10 πολύ ωραία κόλπα για Android

10 πολύ ωραία κόλπα για Android
ired.gr

Δέκα πολύ «cool» τρικ που κανείς δε σας έχει πει για την Android συσκευή σας.

Υπάρχει το Android που ξέρετε από τη μία και το Android που δεν ξέρετε από την άλλη. Και αυτό που δεν ξέρετε, έχει κάποιες δυνατότητες που μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τη σχέση και την εμπειρία σας μαζί του. Κι ενώ τα κολπάκια που θα πούμε είναι απλά, η διαφορά μπορεί να είναι πολύ μεγάλη και θα σας πάει στο επόμενο επίπεδο στη σχέση σας με τη συσκευή σας - smartphone ή tablet.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

1. Στείλτε πολλαπλές φωτογραφίες ταυτόχρονα στο Gmail και το Google Drive

ired 11 android tricks 01

Δεν είναι κι άσχημα να μπορούμε να προκαλέσουμε τις αρχές που και που. Όπου αρχές στην περίπτωση αυτή εννοούμε το Gmail που δε μας αφήνει να στείλουμε παραπάνω από μια φωτογραφία σε συνημμένο. Το πρόβλημα λοιπόν, λύνεται με το να πάμε στις φωτογραφίες μας, να ανοίξουμε κάποιο άλμπουμ, να πατήσουμε το “choose photos/ choose objects) να πατήσουμε το εικονίδιο του “share” που βρίσκεται στην κορυφή του μενού και, από τη λίστα που θα εμφανιστεί να επιλέξουμε το Gmail. Όλες οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εισαχθούν άμεσα στο Gmail προς αποστολή. Το ίδιο ισχύει και για το Google Drive.

2. Συνδέστε τη συσκευή σας σε ένα χειριστήριο για παιχνίδια

ired 11 android tricks 02

Αυτή κι αν είναι μια ωραία δυνατότητα. Συνδέστε την Android συσκευή σας σε ένα Bluetooth χειριστήριο και παίξτε τα παιχνίδια σας με φυσικότητα, αντί να παλεύετε με εικονικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη αφής. Υπάρχουν αρκετά χειριστήρια ειδικά για smartphone τα οποία έχουν και ειδική βάση για να τοποθετήσετε το κινητό σας κάνοντάς το έτσι μια ενιαία συσκευή-παιχνιδομηχανή.

3. Βρείτε το χαμένο Android τηλέφωνό σας

ired 11 android tricks 03

Κατεβάστε την εφαρμογή Android Device Manager από το Google Play Store. Θα σας βοηθήσει να βρείτε τη συσκευή που έχετε συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας στο Google και θα την κάνει να «κουδουνίσει» κιόλας αν θέλετε για να την ακούσετε (αν είναι κοντά). Επίσης, μπορεί να την κλειδώσει αλλάζοντας τον κωδικό για να μην έχει πρόσβαση όποιος άλλος τη βρει και μπορεί ακόμη και να διαγράψει όλα της τα δεδομένα αν το θέλετε.

Δείτε ακόμη: 7 κόλπα για Android

4. Λύστε μαθηματικές εξισώσεις

ired 11 android tricks 04

Έχετε μαθηματικά και θέλετε να λύσετε κάποιες εξισώσεις; Απλά ... φωτογραφίστε τις. Η εφαρμογή PhotoMath θα αναλάβει τα υπόλοιπα και θα λύσει την εξίσωση απεικονίζοντας τα αποτελέσματα στην οθόνη σας.

5. Χρησιμοποιήστε ποντίκι με τη συσκευή σας

ired 11 android tricks 05

Τώρα βέβαια θα μου πείτε γιατί να το κάνετε αυτό; Ίσως κατ’ αρχήν γιατί μπορείτε και για να «μπείτε στο μάτι» κάποιων που νομίζουν ότι το Android smartphone ή tablet σας είναι «καταδικασμένο» στην αφή και μόνο. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις όμως μπορεί πράγματι να χρειαστεί όπως όταν κόλλησε ένα tablet και δεν αναγνώριζε την αφή σωστά. Με ένα ποντίκι συνδεδεμένο, του κάναμε κάποιες διορθώσεις και επανήλθε.

6. Βρείτε εφαρμογές χωρίς «εσωτερικές» αγορές

ired 11 android tricks 06

Αυτές οι αγορές εντός της εφαρμογής, είναι μια μόδα που έχει καταντήσει κουραστική τελευταία. Όλα είναι «δωρεάν» και μετά από λίγο, ανακαλύπτεις ότι για να δουλέψουν πρέπει να κάνει αγορές διαφόρων στοιχείων που είναι έξτρα. Υπάρχει όμως και ο ιστότοπος Pay Once and Play που έχει πολύ καλές εφαρμογές που τις αγοράζεις ή είναι εντελώς δωρεάν και παίζεις χωρίς να σου ζητάνε χρήματα κάθε λίγο.

7. Βάλτε animated gifs για ταπετσαρίες

ired 11 android tricks 07

Δε χρειάζεται να έχετε πια μια στατική εικόνα για ταπετσαρία. Κατεβάστε την εφαρμογή AnimGIF Live Wallpaper 2 Lite και μπορείτε πια να χρησιμοποιήσετε κινούμενες εικόνες στην ταπετσαρία της συσκευής σας.

Δείτε ακόμη: FaceTime στο Android;