Μήπως έρχεται το τέλος του Ηome Βutton για το iPhone;

Μήπως έρχεται το τέλος του Ηome Βutton για το iPhone;
ired.gr

Θα πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο να επιστρέφετε στο ...σπίτι, αν η Apple εξαφανίσει το Ηome Βutton σε προσεχείς συσκευές!

Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε για πρώτη φορά το iPhone το 2007, επέμενε για την κομψότητα του σχεδιασμού και κυρίως για το πόσο εύκολο ήταν να χειρίζεται κανείς τη συσκευή από ένα σημείο. «Μπροστά, υπάρχει μόνο ένα πλήκτρο, το λέμε Home Button», έλεγε τότε. Επρόκειτο για επανάσταση, την ίδια στιγμή που στην αγορά τα Nokia και Blackberry διέθεταν πολλά περισσότερα απαραίτητα πλήκτρα για τη λειτουργία τους.

ired iphone 6s home button end 01

Οκτώ χρόνια και εννιά γενιές iPhone αργότερα, το ολοστρόγγυλο Home Button αποτελεί κεντρικής σημασίας πλήκτρο για το smartphone και αν μη τι άλλο, σήμα κατατεθέν του iPhone.

Με την έλευση, όμως, του iPhone 6s και του iPhone 6s Plus, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Οι νέες λειτουργίες, όπως το 3D Touch, αλλά και η εκτενέστερη χρήση της Siri, ίσως, θέτουν τα θεμέλια για την πλήρη εξαφάνιση του Home Button.

Διαβάστε επίσης: «3D Touch και στο Instagram»

Γιατί όμως η Apple να θέλει ένα iPhone χωρίς Home Button;

Υπάρχουν δύο «σοβαροί» λόγοι: να κερδίσει επιφάνεια για μια μεγαλύτερη οθόνη και να επιβεβαιώσει την προτίμηση της στο «καθαρό» design.

Τι θα απογίνει το Touch ID;

Όπως η Apple κατάφερε να φέρει την εκπληκτική τεχνολογία του 3D Touch στις νέες συσκευές, ίσως καταφέρει να μεταφέρει το Home Button μέσα στην οθόνη αφής. Όπως η οθόνη αντιλαμβάνεται τρεις διαφορετικές πιέσεις, θα μπορούσε να αναγνωρίσει και το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη. Το Apple Watch χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία, ώστε να μη χρειάζεται extra πλήκτρα, το ίδιο κάνουν και τα MacBook, γιατί να μην μπορεί και το iPhone χωρίς Home Button;

ired iphone 6s home button end 02

Διαβάστε επίσης: «10 από τις καλύτερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Touch ID»

Τι να κάνεις το Home Button όταν έχεις τη Siri;

Η Siri μπορεί, σε μεγάλο βαθμό, να υποκαταστήσει το Home Button. Με το iOS9, με τα iPhone 6s & iPhone 6s Plus, η Siri «ξυπνάει» απλά ακούγοντας τη φωνή σας να λέει «Hey Siri», χωρίς να χρειάζεται ενεργοποίηση. Με αυτή την hands free επιλογή, το Home Button περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri»

Σημ. το χαρακτηριστικό αυτό υπήρχε και στις παλαιότερες εκδόσεις του iOS αλλά λειτουργούσε μόνο όταν η συσκευή βρισκόταν σε φόρτιση.

Παίζοντας με το μέγεθος της οθόνης

Ένα μικρότερο iPhone 7 που θα χωράει άνετα στην τσέπη και θα μπορούμε να το χειριστούμε με το ένα χέρι θα αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν αν συγκριθεί με τα Samsung και LG smartphones.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: