Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 ενοχλητικά προβλήματα στο iOS 9

10 ενοχλητικά προβλήματα  στο iOS 9
ired.gr

Ανακαλύψαμε δέκα ενοχλητικά και κύρια προβλήματα στο iOS 9 και τη λύση τους.

Το iOS 9 της Apple μοιάζει πάρα πολύ στο iOS 8 στην εμφάνιση, αλλά, όπως έχουμε πει, οι ανανεώσεις βρίσκονται στο υπόβαθρο. Υπάρχουν νέες εφαρμογές και αναβαθμισμένες παλιές, η Siri αναβαθμίστηκε και απέκτησε προχωρημένες δυνατότητες προνοώντας τις ανάγκες σας, τα νέα iPhone αποκτούν 3D Touch και τα τελευταία μοντέλα των iPad αποκτούν πολυδιεργασία. Όμως, οι νέες εκδόσεις, ως γνωστόν, έχουν τα προβλήματά τους και το iOS 9 δεν είναι εξαίρεση. Μαζέψαμε εδώ κάποια από τα συνηθέστερα προβλήματα που ήδη παρουσιάστηκαν και σας παρουσιάζουμε τη λύση τους.

 ired ios 9 10 problems 01

Δείτε ακόμη: Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9

1. Πρόβλημα: Η συσκευή κολλάει στην αρχική οθόνη της αναβάθμισης

Πολλοί χρήστες είδαν έντρομοι τη συσκευή τους να έχει κολλήσει στην αρχική οθόνη (όπου λέει «σύρετε για αναβάθμιση» ή «σύρετε για είσοδο»). Η οθόνη είναι παγωμένη και η συσκευή δεν ανταποκρίνεται καθόλου.

Λύση: Αν έχετε ήδη κάνει την αναβάθμιση

  • Συνδέστε τη συσκευή σας σε ένα υπολογιστή με το iTunes.
  • Πατήστε και κρατήστε τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να δείτε το μήνυμα «Σύνδεση στο iTunes» (Connect to iTunes).
  • Μόλις γίνει η επαναφορά, ακολουθείστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας.

2. Πρόβλημα: Το Wi-Fi δε συνδέεται, αποσυνδέεται ή είναι αργό

ired ios 9 10 problems 02

Υπήρξαν αναφορές για προβλήματα με το Wi-Fi μετά την αναβάθμιση. Αν ανακαλύψετε ότι η συσκευή σας αρνείται να συνδεθεί στο router, αποσυνδέεται συνεχώς, ή φαίνεται να «σέρνεται» υπάρχουν μερικές δοκιμές για να βρείτε τη λύση.

Πιθανές λύσεις:

  • Κάνετε μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής πατώντας και κρατώντας τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να σβήσει η συσκευή και να επανεκκινήσει δείχνοντας το λόγκο της Apple στην οθόνη. Επίσης επανεκκινήστε το router σας αν μπορείτε.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi, πατήστε στο προβληματικό δίκτυο. Επιλέξτε «Αγνόηση αυτού του δικτύου» και πατήστε «αγνόηση». Όταν επανέλθετε στη σελίδα με τα δίκτυα μπορείτε να επιλέξετε πάλι το δίκτυο και να περάσετε τις ρυθμίσεις εκ νέου.
  • Προσπαθήστε να επαναφέρετε (reset) όλες τις ρυθμίσεις δικτύων πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δίκτυου. Θα πρέπει να περάσετε τους κωδικούς εκ νέου.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις λύθηκε το πρόβλημα με την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες Τοποθεσίας και πατήστε το πλήκτρο να γίνει άσπρο.
  • Ίσως ο βοηθός Wi-Fi να σας δημιουργεί πρόβλημα. Ίσως να σας συνδέει αυτόματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αν νομίζει ότι το Wi-Fi σας δεν ανταποκρίνεται καλά. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα και σύρετε μέχρι κάτω για να βρείτε το «Βοήθεια Wi-Fi» και να το απενεργοποιήσετε.
  • Αν το router σας έχει ενεργοποιημένο το «MAC filtering» τότε πρέπει να το απενεργοποιήσετε.
  • Ίσως υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις DNS. Μπορείτε να τις αλλάξετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi πατώντας το εικονίδιο « i» δίπλα στο όνομα του δικτύου. Πατήστε τους αριθμούς και αλλάξτε τους σε 8.8.8.8 ή σε 8.8.8.4 αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τους σέρβερς της Google. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το OpenDNS με ρυθμίσεις 208.67.222.222 ή 208.67.222.220.
  • Αν χρησιμοποιείτε υπηρεσία VPN βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις για το iOS 9 που να πρέπει να κάνετε. Ίσως χρειαστεί η απεγκατάσταση και επανεγκατάστασή της.
  • Βεβαιωθείτε ότι το firmware το router σας είναι αναβαθμισμένο. Θα πρέπει να μιλήσετε γι’ αυτό με τον πάροχο ή τον κατασκευαστή του router σας.

Δείτε ακόμη: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

3. Πρόβλημα: η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται

ired ios 9 10 problems 03

Αρκετοί ανέφεραν ότι η οθόνη αφής της συσκευής τους παγώνει κατά καιρούς και δεν ανταποκρίνεται. Δοκιμάστε τα εξής:

Πιθανές λύσεις:

  • Πατήστε δύο φορές το πλήκτρο Home, αν βρισκόσασταν σε κάποια εφαρμογή όταν έγινε το πάγωμα, μετά σύρετε προς τα πάνω την εφαρμογή για να την κλείσετε. Με την επανεκκίνησή της, η εφαρμογή θα λειτουργεί κανονικά.
  • Μπορείτε να κάνετε επίσης επανεκκίνηση στη συσκευή σας με το γνωστό τρόπο.
  • Αν το πρόβλημα συμβαίνει με συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε ελέγξτε αν υπάρχει αναβάθμισή της στο AppStore. Αν δε βρείτε, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό της αναφέροντας το πρόβλημα και να την απεγκαταστήσετε μέχρι να αναβαθμιστεί
  • Ίσως η απεγκατάσταση και επανεγκατάστασή της λύσει το πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Ο μεγαλύτερος κατάλογος: Απενεργοποιήστε ανεπιθύμητες λειτουργίες στο iOS 9

4. Πρόβλημα: Το Game Center δεν ανταποκρίνεται

ired ios 9 10 problems 04

Σε κάποιες περιπτώσεις, το Game Center ανοίγει σε μια κενή οθόνη. Σε άλλες περιπτώσεις ανοίγει τελικά, σε άλλες «κρασάρει». Η πρόσβαση στις Ρυθμίσεις > Game Center επίσης κρεμάει τη συσκευή και κρασάρει τελικά. Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ που φαίνεται να λειτουργούν.

Πιθανές λύσεις:

  • Επαναφέρετε το iOS 9 και μην φορτώσετε κάποιο εφεδρικό αντίγραφο. Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα οφείλεται σε σύγκρουση με παλαιότερα δεδομένα από το αντίγραφο. Πρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας εκ νέου ως καινούρια δυστυχώς.
  • Επιστρέψτε (downgrade) στο iOS 8.4 και αναμείνατε μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η Apple.

5. Πρόβλημα: Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Δεδομένα (κινητής τηλεφωνίας) για κάποιες εφαρμογές

Αν πάτε στις Ρυθμίσεις>Δεδομένα όπου κανονικά μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, θα δείτε ότι για κάποιες εφαρμογές δε μπορείτε να κάνετε ρύθμιση. Κι αν τις επιλέξετε, εκείνες απο-επιλέγονται μόλις φύγετε από το μενού. Φαίνεται πώς αν οι εφαρμογές αυτές ήταν απο-επιλεγμένες στο μενού των δεδομένων πριν την αναβάθμιση σε iOS 9, έχουν κολλήσει και δε μπορούμε να αλλάξουμε την επιλογή μας.

Πιθανές λύσεις:

  • Πάντα βοηθάει να ξεκινάμε με μια επανεκκίνηση της συσκευής μας.
  • Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Χρήση σε πτήση» και να την απενεργοποιήσετε πάλι.
  • Δοκιμάστε την «Επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου». Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τους κωδικούς και πάλι.
  • Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε και επανεγκαταστήσετε τις προβληματικές εφαρμογές (αν είναι εφαρμογές τρίτων κι όχι της Apple).
  • Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα λύθηκε με «καθαρή εγκατάσταση» του iOS 9 και ρύθμιση της συσκευής ως νέας (χωρίς επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο). Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις προκειμένου να διαγράψετε τα πάντα.
  • Και η τελική λύση είναι να «υποβαθμίσετε» τη συσκευή σας στο iOS 8.4 μέχρι η Apple να διορθώσει το πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Βοήθεια, το iPhone δεν φορτίζει!


6. Πρόβλημα: Το Bluetooth έχει προβλήματα σύνδεσης

ired ios 9 10 problems 05

Άλλο ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με ρυθμίσεις δικτύου (όπως του Wi-Fi), μετά από αναβαθμίσεις. Είτε συνδέεται το Bluetooth και αποσυνδέεται αμέσως μετά από λίγο, είτε δε συνδέεται καθόλου.

Πιθανές λύσεις:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Bluetooth βρείτε τη συσκευή σας και πατήστε στο «Αγνόηση αυτής της συσκευής». Μετά επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία ζευγοποίησης του αξεσουάρ αφού πρώτα ανοιγοκλείσετε το Bluetooth στην iOS συσκευή σας.
  • Ίσως το αξεσουάρ ή και η iOS συσκευή σας να έχουν φτάσει στα όρια συνδέσεων που μπορούν να υποστηρίξουν. Σβήστε παλιές συσκευές και συσκευές που δε χρησιμοποιείτε (Αγνόηση) από την iOS συσκευή σας και παλιά προφίλ συνδέσεων από τη Bluetooth συσκευή σας (αν έχει τέτοια δυνατότητα όπως τα car kit σε κάποιες περιπτώσεις).
  • Βεβαιωθείτε ότι το firmware της Bluetooth συσκευής είναι αναβαθμισμένο. Θα πρέπει να ψάξετε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για πληροφορίες.
  • Κάνετε επαναφορά σε όλες τις δικτυακές σας ρυθμίσεις από το Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις δικτύου. Θα πρέπει να περάσετε όλα τα στοιχεία των δικτυακών σας ρυθμίσεων εκ νέου.

Μια τελική λύση είναι η εργοστασιακή επαναφορά (δείτε εδώ: https://www.ired.gr/blog/item/1405-iphone-factory-reset.html

7. Πρόβλημα: Το iMessage και το FaceTime δε λειτουργούν

ired ios 9 10 problems 06

Μετά την αναβάθμιση σε iOS 9 κάποιοι ανακάλυψαν ότι το iMessage και το FaceTime δεν ενεργοποιούνταν. Κάθε προσπάθεια εκκίνησης των αντίστοιχων εφαρμογών κατέληγε σε μήνυμα λάθους.

Πιθανές λύσεις:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα και απενεργοποιείστε το iMessage και κάνετε παρόμοια και για το FaceTime (Ρυθμίσεις>FaceTime). Κάνετε επανεκκίνηση στη συσκευή σας και μετά επανεργοποιείστε τις ρυθμίσεις αυτές.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ημερομηνία και ώρα και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστές.
  • Επαναφέρετε όλες τις προτιμήσεις σας πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Όλες οι ρυθμίσεις. Θα πρέπει να κάνετε όλες τις ρυθμίσεις σας από την αρχή δυστυχώς.
  • Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας και συζητήστε το πρόβλημα. Ίσως χρειαστείτε νέα κάρτα SIM.

Δείτε ακόμη: Γλιτώστε από τις διαφημίσεις στο iOS 9

8. Πρόβλημα: Δεν ακούγονται ήχοι ειδοποίησης ή η Siri είναι «μουγγή»

ired ios 9 10 problems 07

Σε αρκετές περιπτώσεις ακούστηκαν παράπονα για έλλειψη ήχων στα μηνύματα, email και γενικώς όταν έρχονται ειδοποιήσεις. Σε κάποιους άλλους είναι και η Siri που δεν έχει ήχο (δείτε τελευταίο βήμα αν έχετε μόνο αυτό το πρόβλημα).

Πιθανές λύσεις:

  • Ξεκινήστε με το πιο φανερό: ανοίξτε την ένταση τέρμα και ελέγξτε το πλήκτρο σίγασης μήπως έχει ενεργοποιηθεί κατά λάθος.
  • Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις > Μην ενοχλείτε μήπως είναι ενεργοποιημένο και απενεργοποιήστε το.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Υπομνήσεις και κάνετε on-off και μετά επανεκκινήστε τη συσκευή σας.
  • Δοκιμάστε την επαναφορά όλων των ρυθμίσεων (Ρυθμίσεις > Γενικά>Επαναφορά > Όλες οι ρυθμίσεις). Μετά θα πρέπει και πάλι να τις ξαναπεράσετε.
  • Αν δεν ακούτε τη Siri, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > VoiceOver > Εκφώνηση > Επιλογή Γλώσσας και επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε. Ίσως επηρέαζε τη Siri και δεν ακουγόταν.

9. Πρόβλημα: Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα

ired ios 9 10 problems 08

Κανονικά, η ζωή της μπαταρίας πρέπει να βελτιωθεί με την αναβάθμιση σε iOS 9. Αν δείτε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο δείτε τα παρακάτω:

Πιθανές λύσεις:

  • Δοκιμάστε πρώτα μια απλή επανεκκίνηση στη συσκευή σας.
  • Ελέγξτε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Keychain, απενεργοποιήστε το, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ενεργοποιείστε το πάλι.
  • Υπάρχει μια περίπτωση κάποιες ρυθμίσεις σας να έχουν μπερδευτεί και να δημιουργούν το πρόβλημα. Θα χρειαστεί να κάνετε επαναφορά των ρυθμίσεων και να τις κάνετε και πάλι από την αρχή.

Δείτε εδώ για μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε εξοικονόμηση της μπαταρίας σας

10. Πρόβλημα: Η αναζήτηση με το Spotlight δε δείχνει αποτελέσματα από τις επαφές

Σε κάποιες περιπτώσεις, χρήστες ανέφεραν ότι η αναζήτηση με το Spotlight δεν έδειχνε αποτελέσματα από τις επαφές τους.

Πιθανές λύσεις:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναζήτηση με Spotlight και βεβαιωθείτε ότι οι Επαφές είναι ενεργοποιημένες.
  • Πηγαίνετε στις Επαφές > Ομάδες (άνω αριστερά) και πατήστε το «Απόκρυψη όλων των επαφών», κάντε επανεκκίνηση της συσκευής σας και ενεργοποιήστε το πάλι.
  • Αν επιμένει το πρόβλημα, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναζήτηση με Spotlight απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ενεργοποιήστε τις ξανά.

Τελικά

Αυτά για την ώρα. Κάθε νέα αναβάθμιση έχει τα προβλήματά της που διορθώνονται αργά ή γρήγορα (ήδη κυκλοφόρησε η έκδοση iOS 9.0.1 γι’ αυτό το λόγο). Όπως ίσως είδατε, μια πρώτη κίνηση είναι το να επανεκκινήσετε απλά τη συσκευή σας και μια τελευταία λύση είναι η αναβάθμιση της συσκευής σας στο νέο λειτουργικό και η ρύθμισή της ως νέας και όχι από εφεδρικό αντίγραφό. Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα προβλήματα λύνονται έτσι, μαζί με τα ενδιάμεσα βήματα που περιγράψαμε. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε την Apple να επιληφθεί των προβλημάτων.

Δείτε ακόμη: iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

από Elichord

 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status