10 ενοχλητικά προβλήματα στο iOS 9

10 ενοχλητικά προβλήματα  στο iOS 9
ired.gr

Ανακαλύψαμε δέκα ενοχλητικά και κύρια προβλήματα στο iOS 9 και τη λύση τους.

Το iOS 9 της Apple μοιάζει πάρα πολύ στο iOS 8 στην εμφάνιση, αλλά, όπως έχουμε πει, οι ανανεώσεις βρίσκονται στο υπόβαθρο. Υπάρχουν νέες εφαρμογές και αναβαθμισμένες παλιές, η Siri αναβαθμίστηκε και απέκτησε προχωρημένες δυνατότητες προνοώντας τις ανάγκες σας, τα νέα iPhone αποκτούν 3D Touch και τα τελευταία μοντέλα των iPad αποκτούν πολυδιεργασία. Όμως, οι νέες εκδόσεις, ως γνωστόν, έχουν τα προβλήματά τους και το iOS 9 δεν είναι εξαίρεση. Μαζέψαμε εδώ κάποια από τα συνηθέστερα προβλήματα που ήδη παρουσιάστηκαν και σας παρουσιάζουμε τη λύση τους.

 ired ios 9 10 problems 01

Δείτε ακόμη: Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9

1. Πρόβλημα: Η συσκευή κολλάει στην αρχική οθόνη της αναβάθμισης

Πολλοί χρήστες είδαν έντρομοι τη συσκευή τους να έχει κολλήσει στην αρχική οθόνη (όπου λέει «σύρετε για αναβάθμιση» ή «σύρετε για είσοδο»). Η οθόνη είναι παγωμένη και η συσκευή δεν ανταποκρίνεται καθόλου.

Λύση: Αν έχετε ήδη κάνει την αναβάθμιση

  • Συνδέστε τη συσκευή σας σε ένα υπολογιστή με το iTunes.
  • Πατήστε και κρατήστε τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να δείτε το μήνυμα «Σύνδεση στο iTunes» (Connect to iTunes).
  • Μόλις γίνει η επαναφορά, ακολουθείστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας.

2. Πρόβλημα: Το Wi-Fi δε συνδέεται, αποσυνδέεται ή είναι αργό

ired ios 9 10 problems 02

Υπήρξαν αναφορές για προβλήματα με το Wi-Fi μετά την αναβάθμιση. Αν ανακαλύψετε ότι η συσκευή σας αρνείται να συνδεθεί στο router, αποσυνδέεται συνεχώς, ή φαίνεται να «σέρνεται» υπάρχουν μερικές δοκιμές για να βρείτε τη λύση.

Πιθανές λύσεις:

  • Κάνετε μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής πατώντας και κρατώντας τα πλήκτρα Sleep/Wake και Home μέχρι να σβήσει η συσκευή και να επανεκκινήσει δείχνοντας το λόγκο της Apple στην οθόνη. Επίσης επανεκκινήστε το router σας αν μπορείτε.
  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi, πατήστε στο προβληματικό δίκτυο. Επιλέξτε «Αγνόηση αυτού του δικτύου» και πατήστε «αγνόηση». Όταν επανέλθετε στη σελίδα με τα δίκτυα μπορείτε να επιλέξετε πάλι το δίκτυο και να περάσετε τις ρυθμίσεις εκ νέου.
  • Προσπαθήστε να επαναφέρετε (reset) όλες τις ρυθμίσεις δικτύων πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δίκτυου. Θα πρέπει να περάσετε τους κωδικούς εκ νέου.
  • Σε κάποιες περιπτώσεις λύθηκε το πρόβλημα με την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Υπηρεσίες Τοποθεσίας και πατήστε το πλήκτρο να γίνει άσπρο.
  • Ίσως ο βοηθός Wi-Fi να σας δημιουργεί πρόβλημα. Ίσως να σας συνδέει αυτόματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αν νομίζει ότι το Wi-Fi σας δεν ανταποκρίνεται καλά. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα και σύρετε μέχρι κάτω για να βρείτε το «Βοήθεια Wi-Fi» και να το απενεργοποιήσετε.
  • Αν το router σας έχει ενεργοποιημένο το «MAC filtering» τότε πρέπει να το απενεργοποιήσετε.
  • Ίσως υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις DNS. Μπορείτε να τις αλλάξετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi πατώντας το εικονίδιο « i» δίπλα στο όνομα του δικτύου. Πατήστε τους αριθμούς και αλλάξτε τους σε 8.8.8.8 ή σε 8.8.8.4 αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τους σέρβερς της Google. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το OpenDNS με ρυθμίσεις 208.67.222.222 ή 208.67.222.220.
  • Αν χρησιμοποιείτε υπηρεσία VPN βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις για το iOS 9 που να πρέπει να κάνετε. Ίσως χρειαστεί η απεγκατάσταση και επανεγκατάστασή της.
  • Βεβαιωθείτε ότι το firmware το router σας είναι αναβαθμισμένο. Θα πρέπει να μιλήσετε γι’ αυτό με τον πάροχο ή τον κατασκευαστή του router σας.

Δείτε ακόμη: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

3. Πρόβλημα: η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται

ired ios 9 10 problems 03

Αρκετοί ανέφεραν ότι η οθόνη αφής της συσκευής τους παγώνει κατά καιρούς και δεν ανταποκρίνεται. Δοκιμάστε τα εξής:

Πιθανές λύσεις:

  • Πατήστε δύο φορές το πλήκτρο Home, αν βρισκόσασταν σε κάποια εφαρμογή όταν έγινε το πάγωμα, μετά σύρετε προς τα πάνω την εφαρμογή για να την κλείσετε. Με την επανεκκίνησή της, η εφαρμογή θα λειτουργεί κανονικά.
  • Μπορείτε να κάνετε επίσης επανεκκίνηση στη συσκευή σας με το γνωστό τρόπο.
  • Αν το πρόβλημα συμβαίνει με συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε ελέγξτε αν υπάρχει αναβάθμισή της στο AppStore. Αν δε βρείτε, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό της αναφέροντας το πρόβλημα και να την απεγκαταστήσετε μέχρι να αναβαθμιστεί
  • Ίσως η απεγκατάσταση και επανεγκατάστασή της λύσει το πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Ο μεγαλύτερος κατάλογος: Απενεργοποιήστε ανεπιθύμητες λειτουργίες στο iOS 9

4. Πρόβλημα: Το Game Center δεν ανταποκρίνεται

ired ios 9 10 problems 04

Σε κάποιες περιπτώσεις, το Game Center ανοίγει σε μια κενή οθόνη. Σε άλλες περιπτώσεις ανοίγει τελικά, σε άλλες «κρασάρει». Η πρόσβαση στις Ρυθμίσεις > Game Center επίσης κρεμάει τη συσκευή και κρασάρει τελικά. Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ που φαίνεται να λειτουργούν.

Πιθανές λύσεις:

  • Επαναφέρετε το iOS 9 και μην φορτώσετε κάποιο εφεδρικό αντίγραφο. Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα οφείλεται σε σύγκρουση με παλαιότερα δεδομένα από το αντίγραφο. Πρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας εκ νέου ως καινούρια δυστυχώς.
  • Επιστρέψτε (downgrade) στο iOS 8.4 και αναμείνατε μέχρι να διορθώσει το πρόβλημα η Apple.

5. Πρόβλημα: Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Δεδομένα (κινητής τηλεφωνίας) για κάποιες εφαρμογές

Αν πάτε στις Ρυθμίσεις>Δεδομένα όπου κανονικά μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, θα δείτε ότι για κάποιες εφαρμογές δε μπορείτε να κάνετε ρύθμιση. Κι αν τις επιλέξετε, εκείνες απο-επιλέγονται μόλις φύγετε από το μενού. Φαίνεται πώς αν οι εφαρμογές αυτές ήταν απο-επιλεγμένες στο μενού των δεδομένων πριν την αναβάθμιση σε iOS 9, έχουν κολλήσει και δε μπορούμε να αλλάξουμε την επιλογή μας.

Πιθανές λύσεις:

  • Πάντα βοηθάει να ξεκινάμε με μια επανεκκίνηση της συσκευής μας.
  • Δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Χρήση σε πτήση» και να την απενεργοποιήσετε πάλι.
  • Δοκιμάστε την «Επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου». Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τους κωδικούς και πάλι.
  • Δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε και επανεγκαταστήσετε τις προβληματικές εφαρμογές (αν είναι εφαρμογές τρίτων κι όχι της Apple).
  • Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα λύθηκε με «καθαρή εγκατάσταση» του iOS 9 και ρύθμιση της συσκευής ως νέας (χωρίς επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο). Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις προκειμένου να διαγράψετε τα πάντα.
  • Και η τελική λύση είναι να «υποβαθμίσετε» τη συσκευή σας στο iOS 8.4 μέχρι η Apple να διορθώσει το πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Βοήθεια, το iPhone δεν φορτίζει!