Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 χαρακτηριστικά του Marshmallow 6.0 που η Google «δανείστηκε» από το iOS

6 χαρακτηριστικά του Marshmallow 6.0 που η Google «δανείστηκε» από το iOS
ired.gr

Τα «νέα» χαρακτηριστικά του Marshmallow των Android δεν είναι και τόσο «νέα». Τουλάχιστον για τους iPhone users που τα απολαμβάνουν εδώ και χρόνια.

Εδώ και χρόνια, οι φανατικοί των Android κατηγορούν την Apple ότι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iOS είναι κλεμμένα από το λειτουργικό σύστημα της Google, το Marshmallow. Αν όμως παρατηρήσουμε προσεκτικά κάποια από τα «νέα» χαρακτηριστικά του ανανεωμένου λογισμικού 6.0, θα μας θυμίσουν πολλά από τα ήδη επιτυχημένα features στο iOS.

Διαβάστε επίσης: «Έχετε Android; Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του iTunes που λειτουργούν για σας»

1. Android Pay vs Apple Pay

ired marshmallow ios 01

Η Google αποχαιρέτησε το Google Wallet και εγκαινίασε ένα νέο σύστημα πληρωμών που μοιάζει σε πολλά περισσότερα με το Apple Pay εκτός του ονόματος: ο χρήστης μπορεί να κάνει upload τις πληροφορίες της πιστωτικής του κάρτας και το σύστημα και η επικύρωση των συναλλαγών γίνεται μέσω του δακτυλικού αποτυπώματος. Που μας φέρνει στο επόμενο παράδειγμα...

2. Αναγνώριση με δακτυλικό αποτύπωμα

ired marshmallow ios 02

Εδώ και δύο χρόνια, το Touch ID είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους να ξεκλειδώσει κανείς το iPhone του αλλά και να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα mobile αγορών. Τώρα με το Marshmallow και μια συσκευή με το ανάλογο hardware, οι χρήστες Android θα μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια ευκολία. Ήδη η Samsung και η Motorola έχουν ενσωματώσει αισθητήρες αφής σε κάποια από τα μοντέλα τους.

3. Εμπλουτισμένο μενού στην επιλογή κειμένου

ired marshmallow ios 03

Σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού Android, όταν επέλεγες μια σειρά κειμένου, ένα μενού με τις επιλογές της αποκοπής, της αντιγραφής και της επικόλλησης, εμφανιζόταν στο πάνω μέρος της οθόνης. Με το Marshmallow 6.0., η γραμμή εργαλείων ανοίγει ακριβώς πάνω από το επιλεγμένο κείμενο και έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες διαδραστικές κινήσεις όπως η κοινοποίηση, το λεξικό, η εύρεση. Κάτι τέτοιο έχει ξεκάθαρες επιρροές από τις συσκευές iOS.

Διαβάστε επίσης: «4 λόγοι που κάνουν τους Android fans να ζηλεύουν το iOS»

4. Οι εφαρμογές ζητούν άδεια πριν αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα

ired marshmallow ios 04

Μέχρι τώρα, οι χρήστες Android , είχαν τη δυνατότητα να δεχτούν ή να απορρίψουν επιλογές ελέγχου μόνο κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής. Αυτό, με το Marshmallow 6.0 έχει αλλάξει, αφού οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση κάθε φορά που μια εφαρμογή ζητά να έχει πρόσβαση σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της συσκευής: την κάμερα, το μικρόφωνο ή τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Αυτή το χαρακτηριστικό το διαθέτει το λογισμικό iOS εδώ και αρκετό καιρό.


5. Απενεργοποίηση εργασιών στο παρασκήνιο για κάθε εφαρμογή

ired marshmallow ios 05

To νέο Marshmallow εισήγαγε το Doze mode, που επιτρέπει στους χρήστες Android να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν την βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας για κάθε εφαρμογή. Στην ουσία, το Doze ελαχιστοποιεί τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο για να εξοικονομήσει μπαταρία. Κάτι παρόμοιο μπορούν να κάνουν οι χρήστες iPhone από το iOS 7.

6. Ενεργοποίηση επαναλαμβανόμενων κλήσεων στο Do Not Disturb

ired marshmallow ios 06

To Do not Disturb είναι θεόσταλτο δώρο για όλους τους χρήστες smartphone που θέλουν να κοιμηθούν ανενόχλητοι. Το Marshmallow 6.0 πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό: την απενεργοποίησή του σε επαναλαμβανόμενες κλήσεις, δηλαδή αν μια επαφή σας καλέσει δυο φορές μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 λεπτών. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει στο iPhone από το iOS6.

Διαβάστε επίσης: «Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status