Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9

Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης  Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi στο λειτουργικό iOS 9, δείτε πως θα τα διορθώσετε.

Κάθε νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, συνοδευόμενες όμως με διαφορά μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτά μπορούμε να συμπεριλάβουμε παράπονα χρηστών συσκευών iPhone ή iPad, για προβλήματα σύνδεσης Wi-Fi.

Στα προβλήματα συγκαταλέγονται, η αδυναμία σύνδεσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον Wi-Fi, η λήψη μηνύματος για λανθασμένη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, η αχνή εναλλαγή Wi-Fi, περιστασιακή απώλεια σύνδεσης ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Για όλα τα παραπάνω, εμείς αναζητήσαμε πιθανές λύσεις, προκειμένου να διορθώσετε τα προβλήματα Wi-Fi σύνδεσης, που τυχόν αντιμετωπίσετε κατά την ενασχόλησή σας, με το λειτουργικό iOS 9.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιλύσετε προβλήματα κινητού δικτύου δεδομένων στο λειτουργικό iOS 9

Επιθετική επανεκκίνηση

Όπως σε όλα τα προβλήματα έτσι και στα προβλήματα Wi-Fi σύνδεσης, δεν θα είναι λανθασμένη ενέργεια να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του θέματος, κάνοντας μία επιθετική επανεκκίνηση της συσκευής σας iPhone ή iPad.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής και το πλήκτρο αφετηρίας για περίπου 10 δευτερόλεπτα, έως ότου η οθόνη εμφανίσει το λογότυπο της Apple και στη συνέχεια αφήστε τα, ώστε η συσκευή να επανεκκινήσει και πάλι. Εάν αποτύχατε να διορθώσετε τα “κακώς κείμενα”, μην απογοητεύεστε, έχετε ακόμη στη φαρέτρα σας, μερικά ακόμη όπλα.

ired wifi problems 01

Αγνόηση δικτύου Wi-Fi

Εάν η συσκευή σας iPhone ή iPad δεν είναι σε θέση να συνδεθεί σε ένα συγκεκριμένο Wi-Fi δίκτυο ή σας ζητά εκ νέου τον κωδικό εισόδου , θα σας συμβουλεύατε να προσπαθήσετε να αγνοήσετε το δίκτυο αυτό και να αιτηθείτε στη συνέχεια, την επανασύνδεσή του. Για να αγνοήσετε το δίκτυό σας:

  • Από τις Ρυθμίσεις επιλέξτε την ενότητα Wi-Fi.
  • Επιλέξτε το δίκτυό σας και πάνω πάνω αγγίξτε την επιλογή "Αγνόηση αυτού του δικτύου".
  • Θα σας ζητηθεί με ένα αναδυόμενο μήνυμα, να επιβεβαιώσετε την αγνόηση δικτύου.

ired wifi problems 02

ired wifi problems 03

  • Επιβεβαιώστε την απόφασή σας.
  • Από την οθόνη αφετηρίας επιστρέψτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Wi-Fi κι επιλέξτε εκ νέου το δίκτυό σας.
  • Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης και προσπαθήστε να συνδεθείτε. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται, συνεχίστε κι εσείς τις προσπάθειες, ακολουθώντας το επόμενο βήμα.

Απενεργοποίηση υπηρεσιών δικτύωσης Wi-Fi

Πολλοί χρήστες iOS συσκευών με προβλήματα Wi-Fi, αναφέρουν πως αυτά επιλύθηκαν, μετά από την απενεργοποίηση των υπηρεσιών δικτύωσης Wi-Fi. H διαδρομή της συγκεκριμένης εναλλαγής είναι:

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > κάτω κάτω "Υπηρεσίες συστήματος" > Δικτύωση Wi-Fi.

ired wifi problems 04

ired wifi problems 05

Η ενέργεια αυτή, αποτρέπει από τις υπηρεσίες τοποθεσίας να εντοπίζουν το δίκτυο Wi-Fi, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη της πλήρης απενεργοποίησης, της σύνδεσης Wi-Fi.

Διαβάστε επίσης: 3 Σημαντικές βελτιώσεις του λειτουργικού iOS 9 που δεν είναι ορατές με “γυμνό μάτι”

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται γενικά με τη δικτύωση, έχουν βρει την λύση τους μέσα από μία “Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου”. Η συγκεκριμένη επαναφορά, προκαλεί επανεκκίνηση σε caches και ρυθμίσεις DHCP και σε άλλες πληροφορίες σχετιζόμενες με τη δικτύωση. Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Από την οθόνη αφετηρίας της iOS συσκευή σας, ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων.
  • Αναζητήστε την επιλογή Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις Δικτύου.
  • Επιβεβαιώστε την πρόθεσή σας και περιμένετε να γίνει η επαναφορά.

Ρύθμιση προσαρμοσμένου DNS

Πολλές φορές εάν οι ISPs DNS servers, αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή σε Google DNS ή OpenDNS. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κάνετε αλλαγή στις ρυθμίσεις DNS:

  • Ρυθμίσεις > Wi-Fi > αναζητήστε το δίκτυό σας και στη συνέχεια πατήστε στο εικονίδιο "i" δεξιά του ονόματος του δικτύου σας.
  • Αναζητήστε την επιλογή "DNS" και αγγίξτε τον αριθμό, δεξιά. Θα εμφανιστεί το πληκτρολόγιο της συσκευή σας, προκειμένου να εισάγετε τη νέα διεύθυνση DNS.

ired wifi problems 06

ired wifi problems 07

  • Μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή, αγγίξτε πάνω αριστερά το εικονικό πλήκτρο Wi-Fi για να επιστρέψετε στη αρχική σελίδα της ενότητας Wi-Fi.
  • Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ποιον DNS server επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε, γι' αυτό σας παραθέτουμε τις επιλογές:

- Google DNS: 8.8.8.8 ή 8.8.4.4

- OpenDNS: 208.67.222.222 ή 208.222.220

Επαναφορά και διαμόρφωση συσκευής ως νέα

Δυστυχώς εάν έχετε φτάσει ως εδώ χωρίς να έχει επιλύσει τα προβλήματα Wi-Fi δικτύωσης, η τελευταία σας επιλογή είναι η αποκατάσταση του λειτουργικού της συσκευής iPhone ή iPad, μέσω της εφαρμογής iTunes και στη συνέχεια η διαμόρφωση της συσκευής ως νέα. Με τη μέθοδο αυτή στην ουσία προκαλούμε πλήρη διαγραφή της συσκευής, απαλλάσσοντας τη από κάθε προβληματική προσαρμογή ή ρύθμιση.

ired wifi problems 12

Μπορείτε να ακολουθήσετε της οδηγίες που σας παραθέτουμε στον παρακάτω σύνδεσμο, προκειμένου να δείτε τι θα κερδίσετε και τη θα χάσετε από την παραπάνω ενέργεια.

Διαβάστε: Καθαρή εγκατάσταση: Τι κερδίζετε και τι χάνετε από τη διαδικασία;

Παραθέσαμε παραπάνω όλες τις πιθανές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε πρόβλημα δικτύωσης Wi-Fi. Αν παραμένουν απορίες επί της διαδικασίας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status