3 Σημαντικές βελτιώσεις του λειτουργικού iOS 9 που δεν είναι ορατές με “γυμνό μάτι”

3 Σημαντικές βελτιώσεις του λειτουργικού iOS 9 που δεν είναι ορατές με “γυμνό μάτι”
ired.gr

Εάν πιστεύετε πως το iOS 9 δεν έφερε τίποτε καινούριο, διαβάστε το κείμενο και θα αλλάξετε γνώμη.

Είναι αλήθεια πως οι αλλαγές που έγιναν στο λειτουργικό iOS 9 (τεχνικά iOS 9.0.1 σήμερα), δεν είναι ιδιαίτερα οφθαλμοφανείς σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch. Εκ προσθέσεως η Apple, έδωσε μεγάλη έμφαση σε μη εμφανείς βελτιώσεις αυτή τη φορά, προσφέροντας σημαντικές προσθήκες οι οποίες δεν είναι ορατές άμεσα από όλους τους χρήστες. Εμείς σας παρουσιάζουμε 3 από αυτές, που θεωρούμε τις πιο αξιόλογες στο λειτουργικό iOS 9.

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να αναζητήστε μία ρύθμιση στο iPhone σας;

1. Καλύτερη διαχείριση μπαταρίας... αποδεδειγμένα

Καθένας από εμάς του χρήστες iPhone, έχει βρεθεί στην κατάσταση, όπου από τη συσκευή μας λαμβάνουμε μήνυμα πως το ποσοστό ενέργειας της μπαταρίας που απομένει έχει πέσει κάτω από 20% ή λιγότερο και δεν βρισκόμαστε κοντά στο φορτιστή μας, προκειμένου να την ανανεώσουμε. Η Apple σχεδίασε τη νέα λειτουργία "Χαμηλής ισχύος", ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

Κατά την ενεργοποίησή της, η λειτουργία “Χαμηλής ισχύος”, απενεργοποιεί προσωρινά ενεργοβόρες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων της ώθησης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο, τις αυτόματες λήψεις εφαρμογών και άλλα οπτικά εφέ. Επιπλέον η λειτουργία χαμηλής ισχύος, μειώνει την ταχύτητα του επεξεργαστή στο iPhone, έτσι ώστε η συνολική κατανάλωση να είναι περιορισμένη.

Το “κλινικό αποτέλεσμα” της ενεργοποίησης της λειτουργίας “Χαμηλής ισχύος”, είναι η σημαντική βελτίωση της ζωής του ασθενούς... (της μπαταρίας ήθελα να γράψω), ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η εναπομείνασα ενέργεια στη συσκευή iPhone. Από τη συσκευή σας ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας προτείνει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Χαμηλής ισχύος”, μόλις η στάθμη ενέργειας της μπαταρίας πέσει κάτω από το 20%.

Παρόμοιο μήνυμα θα λάβετε και μόλις πέσει κάτω από 10%. Φυσικά είναι στη διάθεσή σας προς ενεργοποίηση ανά πάσα στιγμή, αρκεί να μεταβείτε στην τοποθεσία: Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Λειτουργία χαμηλής ισχύος > εναλλαγή, ενεργή.

ired iphone 3 important improvements 01

ired iphone 3 important improvements 02

2. Αυξημένη Ασφάλεια

Το νέο λειτουργικό έχει δώσει σημασία σε βελτιώσεις ασφαλείας των συσκευών iPhone, iPad ή iPod touch, κάποιες από αυτές είναι ορατές στο μέσο χρήστη, ενώ ορισμένες είναι στα βαθύτερα στρώματα του λειτουργικού συστήματος. Η πρώτη σημαντική και εμφανής αλλαγή στο χρήστη μίας iOS της συσκευής, είναι η δυνατότητα ορισμού εξαψήφιου αριθμού ως επιλογή συνθηματικού, για πρόσβαση στο μενού της συσκευής.

ired iphone 3 important improvements 03

Αυτό είναι κάτι νέο. Με τον ορισμό ενός εξαψήφιου αριθμού ως κωδικό πρόσβασης, είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανακάλυψή του καθώς προκύπτουν από αυτόν πάνω ένα εκατομμύριο συνδυασμοί. Η συσκευή σας θεωρείται απροσπέλαστη και περισσότερο ασφαλής από ό,τι προηγουμένως.

Στη περίπτωση που κατά τη διαμόρφωση της συσκευής παραλείψετε τον ορισμό συνθηματικού, έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε αργότερα, επισκεπτόμενοι την τοποθεσία, Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > Αλλαγή συνθηματικού κι επιλέξτε τη μέθοδο.

Διαβάστε επίσης: Αγορά iPhone - Τα 16 GB πλέον δεν είναι αρκετά

ired iphone 3 important improvements 04

ired iphone 3 important improvements 05

Πέραν των βελτιωμένων επιλογών προστασίας του κωδικού εισόδου, στο λειτουργικό iOS 9, έχουν διορθωθεί πάνω από 100 αναφορές σφαλμάτων, συσχετιζόμενες με την ασφάλεια, καθιστώντας το λειτουργικό της συσκευής ως το πιο ασφαλές την σήμερον ημέρα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »