Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί θέλουμε συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη;

Γιατί θέλουμε συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη;
ired.gr

Υπάρχει λογική εξήγηση και θα προσπαθήσω να σας εκθέσω τον συλλογισμό μου, με επιχειρήματα, εν συντομία.

Το θέμα μας είναι οι συσκευές Phablet.

Οι συσκευές αυτές παρεξηγήθηκαν από πολλούς όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Το επιχείρημα των περισσότερων ήταν ότι αυτές συσκευές ήταν πολύ μεγάλες για smartphone και πολύ μικρές για tablet. Δεν ήταν ούτε smartphone ούτε ταμπλέτα και άρα αυτό τις καθιστούσε άχρηστες ως συσκευές. Εκείνη την περίοδο (2011-2014) πολλοί θα συμφωνούσαν ότι το Μαγικό μέγεθος ήταν οι τέσσερις ίντσες, ενώ οι 4,3” ήταν λίγο μεγαλύτερες απ' ότι πρέπει. Για τους ειδικούς το Phablet ήταν σίγουρο ότι θα αποτύχει.

Μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε ή να δείτε την συνέχεια σε βίντεο: Πατήστε εδώ

Βέβαια οι συσκευές με μεγάλη οθόνη άρχισαν να κατακτούν την αγορά και να πιέζουν πολλές εταιρίες να κατασκευάσουν όλο και μεγαλύτερες συσκευές.

ired big screen phones 01

Το κατάλληλο μέγεθος για τους περισσότερους χρήστες σήμερα είναι οι 4,7 έως 5 ίντσες. Ως καταναλωτές όμως φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να προτιμούμε τις μεγαλύτερες συσκευές. Ίσως ρόλο σε αυτό παίζουν οι εταιρείες που προσφέρουν καλύτερο υλικό στις μεγαλύτερες συσκευές.

Ένα παράδειγμα είναι το iPhone 6 σε σύγκριση με το iPhone 6 plus. Το μεγάλο μέγεθος της οθόνης φέρνει μαζί του καλύτερη ανάλυση, ίσως καλύτερη κάμερα και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Σε άλλες εταιρίες όπως η Samsung θα δούμε ότι οι διαφορές είναι ακόμη μεγαλύτερες ακόμη και σε πλευρά απόδοσης.

Αν συγκρίνουμε το Galaxy S5 με το Galaxy S5 mini, Το Galaxy S5 έχει καλύτερη οθόνη, ανάλυση, επεξεργαστή, RAM, επεξεργαστή γραφικών, κάμερα και μπαταρία.

ired big screen phones 02

Οπότε είναι λογικό κάποιος να αποκτήσει την μεγαλύτερη συσκευή λόγω των καλύτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει.

Συνεχίζοντας τον ίδιο συλλογισμό, γενικά το κόστος των συσκευών με μεγαλύτερη οθόνη δεν είναι πολύ πιο υψηλό από το κόστος μιας συσκευής μεσαίου μεγέθους. Άρα ο χρήστης που προσπαθεί να εξισορροπήσει σε μία αγορά Value for money, είναι πιθανό να προτιμήσει τη μεγαλύτερη συσκευή.

Η μεγαλύτερη οθόνη φέρνει αρκετά πλεονεκτήματα, ειδικά για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το smartphone τους για τα πάντα. Τα μηνύματα, η περιήγηση στο διαδίκτυο, το gaming και η παρακολούθηση ταινιών γίνονται ευκολότερα και καλύτερα.

Η οθόνη είναι βασικό χαρακτηριστικό κάθε συσκευής και οι μεγαλύτερες οθόνες αδιαμφισβήτητα προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα.

Για έναν τέτοιο χρήστη το μοναδικό αρνητικό χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο μέγεθος που ίσως να δυσκολεύει τη μεταφορά και την αποθήκευση της συσκευής.

ired big screen phones 03

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο είδος χρηστών, οι οποίοι δεν επωφελούνται από το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης. Αυτοί δεν χρησιμοποιούν το smartphone για τα πάντα, οπότε τα πλεονεκτήματα της μεγάλης οθόνης μετριάζονται. Ως αποτέλεσμα αυτό που μένει στον χρήστη είναι το μη πρακτικό μέγεθος μιας μεγάλης συσκευής και το επιπλέον κόστος που κλήθηκε να καλύψει.


Βέβαια οι απόψεις αλλάζουν εύκολα, όσοι χρησιμοποιούν για πρώτη φορά συσκευές μεγαλύτερου μεγέθους, παρά την αρχική ανησυχία, σε λίγες εβδομάδες συνηθίζουν την μεγαλύτερη οθόνη και αρχίζουν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

ired big screen phones 04

Ως αποτέλεσμα της ευρείας χρήσης μεγάλων σε μέγεθος συσκευών έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί από τους χρήστες μειώνουν σημαντικά την χρήση των Tablet που διαθέτουν.

Η αποδοχή της μεγάλης οθόνης ως Standard της αγοράς έγινε επίσημα πέρυσι με την κυκλοφορία του iPhone 6 από την Apple. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από τότε η λέξη Phablet έχει εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο μας.

Φέτος με το νέο μοντέλο iPhone 6S και τη χρήση της τεχνολογίας 3D touch θα γίνει ακόμα καλύτερη εκμετάλλευση της μεγαλύτερης οθόνης και από πλευράς software, προσφέροντας ταχύτητα και ευκολία στην χρήση.

ired big screen phones 05

Εν κατακλείδι όλο και περισσότεροι χρήστες προτιμούν να ολοκληρώνουν μικρές διεργασίες με τη χρήση του smartphone, πάρα με τη χρήση υπολογιστή ή laptop. Για αυτόν το λόγο οι κατασκευαστές των Smartphones προσπαθούν να κάνουν την εμπειρία του χρήστη όσο γίνεται πιο βολική και αποτελεσματική.

Βέβαια υπάρχουν χρήστες smartphone που ποτέ δεν θα συνηθίσουν στις μεγάλες οθόνες και πάντα θα ψάχνουν για συσκευές με πιο πρακτικό μέγεθος. Δεν θα μας φανεί περίεργο εάν η Apple μας παρουσιάσει την επόμενη χρονιά, μια νέα συσκευή με οθόνη 4 ιντσών, για να αντικαταστήσει το δημοφιλές iPhone 5S.

ired big screen phones 06

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status