Πόσο «αξίζει» το iPhone 5s εν έτει 2018

Πόσο «αξίζει» το iPhone 5s εν έτει 2018
ired.gr

10 λόγοι που αγαπάμε ακόμη το iPhone 5s

Μπορεί να έχουν περάσει ήδη πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του, αλλά το iPhone 5s είναι ακόμη μια δημοφιλής συσκευή που δεν έχει χάσει την αίγλη της και τη δύναμή της.

Αναλύουμε τα 10 χαρακτηριστικά που την καθιστούν αξιόλογη, ιδιαίτερα, αν θέλετε ένα smartphone με το κύρος της Apple, σε  χαμηλή τιμή και με μικρή οθόνη, το 2018.

iOS 11

Το iPhone 5s είναι συμβατό με το λογισμικό iOS 11. Οι εντυπώσεις από την απόδοσή του είναι εξαιρετικές, ενώ θα είναι συμβατό και με το νέο iOS 12.

Διαβάστε επίσης: «iOS9 σε iPhone 5s – Νέα Πνοή»

Προσιτή τιμή (!)

iphone 5s still best 02

Επειδή το iPhone 5s δεν είναι πια η «σημαία» της Apple, η τιμή του έχει μειωθεί. Καινούριο iPhone 5s δύσκολα θα βρείτε αλλά μπορείτε να το βρείτε και μεταχειρισμένο σε πολύ καλές τιμές. Ειδικά τώρα, που αρκετοί χρήστες θέλουν να πουλήσουν τα παλαιότερα μοντέλα iPhone για να αγοράσουν τα νέα iPhones, θα βρείτε αρκετές αγγελίες πώλησης του iPhone 5s. Αυτή τη στιγμή το iPhone 5s μπορείτε να το βρείτε στα 150 ευρώ (έκδοση 16 GB). Φυσικά, έχει κατεβάσει αισθητά την αρχική του τιμή από το 2013 που ήταν τα 739 ευρώ. 

Ανθεκτικό design

iphone 5s still best 03

Τα δύο υλικά, το μέταλλο και το γυαλί δίνουν στο iPhone 5s την αίσθηση ενός βιομηχανικού σχεδιασμού που έχει αντέξει στο χρόνο. Πρόκειται για μια λεπτή, ελαφριά και ιδιαίτερα ανθεκτική συσκευή. Λόγω του μικρού της μεγέθους, μπορεί να χωρέσει άνετα σε μια τσέπη, χωρίς να απαιτείται κάποιο άλλος τρόπος μεταφοράς π.χ. τσάντα. Επίσης, μια λεπτή θήκη θα του προσθέσει ασφάλεια αλλά δεν θα του αφαιρέσει καθόλου από το design.

Touch ID

iphone 5s still best 04

Το iPhone 5s είναι η πρώτη συσκευή της Apple που κυκλοφόρησε με το Touch ID, τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Έκτοτε, σχεδόν όλα τα επόμενα μοντέλα διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκτός από την επιπλέον ασφάλεια που προσφέρει, το Touch ID είναι εξαιρετικά βολικό αφού δεν χρειάζονται κωδικοί και passwords, παρά μόνο το άγγιγμα της άκρης του δακτύλου στο σκάνερ. Το Touch ID φημίζεται για την ακρίβειά του και μάλιστα υπερτερεί σε σχέση με αντίστοιχους αισθητήρες σε συσκευές Android.

Οθόνη Retina

iphone 5s still best 07

Αν και εν έτει 2018, οι οθόνες των smartphones είναι πλέον Quad HD, η οθόνη Retina του iPhone 5s λειτουργεί άψογα και έχει ...γεράσει καλά! Το περιεχόμενο εμφανίζεται σωστά στην οθόνη 4 ιντσών του 5s και όλα λειτουργούν ρολόι: από το internet, τα παιχνίδια και τα apps. Δεν είναι η καλύτερη οθόνη της αγοράς, δεν διαθέτει 1080p ανάλυση, αλλά κάνει τη δουλειά της αξιοπρεπώς, ικανοποιώντας τον χρήστη που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις.

Επεξεργαστής και ταχύτητα

iphone 5s still best 06

Το iPhone 5s διαθέτει επεξεργαστή Α7, έναν μικροεπεξεργαστή Μ7 αλλά και διάφορους αισθητήρες που στέλνουν δεδομένα στο app Υγεία. Ακόμα και με το iOS 11 λειτουργούν εξαιρετικά.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 5s σώζει τη ζωή του κατόχου του»

Αξεσουάρ

iphone 5s still best 08

Υπάρχουν χιλιάδες θήκες για iPhone 5s αλλά και άλλα αξεσουάρ που πλέον είναι εξαιρετικά προσιτά αφού η συσκευή είναι ήδη δύο χρονών. Charging Dock station για φόρτιση, ενισχυτές ήχου, συστήματα φωτογραφικών φακών και πολλά άλλα.

Apps

iphone 5s still best 09

Τα περισσότερα apps λειτουργούν άψογα στο iPhone 5s χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα πολλές εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά για το iPhone 5s.

Ικανοποιητική διάρκεια μπαταρίας

iphone 5s still best 10

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone 5s που διαθέτουν εδώ και αρκετά χρόνια την συσκευή τους δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την μπαταρία. Αντιθέτως, η διάρκειά της είναι εκπληκτική και με μέτρια χρήση μπορεί να αντέξει χωρίς φόρτιση μια ολόκληρη ημέρα. Το iOS 11 έρχεται να προσθέσει περισσότερη αντοχή στη μπαταρία με καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 5: γιατί ακόμα μας μαγεύει;»

Από mirelen.