Native iPhone apps vs Εφαρμογές τρίτων: ποιος είναι ο νικητής;

Native iPhone apps vs Εφαρμογές τρίτων: ποιος είναι ο νικητής;
ired.gr

Γιατί οι προεγκατεστημένες εφαρμογές του iPhone προκαλούν πονοκέφαλο στους προγραμματιστές τρίτων apps;

Με κάθε νέα αναβάθμιση του λογισμικού, η Apple προσθέτει νέες εφαρμογές και βελτιώνει τις ήδη υπάρχουσες προεγκατεστημένες εφαρμογές. Όπως είναι φυσικό, οι προσθήκες αυτές έχουν γίνει εφιάλτης για τους προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών αφού τα δικά τους apps που μέχρι τότε προσέφεραν αποκλειστικές υπηρεσίες στον χρήστη, μετά την αναβάθμιση μοιάζουν απαρχαιωμένες. Γιατί να κατεβάσεις μια εφαρμογή όταν την έχεις ήδη στο iPhone από την ίδια την Apple; Αν μάλιστα, προσθέσουμε και τις εφαρμογές και τα tweaks που πραγματοποιούνται με jailbreak, η λίστα δεν θα τελειώσει ποτέ.

Παρακάτω θα παραθέσουμε όλες εκείνες τις εφαρμογές τις οποίες η Apple αντικατέστησε με δικές της, από το iOS5 (2011) έως το iOS9 (2015) και τις έστειλε στα αζήτητα.

Εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων/ iMessage

ired popular apps killed by apple 01

Πριν το iMessage το χάος. Άπειρες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών. Μετά, εύκολη και πάνω από όλα δωρεάν επικοινωνία μεταξύ χρηστών iPhone, όπου υπάρχει Wi-Fi.

Εφαρμογές VoIP/ Facetime Audio

ired popular apps killed by apple 02

Τι να το κάνεις το Viber όταν έχεις FaceΤime; Δωρεάν κλήσεις από iPhone σε iPhone με Wi-Fi, άλλος ένας λόγος που λατρεύουμε το iPhone.

Instapaper-Readability/ Safari

ired popular apps killed by apple 03

Το Safari διαθέτει μια Reading List (λίστα ανάγνωσης) στην οποία μπορείτε να αποθηκεύετε άρθρα που εντοπίσατε στο internet και θέλετε να κρατήσετε για να διαβάσετε αργότερα. Το προνόμιο αυτό είχε το Instapaper, το Readability και άλλες εφαρμογές που δημιουργούσαν σελιδοδείκτες για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Google maps/ Apple Maps

ired popular apps killed by apple 04

Σύμφωνα με στατιστικές, οι περισσότεροι χρήστες iOS χρησιμοποιούν πλέον μόνο το Apple Maps, δηλαδή την εφαρμογή Χάρτες. Μάλιστα, με το iOS9, προστέθηκε μια νέα όψη, η Transit, που παρέχει πληροφορίες για τις γραμμές των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών/ Φωτογραφίες

ired popular apps killed by apple 05

Με το iOS8, η Apple μας έδωσε περισσότερους λόγους να προτιμήσουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Φωτογραφίες για την επεξεργασία των λήψεών μας. Μέχρι τότε, θα έπρεπε να διαθέτουμε μια δεύτερη εφαρμογή για να κάνουμε περικοπή, ευθυγράμμιση, αλλαγή της φωτεινότητας, των χρωμάτων και να εισάγουμε φίλτρα. Μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε extensions για να έχετε πρόσβαση, αν το θελήσετε, σε τρίτα apps, χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από την αρχική εφαρμογή. Η συσκευή σας θα πρέπει να υποστηρίζει τα extensions (iPhone 4s, 5, 5s, 6, 6s και iPad). Απλά κατεβάστε ένα πρόγραμμα π.χ. το Litely, ανοίξτε μια φωτογραφία και πατήστε τις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται πάνω δεξιά.

Dropbox-Google Drive/ iCloud Drive

ired popular apps killed by apple 06

Αφού πλέον όλα τα αρχεία αποθηκεύονται σε ένα σύννεφο, γιατί να μην χρησιμοποιούμε το iCloud Drive που βρίσκεται ήδη στο iPhone με δική του εφαρμογή; Ο συγχρονισμός των δεδομένων είναι ταχύτατος και μάλιστα λειτουργεί με όλες τις συσκευές iOS, Mac και Windows.

Διαβάστε περισσότερα: «iOS9: Το iCloud Drive απέκτησε τη δική του εφαρμογή»

Εφαρμογές για τον καιρό/ Καιρός

ired popular apps killed by apple 07

Με το πάτημα ενός app, αυτό του default Καιρού μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόβλεψη του καιρού. Τα γραφικά είναι εξαιρετικά και η συνεργασία με το Weather Channel αποτρέπει τα λάθη στα προγνωστικά.

Εφαρμογές για φακό/ Κέντρο ελέγχου

ired popular apps killed by apple 08

Αν είναι σκοτεινά και χρειάζεστε φακό, μη ψάξετε πολύ μακριά. Απλά ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου (ακόμη και από κλειδωμένη οθόνη) και ενεργοποιήστε τον φακό.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »