Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To iOS 9 έχει εγκατασταθεί ήδη στο 35% των συσκευών iOS

To iOS 9 έχει εγκατασταθεί ήδη στο 35% των συσκευών iOS
ired.gr

Ο ρυθμός εγκατάστασης του iOS 9 ξεκίνησε αργά καθώς μπόρεσε να εγκατασταθεί μόλις στο 12% των συσκευών iOS, εντός του πρώτου 24-ώρου μετά την κυκλοφορία του.

Μέσα σε 48 ώρες το ποσοστό των συσκευών με εγκατεστημένο το iOS 9 έφτασε το 21%, σύμφωνα με τα στατιστικά της Mixpanel. Για να κάνουμε μία μικρή σύγκριση, το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Android, με την έκδοση Lollipop, χρειάστηκε 10 ολόκληρους μήνες για να φτάσει στο 21% των συσκευών, σύμφωνα με τα στατιστικά της Google.

iOS 9: Τι να περιμένουμε στις 16 Σεπτεμβρίου;

ios 9 adoption 04

Σήμερα, 5 ημέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 9, αυτό έχει εγκατασταθεί στο 35% των συσκευών iOS, παρά τον αργό ρυθμό του πρώτου 24-ώρου.

Ο ρυθμός εγκατάστασης του 24-ωρου, στο 12% που ήταν φέτος, ήταν χαμηλότερος του περσινού 16%, με το iOS 8, και ακόμη χαμηλότερος του iOS 7 που την ίδια περίοδο το 2013 εγκαταστάθηκε στο 20% των συσκευών.



iPhone 4S και iOS 9: Η εκτέλεση αναστέλλεται, τίποτε περισσότερο


Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο το ποσοστό των συσκευών με iOS 9 αυξήθηκε καθώς περισσότεροι χρήστες είχαν διαθέσιμο χρόνο εντός του Σαββατοκύριακου για να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού και έτσι το ποσοστό των εγκαταστάσεων έφτασε στο 35% των συσκευών.



ios 9 adoption 02

iOS 9: Οι λειτουργίες που ανακαλύψαμε


Από την άλλη πλευρά το οικοσύστημα Android, είναι κατακερματισμένο, πράγμα που δυσκολεύει την εξάπλωση του Android Lollipop. Αν και η τελευταία έκδοση του Android κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, το ποσοστό των συσκευών Android με την έκδοση Lollipop είναι ακόμη στο 21%. Για την ακρίβεια τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του Lollipop, το ποσοστό αγοράς που κατείχε ήταν λιγότερο από 0.1%. Το ποσοστό έμεινε περίπου ίδιο μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισε να αυξάνεται.

ios 9 adoption 01



2 λύσεις στο μήνυμα «Software Update Failed» για το iOS 9

Η Apple έχει ευκολότερο έργο καθώς σχεδιάζει η ίδια το υλικό και το λογισμικό των συσκευών της. Στην άλλη πλευρά υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί κατασκευαστές, οι οποίοι όμως διαμοιράζουν αναβαθμίσεις μόνο για τις συσκευές που εκείνοι κρίνουν ότι πρέπει ή ότι είναι εφικτό. Επιπρόσθετα, οι αναβαθμίσεις αυτές πρέπει να εγκριθούν και από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μερικών χωρών.



iOS 9 - Οι χρήστες δεν μπορούν να κατεβάσουν την αναβάθμιση

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο iOS 9. Με ποσοστό 35% εντός 5 ημερών, ξεπερνάει το αντίστοιχο ποσοστό του iOS 8, το οποίο ήταν στο 30% το πρώτο 5-ήμερο. Εάν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί, δεν είναι περίεργο να δούμε το iOS 9 να έχει την επιτυχία του iOS 7.

ios 9 adoption 03

Βέβαια έχουν υπάρξει μερικά προβλήματα από τον όγκο των συνδέσεων που προσπαθούν να γίνουν με τους server της Apple για το κατέβασμα των νέων αναβαθμίσεων. Τυχεροί ήταν όσοι κατάφεραν να κάνουν την εγκατάσταση δίχως προβλήματα. Αναμένεται πάντως διαδικασία της εγκατάστασης του iOS 9 να ομαλοποιηθεί.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status