Πότε πρέπει να αγοράσω νέα συσκευή;

Πότε πρέπει να αγοράσω νέα συσκευή;
ired.gr

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αντικαταστήσετε το παλιό laptop, desktop computer, iPad, iPhone ή συσκευή Android και να πάρετε νέο μοντέλο; Ένας σύντομος οδηγός του ired.gr θα σας δώσει τροφή για σκέψη!

Μια νέα συσκευή βρίσκεται στην αγορά και τη θέλετε διακαώς!!! Μη βιαστείτε όμως να αντικαταστήσετε την παλιά γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να βγείτε χαμένοι παρά κερδισμένοι. Οργανώστε τη σκέψη σας, κάντε έρευνα τιμών και σύγκριση επιδόσεων και προσπαθήστε να αξιολογήσετε τόσο την παλιά όσο και τη νέα συσκευή πριν προβείτε σε αγορές.

Μπορεί να είστε από τους τύπους που μαζεύουν χρήματα στην άκρη για να αγοράσουν το νέο μοντέλο π.χ. το ολοκαίνουριο iPhone 6s. Αν είστε φανατικοί με την τεχνολογία, τότε δεν μπορούμε να σας πούμε και πολλά για να σας σταματήσουμε. Όμως αν έχετε δεύτερες σκέψεις και χρειάζεστε βοήθεια πριν αποφασίσετε, δημιουργήσαμε έναν οδηγό ώστε να αποφασίσετε πιο εύκολα και ίσως να μην βιαστείτε να προβείτε σε αγορές άμεσα.

Πότε να αντικαταστήσετε το smartphone

ired when to upgrade 01

Η πιο συνηθισμένη στιγμή να αλλάξετε συσκευή smartphone είναι όταν λήγει το συμβόλαιό σας, συνήθως κάθε δύο χρόνια. Τότε έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε αναβάθμιση συσκευής και να πάρετε το νέο μοντέλο σε μια καλύτερη τιμή, αν κλείσετε για άλλη μια φορά διετές συμβόλαιο. Βέβαια, η προσφορά μπορεί να ισχύει για ένα μεγάλο διάστημα, όπως τρεις ή έξι μήνες, οπότε δεν χρειάζεται να βιαστείτε. Κρατώντας τα χρήματα και περιμένοντας, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε μια καλύτερη προσφορά σε ανταγωνιστική εταιρεία και να αλλάξετε συμβόλαιο, χωρίς να χρειαστεί φυσικά να αλλάξετε το νούμερό σας. Μόνο και μόνο επειδή θέλετε να αποκτήσετε νέα συσκευή, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε άλλα δυο χρόνια στον ίδιο πάροχο, αν δεν το θέλετε.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να μην πέσετε θύμα απάτης όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο iPhone»

Επίσης δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε συσκευή αν δεν έχει συμβεί κάτι περίεργο με τη δική σας. Αν σας ρωτήσουν γιατί έχετε ακόμη το iPhone 3GS, μπορείτε να τους απαντήσετε ότι λειτουργεί άψογα και δεν θέλετε να ξοδέψετε κι άλλα χρήματα για να αγοράσετε κάτι που δεν έχετε ανάγκη.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η αξία της μεταπώλησης. Ένα μεταχειρισμένο κινητό σε καλή κατάσταση και με ένα λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζεται ακόμη, έχει μεγαλύτερη αξία στην αγορά από ότι ένα smartphone που έχει «παλιώσει».

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν αξίζει να αλλάξετε smartphone ή όχι.

Πότε να αντικαταστήσετε το desktop computer

ired when to upgrade 02

Η απόφαση για αντικατάσταση ενός desktop computer είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία. Δεν έχουν τόση σημασία τα χρόνια που έχετε τον υπολογιστή αλλά τι είδους υπολογιστή έχετε και ποιες αναβαθμίσεις έχετε κάνει κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τελειοποιήσετε τις δυνατότητες που έχει ο υπάρχων υπολογιστής, αναβαθμίζοντάς την κάρτα γραφικών ή την μνήμη και να αφήσετε την αγορά καινούριου για δύο χρόνια αργότερα. Αν δεν θέλετε να περιμένετε, ποιες συσκευές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά σας ικανοποιούν; Πόσο θα έχουν πέσει οι τιμές σε δύο χρόνια; Μήπως αξίζει να περιμένετε;

Διαβάστε επίσης: «Αναβαθμίζονται τα Mac;»

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει λόγος να αλλάζετε desktop computer σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων χρόνων. Και πάντα να σκέφτεστε την αναβάθμιση πριν την αγορά.

Πότε να αντικαταστήσετε ένα laptop

ired when to upgrade 03

Δεν υπάρχουν απόλυτα νούμερα στο πόσα χρόνια «αντέχει» ένα laptop. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση και τις αντοχές του. Υπάρχουν laptops από το 2005 τα οποία λειτουργούν άψογα ακόμη και σήμερα, για απλή καθημερινή χρήση και σερφάρισμα στο ίντερνετ.

Διαβάστε επίσης: «Η κινέζικη Xiaomi σχεδιάζει Laptops για να ανταγωνιστεί την Apple»

Σε περίπτωση ανεπάρκειας, υπάρχει τρόπος αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος αλλά και της μνήμης του laptop. Ακόμη κι αν η μπαταρία του δεν φορτίζει πια, μπορείτε να το θέτετε σε λειτουργία συνδέοντάς το σε πηγή ρεύματος. Οπότε μην επιχειρήσετε ολοκληρωτική αλλαγή πριν περάσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια και αν το laptop σας σήμερα σας εξυπηρετεί με ικανοποιητικό τρόπο.

Πότε να αντικαταστήσετε ένα iPad

ired when to upgrade 04

Κάθε καινούριο iPad πάντα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, πιο λαμπερό, με καλύτερη κάμερα και πιο εντυπωσιακά γραφικά. Όμως πρέπει να το αγοράσετε; Είστε ικανοποιημένοι με το iPad που έχετε ήδη; Κάνει τη δουλειά του; Υπάρχει λόγος να βιαστείτε;

Η αλήθεια είναι ότι όποιο iPad κι αν έχετε σας καλύπτει 100%. Το iPad είναι μια εκπληκτική συσκευή που απλά γίνεται καλύτερη με κάθε νέο μοντέλο. Όμως, αν δεν είστε φανατικοί με την τεχνολογία, δεν υπάρχει λόγος να ανανεώσετε τη συσκευή σας και να ξοδέψετε χρήματα για μια καινούρια που θα λειτουργεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Σκεφτείτε τα υπέρ και τα κατά, δείτε τις προσφορές, κοιτάξτε το πορτοφόλι σας και αποφασίστε.

Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για αγορά ή αναβάθμιση smartphone, desktop computer, laptop ή iPad, είμαστε στη διάθεσή σας.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: