Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσίαση: LG G4 ο νέος βασιλιάς των «Ανδροϊδών»

Παρουσίαση: LG G4 ο νέος βασιλιάς των «Ανδροϊδών»
ired.gr

Δείτε τα χαρακτηριστικά ενός από τα κορυφαία Android smartphone που μάλλον είναι και ο βασιλιάς τους.

Με λίγα λόγια

  • Τα υπέρ: Εκπληκτική οθόνη. Εξίσου εκπληκτική κάμερα. Λήψεις φωτογραφιών σε φορμά «RAW» και χειροκίνητες ρυθμίσεις τύπου DSLR στην κάμερα. Αφαιρούμενη μπαταρία και κάρτα MicroSD. «Λουσάτο» δερμάτινο κάλυμμα μπαταρίας.
  • Τα κατά: Ακόμη φτιαγμένο από πλαστικό. Οι δυνατότητες UX αφήνουν ανάμικτα συναισθήματα. Η μπαταρία είναι μέτριων αποδόσεων. Το ηχείο είναι αδύναμο ποιοτικά.
  • Τελικά: Μία πολύ ποιοτική συσκευή που όμως θα άξιζε λίγη περισσότερη ποιότητα δεδομένου του επιπέδου και της τιμής της. Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό είναι η κάμερα που σε πολλές περιπτώσεις υπερέχει αυτής του iPhone 6 Plus.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση iPhone 6 Plus

ired tech lg g4 01

«Life’s Good» (Η Ζωή είναι Καλή), είναι το μότο της LG, αλλά η ζωή τελευταία δεν υπήρξε και τόσο καλή για τα κινητά της εταιρίας. Ο αρχι-ανταγωνιστής της, η Samsung, έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι από την πίτα των Android smartphone και η LG, έκτοτε, προσπαθεί να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος λίγο-λίγο.

Τα Nexus 5 and G3, έδειξαν ότι η LG μπορεί να παίξει με «τα μεγάλα παιδιά» και το G4 έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την άποψη, βελτιώνοντας χαρακτηριστικά που κάνουν καλύτερη την εμπειρία του χρήστη μαζί του. Με μια εκθαμβωτική κάμερα και λογισμικό ακόμη πιο φιλικό και χρηστικό, το G4 υπερασπίζεται το χώρο του θέλοντας να γίνει «η Μαύρη Καλλονή» που θα στείλει ρίγη συγκίνησης και θα κάνει την έκπληξη μέσα στο 2015. Θα το καταφέρει;

ired tech lg g4 02

Κάντε το σωστό, επιλέξτε το δέρμα

Το να αποκτήσετε ένα LG G4 με πλαστικό κάλυμμα θα ήταν «Σκρουτζιά» (ξέρετε τον Σκρουτζ έτσι;). Είναι σα να αγοράζεις Μερσεντές με πλαστικό σαλόνι για οικονομία. Αντίθετα με τη Samsung και όπως η Vertu, η LG χρησιμοποίησε αληθινό δέρμα στο G4 και είναι φανταστικό. Είναι ζεστό, απαλό, «προκλητικό» και λουσάτο. Απέχει παρασάγγας από το ψυχρό, αδιάφορο και φτωχό πλαστικό που καλύπτει το άλλο G4. Επίσης, το δέρμα δεν ενοχλεί, δε λερώνει ώστε να θέλει καθάρισμα, δε βρίσκει στο εσωτερικό της τσέπης σας και είναι πάρα πολύ καλό σαν προστασία ώστε να μη χρειάζεστε θήκη. Σίγουρα θα «γεράσει» με τον καιρό, αλλά πόσο κρατάμε τα κινητά μας πια;

Η LG πέτυχε και με τα χρώματα επίσης. Το μπεζ δέρμα συμπληρώνει έξοχα τα ματ αλουμινένια πλήκτρα, ενώ το σκούρο καφέ δέρμα, δένει άψογα με τα χρυσαφιά του Watch Urbane. Είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστό σαν σχέδιο και αλήθεια, μην πάρετε το πλαστικό γιατί θα το μετανιώσετε τελικά.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S

ired tech lg g4 03

Μια κάμερα, μα τι κάμερα!

Το να συζητήσουμε για το πώς χειρίζεται κλασικές εργασίες όπως τα τηλεφωνήματα, τα email και την περιήγηση στο διαδίκτυο - μεταξύ άλλων - είναι κάτι άνευ σημασίας. Ακόμη και πολύ απλούστερες και φθηνότερες συσκευές το κάνουν αυτό αβίαστα, πόσο μάλλον το G4. Ο επεξεργαστής Snapdragon 808 είναι πολύ ισχυρός για οποιαδήποτε χρήση, αν και σε πολύ μεγάλη «ζήτηση» το τηλέφωνο θερμαίνεται αρκετά. Τίποτε σοβαρό όμως.

Εκεί που κολλάει κανείς, είναι στην θαυμάσια κάμερα που κάνει σχεδόν ό,τι της ζητήσεις. Θα ανακαλύψετε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ακόμη και μια επαγγελματική DSLR - πόσο μάλλον μια «απλή» compact ψηφιακή - και στην ουσία δε θα ξαναχρειαστείτε φωτογραφική μηχανή μαζί σας. Νύχτα ή μέρα, εσωτερικοί ή εξωτερικοί χώροι, φώτα ή όχι, ακόμη και σε προκλητικά δύσκολες λήψεις, η κάμερα αποδίδει αβίαστα και χωρίς να χάνει στο ελάχιστο.

ired tech lg g4 04

Ένα κονσέρτο όπου τα φώτα της σκηνής εναλλάσσονται συνεχώς - για παράδειγμα - δεν είναι το ιδανικό μέρος για φωτογραφίες με κινητό. Ακόμη και χωρίς τις χειροκίνητες -τύπου DSLR - ρυθμίσεις, το G4 τραβούσε εκπληκτικά ακόμη και στο αυτόματο. Το λέιζερ autofocus πετύχαινε κρυστάλλινη καθαρότητα σε κάθε λήψη. Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες που είναι απευθείας λήψη από το LG G4.

ired tech lg g4 05

ired tech lg g4 05a

Το ίδιο συμβαίνει και με λήψεις από διάφορα άλλα περιβάλλοντα, είτε είναι τοπία, είτε είναι εσωτερικοί χώροι, είτε άλλα πιο σύνθετα θέματα. Μπορείτε να «παίξετε» με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις που μας χαλάνε μόνο από το σταθερό 1.8 διάφραγμα (κρίμα, θα ήταν φοβερό να μπορούσαμε να το ρυθμίσουμε και αυτό). Χρησιμοποιώντας το G4 για βίντεο, έδειξε ότι η αυτόματη εστίαση σημείου μπορεί να αποβεί κάπως υπερβολική, οπότε είναι καλύτερο να την απενεργοποιούμε.

Αδιαφορήστε για το κάπως ... αδιάφορο ντιζάιν

ired tech lg g4 06

Η μπαταρία σε επιδόσεις παραμένει στα ίδια, λίγο πάνω από μια μέρα, και η συνεχής χρήση βίντεο όντως την αποτελειώνει. Το έξυπνο πραγματικά Smart Bulletin board της LG που βγαίνει αν σύρετε από τα αριστερά της κεντρικής οθόνης (home screen), δείχνει χρήσιμες πληροφορίες όπως ημερολόγιο, υγεία (LG Health) και ένα widget μουσικής. Δεν είναι η επανάσταση, αλλά είναι βολικό και εύχρηστο.

Αν κάτι μπορεί να φανεί πρόβλημα σε κάποιους, είναι ότι το G4 δεν ξεχωρίζει παρόλο το δέρμα και την καμπυλωτή σχεδίαση γιατί μοιάζει πολύ με το μικρότερο αδελφό G3 και δεν φτάνει το πραγματικά όμορφο ντιζάιν του Samsung Galaxy S6. Αν όμως δεν είστε τόσο «ψείρας» τότε, πάρτε το δερμάτινο και θα έχετε ένα κορυφαίο smartphone που αντικαθιστά επάξια τις περισσότερες εξειδικευμένες φωτογραφικές μηχανές.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής;

ired tech lg g4 07

Καμπυλωτό ... όχι ελαστικό

Της LG της αρέσουν οι καμπύλες. Κάθε μοντέλο της έχει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία κι έτσι το G4 ακολουθεί τη γραμμή της εταιρίας. Οι καμπύλες του G4 δεν εξέχουν από τις γωνίες της κορυφής και της βάσης. Αντίθετα από τη Samsung, η LG δεν εγκατέλειψε το πλαστικό στην κατασκευή και την αφαιρούμενη ράχη. Ένα σχέδιο δημιουργεί την ένωση του πλαστικού με τα μεταλλικά και κεραμικά κομμάτια προσθέτοντας λίγο «χρώμα» στη συνολική σχεδίαση της πλάτης. Και μια και το χρυσό “φοριέται πολύ” τελευταία, η LG ακολουθεί κι αυτή με δύο αποχρώσεις, ανοιχτή και σκούρα.

Η αφαιρούμενη πλάτη εξυπηρετεί κι άλλο σκοπό πέραν αυτού της προστασίας του εσωτερικού της συσκευής. Χρησιμεύει και σαν τρόπος να προσωποποιήσετε περισσότερο ακόμη τη συσκευή σας με την εναλλαγή διαφορετικών χρωμάτων. Τα δερμάτινα μάλιστα είναι πραγματικά στιλιστικά. Η LG διατείνεται ότι χρησιμοποίησε τις ίδιες διαδικασίες για την επεξεργασία του δέρματος στα κινητά της που χρησιμοποιεί η Louis Vuitton για τις τσάντες της. Υπάρχει σε αποχρώσεις καφέ, μπεζ, μαύρου και γαλάζιου μαζί με τις κίτρινες και κόκκινες που παρουσιάστηκαν στη Ν. Υόρκη.

ired tech lg g4 08

Μπορείτε λοιπόν να πάρετε ένα μπεζ G4 για αρχή και να του περάσετε μια πλάτη γαλάζια αργότερα για αλλαγή. Το δέρμα είναι απαλό και μεταξένιο στην αφή και η ποιότητα κατασκευής του (ραφές κλπ) άψογη.

Στην πρόσοψη έχουμε μια 5,5 ιντσών quad HD IPS Quantum Display (οθόνη) με την ανάλυση των 2.560 Χ 1.440 pixel και με πυκνότητα που φτάνει τα 538 ΡΡΙ. Η LG έδωσε μια ελαφριά καμπύλωση στην πρόσοψη που ονομάζει Slim Arc, η οποία είναι εμφανής όταν κοιτάμε το Τηλέφωνο από το πλάι. Η απαλή αυτή καμπυλότητα δίνει καλύτερο κράτημα στη συσκευή όταν την έχουμε στο χέρι μας. Η οθόνη είναι φωτεινότερη από αυτήν του G3 και η LG διατείνεται ότι έχει 20% περισσότερο χρώμα και 50% καλύτερη αντίθεση. Σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των Galaxy S6 and iPhone 6 Plus ήταν παρόμοια και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερη.

ired tech lg g4 09


Κάτω απ’ το καπάκι

Αποφεύγοντας τα ρίσκα, η LG απέφυγε τον Snapdragon 810 της Qualcomm σαν επεξεργαστή για το κινητό της επειδή έχουν ακουστεί προβλήματα υπερθέρμανσης. Χρησιμοποίησε τον Snapdragon 808 λοιπόν, που εξακολουθεί να είναι ένας πανίσχυρος εξαπύρηνος επεξεργαστής που στηρίζει επάξια τις ανάγκες του G4.

Υπάρχουν επίσης 3 GB RAM και 32 GB εσωτερικής αποθήκευσης που βοηθούν ακόμη περισσότερο και η περίφημη κάμερα, για την οποία είπαμε τόσα, είναι των 16 megapixel με βελτιωμένο οπτικό σταθεροποιητή και αισθητήρα του χρωματικού φάσματος - θα αναφερθούμε σ’ αυτό. Η κάρτα που δέχεται είναι Micro SIM κι όχι η Nano SIM που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ τελευταία. Υπάρχει επίσης μια θύρα για κάρτες MicroSD που δέχεται κάρτες χωρητικότητας μέχρι 2ΤΒ(!) εκτοξεύοντας τον αποθηκευτικό χώρο στο ... Θεό.

ired tech lg g4 10

Σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S6 που χρησιμοποιεί τον οχταπύρηνο αντίστοιχο επεξεργαστή δεν παρατηρούνται διαφορές στις επιδόσεις. Και τα δύο smartphone εκτελούν τις ίδιες εργασίες με ταχύτητα και άνεση χωρίς να μπορούμε να παρατηρήσουμε διαφορές. Και οι συγκρίσεις μεταξύ τους είναι περισσότερο θέμα γούστου και όχι ουσίας.

Αν είναι κάτι που θα πρέπει να παραπονεθούμε, είναι το «αναιμικό» μεγάφωνο που υπάρχει στην πίσω όψη. Είναι άνετα, ένας από τους πιο «αδύναμους κρίκους» στην αλυσίδα χαρακτηριστικών του smartphone και παρόλο που η καμπυλωτή σχεδίαση βοηθάει τον ήχο να βγαίνει άνετα όταν έχουμε το τηλέφωνο ακουμπισμένο στη ράχη του, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την ποιότητα που είναι πολύ κατώτερη του ανταγωνισμού.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy Note 4 - Τιτανομαχία

ired tech lg g4 11

Λογισμικό

Η LG δεν εμφάνισε και πολλά νέα χαρακτηριστικά όσον αφορά το λογισμικό της - όπως και η Samsung αντίστοιχα. Με λειτουργικό το Android Lollipop 5.1 το επιπλέον περιβάλλον (interface) της LG, το UX 4.0, συνδέεται ταιριαστά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Προκειμένου να κάνει τη χρήση πιο εύκολη το λογισμικό έχει προσθέσει ταχύτερη κύλιση στην αναζήτηση φωτογραφιών στην εφαρμογή Gallery και μια εφαρμογή με το όνομα Event Pocket, που συνενώνει τα ημερολόγια από πολλές διαφορετικές υπηρεσίες σε μία. Έτσι μπορείτε, π.χ., να να συνδυάσετε γεγονότα του Facebook και προσκλήσεις με λεπτομέρειες που μπορείτε να πάρετε από άλλες εφαρμογές μηνυμάτων.

Το Smart Notice είναι πιο προσωποποιημένο προσφέροντας περισσότερα από τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους. Μαθαίνοντας τις συνήθειές μας μπορεί να μάθει πώς πάμε στη δουλειά μας και να δώσει προτεραιότητα στις αντίστοιχες πληροφορίες που βοηθούν σ’ αυτό.

ired tech lg g4 11a

Το Quick Help widget βρίσκεται με τη μορφή ερωτηματικού δίπλα στο Smart Notice. Είναι μια μικρή μηχανή αναζήτησης για το G4 αλλά δε μοιάζει να αποδίδει και τόσο καλά. Η σημαντικότερη αναβάθμιση στο λογισμικό της LG είναι αυτή καθαυτή η σχεδίασή του. Η οπτική των εικονιδίων έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Lollipop με καλύτερα καθαρότερα και πιο ζωντανά χρώματα. Και η γενική αίσθηση χρήσης του λογισμικού είναι καλή και ίσως καλύτερη από τις επί μέρους βελτιώσεις στις εφαρμογές.

Μπαταρία

Η δυνατότητα αφαιρούμενης μπαταρίας που προσφέρει η LG σε αντίθεση με τις Samsung, Apple και άλλες είναι κάτι που προσφέρει πλεονεκτήματα. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι υποκειμενικό μιας και ο κάθε χρήστης δεν ασχολείται συνήθως με τις αλλαγές μπαταρίες. Όμως η δυνατότητα αλλαγής της σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλύτερη επιλογή από το κουβάλημα και τη σύνδεση με εξωτερικό καλώδιο ενός power bank. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 3.000mAh και κρατάει αρκετά αλλά όχι εκπληκτικά. Σε κανονική χρήση θα αντέξει λίγο παραπάνω από μια μέρα, αλλά σε απαιτητική ... κλάφ’ τα Χαράλαμπε.

ired tech lg g4 12

Δεν είναι ότι το G4 «τρώει» τη μπαταρία περισσότερο από άλλα, είναι ότι οι απαιτητικές εργασίες ζητούν περισσότερη ισχύ από τον επεξεργαστή από όσο θα ήθελε η LG. Για παράδειγμα, κατά την πρώτη ρύθμιση της συσκευής, θα χάσετε περίπου το 20% της φόρτισης σε λιγότερο από δύο ώρες λόγω των τόσο πολλών προγραμμάτων που πρέπει να κατέβουν και να εγκατασταθούν.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 vs iPhone 6 Plus: Τα βάλαμε απέναντι, δείτε τα ευρήματά μας

ired tech lg g4 13

Συμπεράσματα

Δεν υπάρχει αντίρρηση ότι το LG G4 είναι όντως η ναυαρχίδα της εταιρίας. Μικρές αλλαγές όπως στην οθόνη, στο δέρμα της πλάτης, στο ομορφότερο interface και στις χρήσιμες αλλαγές στο λογισμικό, έκαναν μια συνολικά μεγάλη διαφορά. Όπως λέμε, «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Επίσης η καμπύλωση που κάνει καλύτερο το κράτημα και το χειρισμό του τηλεφώνου, αλλά και το διπλό πάτημα Knock On για το «ξύπνημα» της συσκευής ήταν πάντα μια ευπρόσδεκτη λειτουργία. Και το επίσης διπλό πάτημα του πλήκτρου έντασης που εμφανίζει αυτόματα την εφαρμογή της κάμερας, είναι μια ακόμη πολύ βολική λειτουργία.

Αποφύγετε το πλαστικό στη σχεδίαση, παίρνοντας το δερμάτινο μοντέλο και θα έχετε ένα smartphone πραγματικά πολύ καλό και μια έξοχη φωτογραφική μηχανή μαζί.

ired tech lg g4 14

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status