάζει!

Το Assistive Touch, το εργαλείο της προσβασιμότητας, αλλάζει!
ired.gr

Το Assistive Touch προσθέτει έως και 8 συντομεύσεις στο iOS 9.

Το υπερχρήσιμο Assistive Touch που γνωρίσαμε με το iOS5, προσφέρει δυνατότητες και διευκολύνσεις σε ειδικές κατηγορίες χρηστών, όμως λειτουργεί άψογα και ως ρεζέρβα του Home Button.

ired assistive touch new features 01

Με το iOS 9, η Apple έδωσε τη δυνατότητα πρόσθεσης δύο επιπλέον συντομεύσεων μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Όσοι λοιπόν, το ενεργοποιήσουν θα μπορούν να έχουν έως και 8 συντομεύσεις στη λειτουργία του, Περιστροφή Οθόνης, Στιγμιότυπο, Ανακίνηση, Τριπλό Κλικ, Σύγκλιση, Πολυδιεργασία και άλλα.

Διαβάστε επίσης «Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone με τη χρήση του Assistive Touch»

Για να ρυθμίσετε το Assistive Touch όπως επιθυμείτε πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Αλληλεπίδραση > Assistive Touch > Προσαρμογή μενού άνω επιπέδου. Μπορείτε να αφαιρέσετε και να προσθέσετε χαρακτηριστικά στα οποία θα έχετε πρόσβαση από το home button που επιπλέει στην οθόνη σας.

ired assistive touch new features 02

Φυσικά θα μπορούσατε να έχετε ενεργοποιήσει μόνο ένα εικονίδιο στο Assistive Touch, αυτό της Αφετηρίας, ώστε να λειτουργεί ως γνήσιο home button. Όμως γιατί να μην προσθέσετε κι άλλες λειτουργίες στο ίδιο σημείο;

Ένα νέο χαρακτηριστικό της προσβασιμότητας αφορά και το 3D Touch, που διαθέτουν όλες οι νέες συσκευές iPhone 6s. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν μια συγκεκριμένη κίνηση όταν χρησιμοποιούν το 3D Touch στο Assistive Touch.

Από ό,τι φαίνεται, η Apple δίνει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να κάνει χρήση των συσκευών της, χωρίς καμία διάκριση και χωρίς δυσκολίες λόγω κάποιου ειδικού προβλήματος υγείας.

Πάντως το Assistive Touch χρησιμοποιείται κατά κόρο από χρήστες προληπτικά ή σε περίπτωση που το Home Button τους παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Μάλιστα σε κάποια καταστήματα, οι υπάλληλοι ενεργοποιούν το Assistive Touch στις νέες συσκευές ώστε ο πελάτης να το χρησιμοποιήσει αμέσως.

Διαβάστε επίσης: «Η “προληπτική” χρήση του Assistive Touch γίνεται μόδα!»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: