Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωτήστε μας: Ξαφνικά τα εικονίδια στο iPhone έγιναν τεράστια

Ρωτήστε μας: Ξαφνικά τα εικονίδια στο iPhone έγιναν τεράστια
ired.gr

Αναλυτικές οδηγίες απενεργοποίησης της λειτουργίας ζουμ, της ενότητας προσβασιμότητα, και ανάλυση του νέου χαρακτηριστικού “Ζουμ οθόνης”.

Τι να κάνετε εάν ξαφνικά τα εικονίδια της οθόνης ενός iPhone ή iPad μεγεθυνθούν.

Ο φίλος μας Γιώργος και αναγνώστης της σελίδας μας, είχε την εξής απορία:

Παίζοντας με τις ρυθμίσεις της συσκευής (iPhone 6) εντελώς ξαφνικά η οθόνη μεγεθύνθηκε τόσο πολύ που αδυνατώ να περιηγηθώ στη συσκευή μου. Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω

Η πρώτη ενέργεια που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναφέρετε την οθόνη στις φυσιολογικές της διαστάσεις, αγγίζοντας με τρία δάχτυλα, 2 φορές την οθόνης της συσκευής σας. Στη συνέχεια θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Zουμ”, από την ενότητα “Προσβασιμότητα”.

Διαβάστε επίσης: Αλλάξτε τη προεπιλεγμένη μηχανής αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης Safari

Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η παρακάτω:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Ζουμ και θέστε την εναλλαγή Ζουμ στη θέση OFF.

ired turn on off zoom 01

ired turn on off zoom 02

Επί της ευκαιρίας του παραπάνω ερωτήματος, θεώρησα χρήσιμο να αναφέρω πως με την έλευση, των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus, το νέο χαρακτηριστικό που τους συνόδευε μέσω του λειτουργικού iOS 8, ήταν η δυνατότητα εμφάνισης μεγεθυμένης οθόνης. (Προβολή με ζουμ). Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι προσβάσιμο από την ενότητα “Οθόνη και φωτεινότητα” κι έχει την ικανότητα να τροποποιεί την εμφάνιση της οθόνης στις συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Εδώ να διευκρινίσουμε πως η συγκεκριμένη λειτουργία, δεν αφορά όλους τους χρήστες αλλά μία μερίδα εξ ημών. Οι έχοντας πραγματικά ανάγκη τη λειτουργία, είναι χρήστες με μειωμένη όραση που δυσκολεύονται κατά τη χρήση της συσκευής, αλλά "απεχθάνονται" τη λειτουργία “Ζουμ”, της ενότητας προσβασιμότητα.

Ποια είναι η λειτουργία "με ζουμ" στην οθόνη;

Στο παρακάτω στιγμιότυπο μπορείτε να παρατηρήσετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της φυσιολογικής οθόνης της συσκευής και της μεγενθυμένης οθόνης. Στην οθόνη προεπιλογής, το iPhone 6 περιλαμβάνει τα συνήθη εικονίδια εφαρμογών, με συγκεκριμένα διαστήματα μεταξύ αυτών και φυσιολογικό μέγεθος κειμένου στους τίτλους τους.

ired turn on off zoom 03

Διαβάστε επίσης: Πώς να διαγράψετε την Apple ID κάποιου άλλου από το iPhone

Ενώ στη εικόνα δεξιά, στη οποία έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία "με ζουμ”, θα παρατηρήσετε μεγαλύτερα εικονίδια και μικρότερα τα μεταξύ τους διαστήματα.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση οθόνης "με ζουμ”

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, από την οθόνη αφετηρίας του iPhone, ή iPad σας.
  • Από τη λίστα, επιλέξτε “Οθόνη και φωτεινότητα”.

ired turn on off zoom 04

  • Στη νέα σελίδα επιλέξτε “Προβολή".
  • Εδώ έχετε να επιλέξετε μεταξύ της "Τυπικής" εμφάνισης ή της εμφάνισης "με ζουμ”.
  • Για να ενεργοποιήσετε τη μεγέθυνση της οθόνης, επιλέξτε το πλήκτρο "με ζουμ" και στη συνέχεια “Ρύθμιση”, πάνω δεξιά.
  • Το πλήκτρο "Τυπικό", επαναφέρει την εμφάνιση της οθόνης στην αρχική της διάσταση.

ired turn on off zoom 05

Κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας με ζουμ:

- Η εμφάνιση της οθόνης "με ζουμ" στην έκδοση iPhone 6 Plus, ‘μιμείται” την οθόνη του iPhone 6.

- Η εμφάνιση της οθόνης "με ζουμ" στην έκδοση iPhone 6, μιμείται την οθόνη του iPhone 5S/5.

Με τη λέξη "μιμείται" κατά την ενεργοποίηση της οθόνης "με ζουμ”, εννοούμε πως στην οθόνη της συσκευής iPhone 6 Plus, τα εικονίδια φαίνονται όπως ακριβώς στην οθόνη του iPhone 6. Για να γίνει κατανοητό το παραπάνω συμπέρασμα, η ανάλυση οθόνης ενός iPho-ne 6 Plus είναι (1920 x 1080) περίπου 1,4 φορές μεγαλύτερη της ανάλυσης του iPhone 6 (1334 x 750).

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Πως μπορώ να αλλάξω τις προεπιλεγμένες ώρες ειδοποίησης για γεγονότα και γενέθλια;

Η αναλογία είναι ακριβώς η ίδια, αλλά υπάρχουν περισσότερα pixels. Έτσι το κείμενο, εμφανίζεται μεν πιο έντονο άλλα του ίδιου μεγέθους. Παρόμοια είναι και η διαφορά μεταξύ του iPhone 6 και της προηγούμενης συσκευής iPhone 5S/5.

Το αποτέλεσμα λοιπόν της μεγέθυνσης δεν αλλάζει τη συνολική εμφάνιση της οθόνης. Όπως προείπαμε η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι απαραίτητη σε όλους αλλά μόνο σε όσους έχουν προβλήματα όρασης και δεν τους ικανοποιεί ή τους είναι δύσχρηστη η λειτουργία “Ζουμ”, της ενότητας “Προσβασιμότητα”.

Πέραν του ότι απαντήσαμε στον αναγνώστη μας για την επαναφορά της λειτουργίας “Ζουμ” στην ενότητα προσβασιμότητα, αναλύσαμε και τη νέα λειτουργία των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ΖΟΥΜ ΟΘΟΝΗΣ. Εάν παραμένουν απορίες, παρακαλώ χρησιμοποιήστε τα σχόλια για να μας τις εκθέσετε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status