Παρουσίαση: Sony PS3 Wireless Stereo και 5.1 Headset

Παρουσίαση: Sony PS3 Wireless Stereo και 5.1 Headset
ired.gr

Ένα εξαιρετικό σετ κλειστών ακουστικών που λειτουργεί και αλλού (PC, Mac) και με εκπληκτική απόδοση.

Με μια ματιά

Τα καλά: Το PS3 Wireless Headset είναι πανεύκολο στη χρήση, εξίσου όμορφο στη σχεδίαση, πανάλαφρο παρόλο το μέγεθός του, εξαιρετικής ηχητικής απόδοσης και αντέχει για πολλές ώρες χρήσης. Ακόμη, λειτουργεί και σε άλλα μηχανήματα, PC ή Mac κάτι που του δίνει επιπρόσθετη αξία.

Τα κακά: Ίσως ένα ρυθμιζόμενο μικρόφωνο με ευλύγιστο στέλεχος αντί του τηλεσκοπικού να βόλευε καλύτερα. Και ένα φθηνό καλώδιο φόρτισης USB δε θα ήταν άσχημο να συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο.

Στην τελική: Είναι ένα πολύ καλό αξεσουάρ, με πολύ καλή τιμή γι’ αυτό που κάνει (~100€) και, αν μπορείτε, αξίζει να πάρετε αυτό αντί για κάποιο άλλο. Θα σας αποζημιώσει.

sony wireless headset 01

Είναι ενδιαφέρον ότι μετά από χρόνια από την παρουσίαση του PS3 και ενώ άλλοι κατασκευαστές παρουσίασαν δικά τους μοντέλα ασυρμάτων ακουστικών, η Sony δεν είχε παρουσιάσει για το Playstation 3 ένα δικό της μοντέλο. Βέβαια η εταιρία κατά καιρούς έχει παρουσιάσει περιφερειακά που δε θα καθόμασταν και στην ουρά για να τα αποκτήσουμε, όμως τα ασύρματα ακουστικά για gaming είναι ένα περιφερειακό που έχει σταθερή ζήτηση.

Άσχετα από την καθυστέρηση, τα ακουστικά ήλθαν εδώ και κάμποσο καιρό, και μετά από εκτενή χρήση (και όχι μόνο σε PS3) πιστεύουμε ότι αξίζει να τους δώσει κανείς περισσότερη σημασία. Και παρόλο που τα αξίας ~100€ ακουστικά «παίζουν» θαυμάσια σε κάθε περίπτωση και για κάθε χρήση, από gaming, μέχρι μουσική και ταινίες, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους, είναι η πανεύκολη, κυριολεκτικά plug-and-play εγκατάστασή τους οπουδήποτε υποστηρίζεται μια generic USB κάρτα ήχου (δηλαδή σχεδόν παντού). Απλά τοποθετείς το USB δέκτη στη θύρα, ανοίγεις τα ακουστικά και ... ακούς.

sony wireless headset 02

Σχεδίαση, ρύθμιση, απόδοση

Από άποψη «εικόνας», τα ακουστικά φαίνονται μεγάλα κάπως και βαριά. Είναι πλήρως κλειστού τύπου και ξέρουμε ότι, αυτού του είδους τα ακουστικά, κουράζουν μετά από πολύωρη χρήση. Λοιπόν, διαψευστήκαμε. Τα ακουστικά είναι πανάλαφρα σαν ανοικτού τύπου ελαφριά ακουστικά και «κάθονται» αναπαυτικά στο κεφάλι, ρυθμιζόμενα από τα διάφορα «sliders» που επεκτείνουν ή μικραίνουν το μέγεθός τους. Ταιριάζουν σαν γάντι και μετά από λίγη ώρα σχεδόν δεν τα αισθάνεσαι, απορροφημένος μάλιστα στο παιχνίδι ή την ταινία, ή ό,τι άλλο.

sony wireless headset 03

Τα πολύ φαρδιά πλαϊνά, είναι έτσι φτιαγμένα για να χωρέσουν τα διάφορα πλήκτρα, το ρυθμιστικό έντασης και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Κι αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά, τότε, οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Sony, έκαναν μια εντυπωσιακή εργασία στο να τα διατηρήσουν τόσο ελαφριά και άνετα.