Battery Life: Ένα χαρακτηριστικό που η Apple δεν βελτίωσε στο iPhone 6S /Plus

Battery Life: Ένα χαρακτηριστικό που η Apple δεν βελτίωσε στο iPhone 6S /Plus
ired.gr

Η μπαταρία στα νέα iPhone 6S / Plus, παρέμεινε η ίδια. Δείτε τους λόγους κι εκφράστε τις δικές σας, απόψεις.

Πριν από την εκδήλωση της Apple στις 9 Σεπτεμβρίου, εάν κάποιος πραγματοποιούσε ένα poll με τις κυριότερες αναβαθμίσεις που επιθυμούν οι χρήστες στις νέες συσκευές, θεωρώ πως η πιο δημοφιλής απάντηση θα ήταν, η αναβάθμιση της μπαταρίας. Πιστεύουμε πως το να βελτιωθεί η μπαταρία στην εκάστοτε επόμενη συσκευή, είναι ανέκαθεν ζητούμενο σε όλα τα smartphone, όμως μάταια.

Έτσι και οι ανακοινώσεις τις Apple, δεν εμπεριείχαν μία ονομαστική αναβάθμιση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Κάνοντας μία γρήγορη ανάγνωση των χαρακτηριστικών της νέας συσκευής iPhone 6, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως είναι σχεδόν ταυτόσημα με τον προκάτοχό του. Το ίδιο ισχύει και για την μεγαλύτερη έκδοση της συσκευής το iPhone 6 Plus.

Το απογοητευτικό της υπόθεσης είναι πως μέσα από την προβολή video - στα πλαίσια της εκδήλωσης από την ίδια της Apple - του εσωτερικού της συσκευής ενός iPhone 6S, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ελαφρώς μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίας των 1715 mAh (Το iPhone 6 διέθετε μπαταρία 1810 mAh). Το ακρωνύμιο "mAh", φανερώνει την χωρητικότητα της μπαταρίας σε ισχύ. Όσος μεγαλύτερος είναι αυτός ο αριθμός τόσο καλύτερη είναι η απόδοση μιας μπαταρίας.

ired iphone 6s battery 01

Διαβάστε επίσης: iOS 9 Εντός: Ευκολότερες αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η τεχνολογική ιστοσελίδα MacRumors, η οποία έκανε και την παρατήρηση αυτή, αναφέρει πως η ισχύ της μπαταρίας στη μεγαλύτερη έκδοση της συσκευής iPhone 6S Plus, θα πέσει αναλογικά, κάτω από τα 2750 mAh. - έως τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Παρότι η Apple δεν έχει δώσει καμία ερμηνεία στη μείωση του αποθηκευτικού χώρου της μπαταρίας, μπορούμε να υποθέσουμε πως η πιο πιθανή αιτία είναι ο εσωτερικός χώρος.

Για να διατηρήσει τα νέα μοντέλα εξίσου λεπτά όσο οι προκάτοχοί τους, ύστερα από την προσθήκη της νέας τεχνολογίας οθόνης με λειτουργία 3D Touch (καθώς και τη συνοδευτική taptic engine), έπρεπε να μικρύνει το μέγεθος της μπαταρίας. Πρόκειται για ένα νέο σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των επερχόμενων συσκευών, όπου θα σας προσφέρει νέες επιλογές και συντομεύσεις, ανάλογα με την πίεση που θα ασκείτε στην οθόνη της συσκευής.

Το νέο χαρακτηριστικό είναι ευπρόσδεκτο, καθώς από ό,τι φαίνεται, οι διαφορές στη μπαταρία δεν επηρεάζουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας της νέας συσκευής. Πετυχαίνουν το ίδιο score σε μετρήσεις με τον προκάτοχό του, iPhone 6. Σημειώστε δε πως η νέα συσκευή φιλοξενεί ένα νέο πιο ισχυρό επεξεργαστή A9 με βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον και βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση. Πρόκειται πραγματικά για ένα μικρό θαύμα της μηχανικής, γι' αυτό δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι.

ired iphone 6s battery 02

Εάν με ρωτούσατε προσωπικά, ανήκω στους χρήστες οι οποίοι θα επιθυμούσαν ελαφρώς παχύτερες συσκευές, σε αντάλλαγμα με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας και συνεπώς τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, με μία φόρτιση. Λάβετε υπόψιν πως η Apple στις διαφημιστικές της εκστρατείες, προωθεί τη συσκευή της εστιάζοντας σε ενεργοβόρα χαρακτηριστικά, (κάμερα, video streaming, gaming).

Προσθέστε σε αυτά και το αναμενόμενο και στη χώρα μας Apple Watch, το οποίο θα έχει μόνιμη σύνδεση κατά κάποιον τρόπο και φυσικά αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone.

O επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας Apple, Jony Ive, έχει αντίθετη άποψη. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, αμύνθηκε κατά των καταγγελιών για τη ζωή της μπαταρίας, εκφράζοντας την άποψη πως το iPhone, είναι τόσο λεπτή και ελαφριά συσκευή και χρησιμοποιείται συνεχώς, ως εκ τούτου η μπαταρία της καταναλώνεται γρηγορότερα. Σύμφωνα με τον Ive και σε ελεύθερη μετάφραση από εμάς, αναφέρει πως μία μεγαλύτερη μπαταρία θα δημιουργούσε ένα βαρύτερο, iPhone, πιο δύσχρηστο, λιγότερο χρήσιμο.

ired iphone 6s battery 03

Να συμφωνήσουμε με την υπόθεση αυτή, αλλά η συσκευή iPhone 6 Plus συγκριτικά με το iPhone 6 είναι βαρύτερη, χωρίς όμως να δημιουργεί περιπλοκότητα. Επίσης πολλοί χρήστες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θήκες προστασίας με ενσωματωμένες μπαταρίες, που κι εκεί το πραγματικό τελικό βάρος της συσκευής αλλοιώνεται.

Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που στο τελευταίο της μοντέλο μείωσε ελαφρώς την μπαταρία της συσκευής. Να θυμίσουμε πως το ίδιο έχει παρατηρηθεί και στις σειρές της Samsung, Galaxy και Note, οι οποίες έχουν ελαφρώς μικρότερες μπαταρίες. Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε πως τα ενεργειακά αποτελέσματα των δυο συσκευών, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »