Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται τα βίντεο ως εικόνες προφίλ στο Facebook

Έρχονται τα βίντεο ως εικόνες προφίλ στο Facebook
ired.gr

Το Facebook βελτιώνει τα προφίλ, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν, αντί φωτογραφίας, ένα μικρό βίντεο.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Facebook θα επιτρέψει σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες να προσθέσουν ένα σύντομο video αντί της φωτογραφίας προφίλ.

Το video αυτό θα παίζει σε λούπα και θα είναι διαθέσιμο σε όποιον επισκέπτεται το προφίλ του άλλου. Τα profile videos θα προβάλλουν ένα κομμάτι του εαυτού του χρήστη που δεν μπορούσε να φανεί προηγουμένως και θα προσθέσουν μια νέα διάσταση στη σελίδα.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να σταματήσετε το Facebook να επιβραδύνει το iPhone;»

Το video μπορεί να είναι προσωρινό, για να προβάλλεται π.χ. τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή σας σήμερα: έχετε πάρτι για τα γενέθλιά σας ή βρίσκεστε στην πρώτη μέρα των καλοκαιρινών διακοπών.

Όλα δείχνουν ότι το Facebook θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως το νέο χαρακτηριστικό των iPhone 6s, Live Photos. Κάθε λήψη φωτογραφίας με το 6s είναι πλέον και μια Live φωτογραφία. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα θα τραβάει 1,5 δευτερόλεπτο βίντεο και η φωτογραφία θα ζωντανεύει κάθε φορά που την ανοίγετε. Η ιδέα δεν είναι καινούρια: η HTC το έχει ονομάσει Zoe camera mode στις συσκευές της, όμως η Apple το έχει ενσωματώσει σε ένα από τα πιο δημοφιλή κινητά με κάμερα 12 megapixels.

Facebook profile video

Το Facebook ετοιμάζει όμως κι άλλες αλλαγές για το πεδίο των προφίλ. Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες προφίλ θα έχουν μεγαλύτερο μέγεθος όταν η πρόσβαση στο Facebook γίνεται από κινητό και θα τοποθετούνται στο κέντρο της σελίδας.

Διαβάστε επίσης: «Συγχρονίστε φωτογραφίες στο Facebook από iPhone ή iPad»

Κάποιες αλλαγές, προς το καλύτερο, θα γίνουν και στον έλεγχο του απορρήτου, επιτρέποντας στον χρήστη να δείχνει ή να κρύβει όσα στοιχεία επιθυμεί για το βιογραφικό του και την προσωπική του ζωή.

video facebook profile pic 01

Οι πρώτες δοκιμές των νέων χαρακτηριστικών θα γίνουν σε χρήστες που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία και στην Καλιφόρνια. Στη συνέχεια, οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες του Facebook.

Διαβάστε επίσης: «Κενό ασφαλείας στο Facebook δείχνει το τηλέφωνό σας»

Με περισσότερα από 26 εκατομμύρια χρήστες να έχουν χρησιμοποιήσει το φίλτρο Celebrate Pride, είναι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν το προφίλ τους να δείχνει ποιοι ακριβώς είναι και τι πρεσβεύουν. Τα προφίλ στο Facebook δεν είναι απλά στατικές εικόνες: αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες στιγμές μας και ό,τι είναι σημαντικό για εμάς και το Facebook αποφάσισε να προσφέρει περισσότερα εργαλεία για περισσότερες δυνατότητες έκφρασης.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status