Έρευνα Yahoo: iPhone & Android fans, τάλε κουάλε

Έρευνα Yahoo: iPhone & Android fans, τάλε κουάλε
ired.gr

Οι iPhone fans λατρεύουν τον Superman ενώ οι Android users θα φορούσαν τη στολή του Batman αλλά όλοι τους αγαπούν την πίτσα. Τι άλλο έδειξε η έρευνα μεταξύ των χρηστών smartphones και πόσα κοινά έχουν οι δυο αιώνιοι αντίπαλοι;

Εδώ και μια δεκαετία, ένας «πόλεμος» μαίνεται στο internet ανάμεσα στους χρήστες iPhone και Android. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι δύο «ομάδες» έχουν περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν ή θα ήθελαν να παραδεχτούν.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Yahoo Research έκανε μια έρευνα σε δείγμα 1000 χρηστών smartphones πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία ερωτήσεων. Οι μισοί ερωτώμενοι είχαν συσκευές iOS, ενώ οι άλλοι μισοί Android. Ιδού τι έδειξε η έρευνα για αυτούς, εκτός από την αγάπη τους για τα smartphones.

Διαβάστε επίσης: «Εσύ μπορείς να ζωγραφίσεις από μνήμης το μηλαράκι της Apple;»

Κατοικίδια

iphone vs android users 01

Αν θα έπρεπε να διαλέξουν ένα ζωάκι για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, το 62% των χρηστών iPhone θα διάλεγαν ένα σκυλάκι. Το 56% των χρηστών Android απάντησε ακριβώς το ίδιο. Ένας στους τρεις Android users θα επέλεγε γάτα και το ίδιο θα έκανε και το 25% των iPhone lovers.

Μουσική

Αν έμεναν μόνοι τους σε ένα έρημο νησί, με την επιλογή μόνο ενός είδους μουσικής για να ακούν, περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες smartphones θα άκουγαν rock, αναμένοντας τους διασώστες. Ένα 16% των χρηστών iPhone θα άκουγε κλασική μουσική ενώ το 8% των Android θα διασκέδαζε με hip hop.

iphone vs android users 02

Ringtones

Αν θα έπρεπε να διαλέξουν έναν ήχο κλήσης, το 35% των Android fans θα επέλεγαν το «Born to be wild» και το ίδιο θα χρησιμοποιούσε και το 32% των iPhoners. Το 39% των fans της Apple διάλεξαν το «Born in the USA» του Bruce Springsteen και μόνο ένας στους 6 Android fans διάλεξε το «Born this way» της Lady Gaga. Φυσικά η έρευνα έγινε στην Αμερική, οπότε ίσως να μην καταφέρουμε να ταυτιστούμε πολύ με αυτά τα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: «Text and Drive: εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα 1 στους 5 οδηγούς»

Αυτοκίνητα

Έχοντας να επιλέξουν από τέσσερα είδη αυτοκινήτων, τέσσερις στους δέκα iPhone users διάλεξαν ένα αυτοκίνητο πόλης με σοφέρ, ενώ το ίδιο διάλεξε μόνο το 1/3 των Android users. Ένα φορτηγάκι Ford θα διάλεγε το 25% των Android ενώ το ίδιο αυτοκίνητο θα οδηγούσε μόνο το 19% των iPhone lovers. Μόνο το 9% και στα δύο γκρουπ θα διάλεγε μια Harley ενώ το 6% ένα οικολογικό ποδήλατο.

Fast food

iphone vs android users 03

Ένα πράγμα που και οι δύο ομάδες έχουν κοινό είναι η αγάπη τους για την πίτσα. Ενώ είχαν να διαλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, πάνω από τους μισούς διάλεξαν ένα κομμάτι λαχταριστής πίτσας. Το ένα τρίτο θα έτρωγε Κινέζικο αλλά το 12% των Apple fans θα έτρωγε sushi έναντι του 9% των Android fans.

Ποτά

Σχεδόν το 30% και των δυο ομάδων επέλεξαν μια παγωμένη μπύρα για το τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Αλλά το 13% των φίλων των Android θα έπινε κρασί, ενώ το ίδιο θα έκανε μόνο το 9% των φίλων του iPhone.

Αθλητικά

Αν θα έπρεπε να διαλέξουν ένα σπορ για να παίξουν ή να παρακολουθήσουν, αυτό θα ήταν το ποδόσφαιρο, 40% για τους Apple Fans και λίγο παραπάνω για τους Android. Το 20% διάλεξε το baseball με το ποσοστό να ανεβαίνει λίγο για τους φίλους της Apple.

Υπερήρωες

iphone vs android users 04

Αν είχαν να φορέσουν μόνο μία ...σούπερ κάπα, το 37% όλων των smartphones χρηστών θα ντύνονταν Superman και το 27% Batman. Οι iPhone users δίνουν μια προτίμηση και στον Άνθρωπο από ατσάλι (Man of Steel), ενώ οι Androiders δείχνουν προτίμηση στον Σκοτεινό Ιππότη (Dark Knight). Τέλος, το 26% και των δυο ομάδων θα ήθελαν να είναι η Wonder Woman (!).

Όσον αφορά το πώς θα χρησιμοποιούσαν τις σούπερ δυνάμεις τους, περισσότεροι Apple users από Googlers θα επέλεγαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα (45 έναντι 37%). Το 35% και των δυο γκρουπ πάντως θα χρησιμοποιούσε ευχαρίστως τη δύναμή του για να εξασφαλίσει πλούτη, ευτυχία και επιτυχία για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους.

Διαβάστε επίσης: «Οι έξυπνοι ...χρησιμοποιούν iPhone»

Από mirelen.