Παρουσίαση: HUAWEI WATCH

Παρουσίαση: HUAWEI WATCH
ired.gr

Η επέλαση των Κινέζων συνεχίζεται και στα smartwatches.

Η Κινεζική Huawei εξέπληξε ένα μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων όταν παρουσίασε το πρώτο της Android Wear smartwatch νωρίτερα τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά χρειάστηκε να περιμένουμε ακόμη για την τελική του παρουσίαση, λόγω των περαιτέρω ρυθμίσεων κάποιων ακόμη λεπτομερειών στο λογισμικό και στο ίδιο το ρολόι. Η αναμονή όμως τέλειωσε και μπορούμε να σας παρουσιάσουμε το ομορφότερο ίσως ρολόι Android Wear και ίσως κι όχι μόνο (Apple προσοχή).

ired huawei watch 01

Δείτε ακόμη: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα κομψό ντιζάιν με πολλές επιλογές

Το Huawei Watch είναι ένα Android Wear smartwatch με κλασικό κυκλικό καντράν εμπνευσμένο από τα κλασικά Ελβετικά ρολόγια. Είναι κατασκευασμένο από 316L cold-forged stainless steel (ανοξείδωτο ατσάλι ψυχρής επεξεργασίας) και έχει ένα ανθεκτικό στις γρατζουνιές διπλής επίστρωσης κρύσταλλο στην οθόνη του. Η διάμετρος του ρολογιού είναι 42mm που είναι ίδια με το μέγεθος του μεγάλου Apple Watch. Είναι επίσης λίγο παχύτερο από εκείνο (11.3mm vs. 10.5mm). Επίσης έχει το κλασικό «στήσιμο» ρολογιού με την κορόνα, το κυκλικό δαχτυλίδι (frame) γύρω από το κρύσταλλο και το κλασικό σύστημα σύνδεσης του λουριού.

ired huawei watch 04

Τα λουράκια του ρολογιού είναι εναλλακτά και η Huawei προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό είτε από δερμάτινα, είτε από μπρασελέ. Και αν δε σας αρέσουν τα λουράκια της Huawei, μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο λουράκι ή μπρασελέ της αγοράς θέλετε, φθάνει να έχει φάρδος 18mm. Η κάσα επίσης έρχεται σε τρία χρώματα - χρυσό, ασημί και μαύρο - προκειμένου να καλύψει όλα τα γούστα.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: ASUS ZENWATCH 2

Κλασικά χαρακτηριστικά με μια απίστευτη οθόνη

Τα χαρακτηριστικά του Huawei Watch είναι όμοια με των υπόλοιπων Android Wear ρολογιών εκτός από την οθόνη. Η με ανάλυση 400Χ400 pixels οθόνη είναι η υψηλότερης κατηγορίας οθόνη που έχουμε δει σε Android Wear. Με διαγώνιο 1,4 της ίντσας το AMOLED display αποδεικνύεται ιδιαίτερα οξύ οπτικά με τα 286ΡΡΙ που διαθέτει.

Ο επεξεργαστής είναι ο 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 και περιλαμβάνει 512ΜΒ RAM και 4 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι 300mAh. Η μπαταρία αντέχει για 2 μέρες συνεχούς λειτουργίας αλλά μάλλον αυτό ισχύει με το - Always On - display σβηστό. Το ρολόι μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισής του σε 45 λεπτά ή στο 100% σε 75 λεπτά μέσω του μαγνητικού καλωδίου-φορτιστή.

ired huawei watch 05

Το ρολόι, όπως είπαμε, «τρέχει» το λογισμικό Android Wear της Google για smartwatch, μπορεί να μας δείχνει ειδοποιήσεις και λειτουργεί με το σύστημα Google Now φωνητικών εντολών. Υπάρχει ένας αισθητήρας κίνησης έξι αξόνων, ένας βαρομετρικός αισθητήρας κι ένας αισθητήρας ελέγχου των παλμών της καρδιάς για να παρακολουθούνται δραστηριότητες όπως το περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία ή σκαρφάλωμα. Επίσης υπολογίζει αριθμό βημάτων, θερμίδες που καίμε και τον ύπνο μας - όπως κάθε άλλο Android Wear Watch.

ired huawei watch 06

Δείτε ακόμη: Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone