IPHONE 6S PLUS εναντίον GALAXY NOTE 5: η μάχη των PHABLETS

IPHONE 6S PLUS εναντίον GALAXY NOTE 5: η μάχη των PHABLETS
ired.gr

Δύο από τα νεότερα και ισχυρότερα phablets (phone-tablets) κοντράρονται στήθος με στήθος. Ποιο είναι για σας;

Η Apple έβγαλε τα «μεγάλα όπλα» παρουσιάζοντας το νέο της phablet iPhone 6S plus και είναι έτοιμη να κονταροχτυπηθεί με το μεγάλο αντίπαλό της, Samsung και το Galaxy Note 5, σε μια μάχη γιγάντων (για smartphone τουλάχιστον). Καθώς τα μεγαλύτερα smartphone γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, αυτά τα δύο έρχονται σε κόντρα ζητώντας την προσοχή σας και μια θέση στην ... τσέπη σας (αν χωράνε). Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο συγκριτικά; Το νέο «τέρας» της Apple θα κυκλοφορήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά, ενώ ο βασιλιάς της Samsung είναι ήδη στην αγορά. Εμείς, εκ πρώτης όψεως, σας παρουσιάζουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά τους δίπλα-δίπλα, ώστε να έχετε μια πρώτη πλήρη άποψη των δυνατοτήτων τους.

Δείτε ακόμη: iPhone 6s vs LG Nexus 5Χ, ακυκλοφόρητα και πολυαναμενόμενα.

ired iphone 6s vs note 5 01

ired iphone 6s vs note 5 02

Ισχύς

Στα χαρτιά το Note 5 υπερισχύει του 6S Plus λόγω και του διπλάσιου ποσού μνήμης RAM. Λόγω της περισσότερης μνήμης, η εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών θα είναι και ταχύτερη και ομαλότερη και με δεδομένο τον επεξεργαστή Exynos 7420 64-bit. Όμως η Apple έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει δυσκολότερους αντιπάλους, οπότε θα περιμένουμε να δούμε και στην πράξη τι γίνεται. Οι μπαταρίες και των δύο είναι παρόμοιες. Κι αν η μπαταρία του Note 5 είναι μόλις λίγο μεγαλύτερη, δε θα είναι παράξενο να δούμε να υπερισχύει αυτή του 6S Plus και με δεδομένο τις βελτιώσεις που έγιναν στο iOS 9 ειδικά σ’ αυτό τον τομέα.

ired iphone 6s vs note 5 05

Ως προς τον αποθηκευτικό χώρο το iPhone 6S Plus προσφέρει περισσότερες επιλογές καθώς έχει μοντέλα με διάφορα μεγέθη, αλλά και το μεγαλύτερο χώρο (128 GB, έναντι 64 GB του αντιπάλου). Βέβαια το 16 GB 6S Plus είναι μάλλον περιοριστικό για τις σημερινές απαιτήσεις (δε θα το προτείναμε), αλλά δεν παύει να είναι μια επιλογή για όποιον δε θέλει να δώσει περισσότερα χρήματα.

Νικητής: Galaxy Note 5 (στα χαρτιά).

Σχεδίαση - οθόνη

ired iphone 6s vs note 5 03

Και τα δύο phablet έχουν ακριβή σχεδίαση και όψη. Αν και δε διαφέρουν και πολύ σε μέγεθος (το iPhone 6S Plus είναι 0.2 inches ψηλότερο, 0.07 inches φαρδύτερο, αλλά 0.01 inches λεπτότερο), υπάρχει ωστόσο διαφορά στις οθόνες τους. Η οθόνη του Galaxy Note 5 είναι 0.2 inches μεγαλύτερη σε διαγώνιο, αλλά και με υψηλότερη ανάλυση. Βέβαια, σ’ αυτά τα μεγέθη, πολύ λίγοι θα δουν τη διαφορά, αλλά για τους απαιτητικούς τα νούμερα είναι νούμερα.

Νικητής: Galaxy Note 5

Κάμερα

ired iphone 6s vs note 5 04

Και πάλι υπάρχει - στα χαρτιά - μια διαφορά μεταξύ των καμερών των δύο μοντέλων. Η οπίσθια κάμερα του Note 5 είναι υψηλότερης ανάλυσης (κατά 4 megapixel), αλλά, όσοι ξέρουν από φωτογραφία, γνωρίζουν ότι τα megapixel δεν κάνουν την καλή φωτογραφία, αλλά είναι ο φακός που μετράει. Γι’ αυτό το λόγο, και με δεδομένη την εκπληκτική κάμερα που είχε το προηγούμενο iPhone 6 Plus, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε στην πράξη αν υπάρχουν διαφορές.

Νικητής: Ισοπαλία

Ειδικές δυνατότητες

ired iphone 6s vs note 5 07

Τώρα εδώ, όταν μιλάμε για ειδικές δυνατότητες, η σύγκριση των δύο συσκευών μοιάζει κάπως σα να προσπαθούμε να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Το Note 5 έχει S Pen stylus (γραφίδα). Ίσως να μη φαίνεται κάτι σπουδαίο, αλλά με το μέγεθος οθόνης των δύο μοντέλων, η έλλειψη γραφίδας για το 6S Plus μπορεί να σημαίνει κάτι για πολλούς. Αν σας αρέσει να σκιτσάρετε ή να σημειώνετε με το χέρι, τότε η γραφίδα μπορεί να κάνει τη διαφορά και η Samsung έχει προσθέσει κάποιες εφαρμογές που θα το εκμεταλλευτούν. Από την άλλη το 6S Plus (και το μικρότερο αδελφάκι του το 6S) έχουν τη νέα τεχνολογία 3D touch - που πρωτοεμφανίστηκε στο Apple Watch ως Force Touch - και είναι η δυνατότητα αντίληψης της πίεσης του δαχτύλου μας στην οθόνη της συσκευής ώστε να ενεργοποιούνται διαφορετικές επιλογές. Εδώ λοιπόν δε μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρος νικητής, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τις απαιτήσεις και ανάγκες του χρήστη.

Νικητής: Ισοπαλία