Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωτήστε μας: Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να αναζητήστε μία ρύθμιση στο iPhone σας;

Ρωτήστε μας: Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να αναζητήστε μία ρύθμιση στο iPhone σας;
ired.gr

Εσείς ακόμη ψάχνετε σελίδα-σελίδα να ρυθμίσετε την iOS συσκευή σας; Ακολουθήστε τον οδηγό μας για άμεση αναζήτηση ρυθμίσεων.

Όλες οι ρυθμίσεις για συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch με λειτουργικό iOS, βρίσκονται στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και είναι πραγματικά όλες εκεί. Αν για κάποιο λόγο όμως δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τοποθεσία μίας συγκεκριμένης ρύθμισης, το iOS 9 φέρει τη δυνατότητα αναζήτησης. Η λειτουργία, έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή ρυθμίσεων, προκειμένου να σας παρέχει τη δυνατότητα να αναζητήσετε μία συγκεκριμένη ρύθμιση χωρίς να χάνεστε στις υποενότητες, πληκτρολογώντας μόνο μερικές λέξεις κλειδιά σε ένα κρυφό πλαίσιο.

ired ios 9 search settings 00

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9

Για να είναι διαθέσιμη η λειτουργία αυτή, απαιτείται έκδοση λειτουργικού iOS 9 ή νεότερη, κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την εταιρεία Apple, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ας πούμε “κρυφή”, γι' αυτό μην απορήσετε εάν δεν την αντικρίσετε άμεσα. Εμείς θα σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα την αποκαλύψετε, ώστε να χρησιμοποιείτε στη συνέχεια αυτό το καταπληκτικό για πολλούς, χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Αναζήτηση συγκεκριμένης ρύθμισης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω λειτουργία για να έχετε άμεσα πρόσβαση σε οποιαδήποτε ρύθμιση του λειτουργικού iOS.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” από την οθόνη αφετηρίας του iPhone ή του iPad.
  • Στην αρχική σελίδα ρυθμίσεων, αγγίξτε και σύρετε την οθόνη προς τα κάτω, ώστε να αποκαλύψετε το κρυφό πλαίσιο αναζήτησης, στο επάνω μέρος της σελίδας.

 ired ios 9 search settings 01

  • Εισάγετε τις λέξεις κλειδιά ώστε να αποκαλύψετε ρυθμίσεις, οι οποίες ταιριάζουν και στη συνέχεια αγγίξτε οποιαδήποτε ρύθμιση από τη λίστα ώστε να μεταφερθείτε στις επιλογές της.

ired ios 9 search settings 02

Διαβάστε επίσης: DFU mode: ο πλήρης οδηγός

Θα παρατηρήσετε πως τα αποτελέσματα που εμφανίζονται, αναφέρουν και την υποενότητα στην οποία βρίσκονται, ιδιαίτερα χρήσιμο, προκειμένου να απομνημονεύσετε την διαδρομή και να την εντοπίζετε εύκολα, για να την χρησιμοποιήσετε ξανά ή να τη συστήσετε σε κάποιον άλλο χρήστη iOS συσκευής.

Νομίζουμε πως η παραπάνω ενέργεια είναι προτιμότερη από τα αναζητάτε μία ρύθμιση στο περιβάλλον της εφαρμογής ρυθμίσεων που χρόνο με το χρόνο εξαπλώνεται σε ενότητες και υποενότητες και μάλιστα πολλές φορές όχι σε τόσο προφανείς τοποθεσίες. Για παράδειγμα αν αναζητήσετε ρυθμίσεις για την υπηρεσία iCloud, αυτές βρίσκονται σε 6 διαφορετικές υποενότητες ανάλογα τη λειτουργία τους, μέσα στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

ired ios 9 search settings 03

Όσο πιο πολύπλοκο γίνεται το λειτουργικό iOS, τόσο πιο απαραίτητη είναι η λειτουργία αναζήτησης μέσα σε αυτό. Οι αλλαγές που μπορεί να αποφασίσει η εταιρεία, σχετικές με την τοποθεσία μιας ρύθμισης, δεν στερούν από το χρήστη τον άμεσο εντοπισμό της. Έτσι η καθημερινή σας ενασχόληση με τη συσκευή, γίνεται ακόμη ευκολότερη.

Διαβάστε επίσης: Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο λειτουργικό iOS 9

Εδώ να προσθέσουμε πως ένα άλλο σημαντικό εργαλείο που παρέχεται από την Apple για την αναζήτηση μίας ρύθμισης, είναι η χρήση της εικονικής βοηθού Siri, με όμως περιορισμένες δυνατότητες. Θα χρειαστεί φυσικά να έχετε άριστη επικοινωνία με το σύστημα υποβοήθησης Siri, ώστε να δώσετε συγκεκριμένη εντολή και να γίνει η αλλαγή μιας ρύθμισης.

Νομίζουμε πως το κρυφό πλαίσιο αναζήτησης μέσα στην ενότητα "Ρυθμίσεις" είναι ένα σημαντικό όπλo στην αναζήτηση ρυθμίσεων, οποιασδήποτε φύσεως. Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να προσθέσετε τη δική σας άποψη επί του θέματος, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε τα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status