Πότε θα μπορούμε να διαγράφουμε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο iPhone;

Πότε θα μπορούμε να διαγράφουμε τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στο iPhone;
ired.gr

Για όλες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που ...μένουν στο συρτάρι των αχρήστων του iPhone, αφού δεν μπορούν να διαγραφούν, ο Tim Cook λέει ότι το σκέφτεται.

Είμαστε σίγουροι! Θα περιμένατε αρκετές ώρες στο κρύο, στη ζέστη, στη βροχή, στο χιόνι για ένα ολοκαίνουριο iPhone, όμως το πρώτο πράγμα που θα κάνατε όταν το είχατε στο χέρι σας ήταν να κρύψετε σε έναν φάκελο τις προεγκατεστημένες εφαρμογές που δεν χρειάζεστε.

ired delete native apps 01

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, στο Buzzfeed, ο CEO της Apple, Tim Cook είπε ότι σκέφτεται σοβαρά να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone να διαγράφουν όλες εκείνες τις προεγκατεστημένες εφαρμογές από την οθόνη του iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί το iPhone ή το iPad μου να δεχθεί τη νέα αναβάθμιση iOS9;

Μηνύματα, Ημερολόγιο, Κάμερα, Ρολόι, Χάρτες, Αριθμομηχανή, Καιρός, Φωτογραφίες, App Store, Ρυθμίσεις, News, Facetime, Εύρεση Φίλων, Εύρεση iPhone, iCloud Drive, Apple Watch, Podcast, Πυξίδα, Συμβουλές, Μαγνητόφωνο, Επαφές, Game Center, Wallet, Μετοχές, Βίντεο, iTunes Store, Υπομνήσεις, Υγεία, iBooks, Σημειώσεις. Αν θέλουμε τουλάχιστον ένα λεπτό να απαριθμήσουμε τις εφαρμογές αυτές, φανταστείτε πόσο χώρο πιάνουν στη συσκευή, και μερικές δεν μας είναι σχεδόν καθόλου χρήσιμες. H λύση του να κρύψουμε όλα αυτά τα app σε ένα φάκελο σας ακούγεται μίζερη; Ίσως ο Tim Cook τα καταφέρει και μας βοηθήσει να τα εξαφανίσουμε ή, αν μη τι άλλο, να τα κάνουμε hide.

Διαβάστε επίσης: «Υπομνήσεις: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την προεγκατατεστημένη εφαρμογή»

ired delete native apps 02

Σύμφωνα με τον Tim Cook, το πρόβλημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο από όσο νομίζουμε. Κάποια από αυτά τα apps είναι συνδεδεμένα με κάτι άλλο στο iPhone. Αν διαγραφούν, μπορεί να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα στη συσκευή. Υπάρχουν όμως κάποιες εφαρμογές που δεν επηρεάζουν τις άλλες. Και για αυτές, θα γίνει προσπάθεια ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν. Και επειδή θέλει οι χρήστες των iPhone να είναι χαρούμενοι, η Apple εργάζεται ήδη ώστε να βρει έναν τρόπο.

Βέβαια, αν και η Apple δηλώνει ότι δεν θέλει να μας «τρώει» όλο τον αποθηκευτικό χώρο με αυτά τα apps, δεν σταματάει να προσθέτει προεγκατεστημένες εφαρμογές με κάθε αναβάθμιση λειτουργικού. Στο iOS8 ήταν τα app Υγεία και Podcasts, ενώ με το iOS9 το Find iPhone και το Find Friends. Όταν κυκλοφόρησε το Apple Watch, η Apple πρόσθεσε και το αντίστοιχο app σε όλες τις συσκευές ακόμη κι αν οι χρήστες δεν διέθεταν το ρολόι. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν παρελθόν, αν η ομάδα της Apple βρει μια έξυπνη λύση.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να ξεφορτωθείς την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: