Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Pencil: το μυστικό όπλο του iPad Pro

Apple Pencil: το μυστικό όπλο του iPad Pro
ired.gr

Παρά τη γνωστή δυσαρέσκεια του Steve Jobs για τα stylus, η Apple κυκλοφορεί το Apple Pencil για το iPad Pro.

Η Apple, την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε την κυκλοφορία του iPad Pro, ένα μεγαλύτερο και πιο «δυνατό» iPad. Αν και σε γενικές γραμμές μοιάζει σαν ένα μεγαλύτερο iPad Air, το iPad Pro έχει ένα μυστικό όπλο: το στυλό του. Η Apple το ονόμασε Apple Pencil.

ired apple pencil 01

Διαβάστε περισσότερα για το iPad Pro εδώ

Το Apple Pencil έρχεται για άλλη μια φορά να διαψεύσει τον Steve Jobs, ο οποίος έλεγε πάντα ότι κανείς δεν χρειάζεται γραφίδα αφού ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς την οθόνη αφής είναι το ίδιο μας το δάκτυλο. Όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με γραφικές τέχνες ή επεξεργασία εικόνας, τότε χρειαζόμαστε ένα εξειδικευμένο εργαλείο.

Διαβάστε τι προβλέπανε οι ειδικοί για τη γραφίδα της Apple

Το μολύβι αντιλαμβάνεται τη θέση, τη δύναμη και την κλίση. Συνδέεται με lightning connector ώστε να το φορτίζετε απευθείας με το iPad όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

ired apple pencil 02

Κατά τη διάρκεια του event, η Apple προσκάλεσε τη Microsoft να δοκιμάσει το Microsoft Office με το Apple Pencil αλλά και την Adobe να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο app, το Adobe Photoshop FX, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Apple Pencil.

Το πολύτιμο αξεσουάρ του iPad Pro, το Apple Pencil, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στην αγορά και θα στοιχίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $99. Το μόνο που μένει να εξακριβωθεί είναι αν θα μπορεί να λειτουργήσει με τα ήδη υπάρχοντα iPads.

ired apple pencil 03

Το Apple Pencil θα χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα φόρτισης για 30 λεπτά χρήσης ενώ μια πλήρη φόρτιση θα του δίνει αυτονομία 12 ωρών.

Διαβάστε επίσης «Αναγνώριση γραφής για το Android από την Google»

Το νέο gadget φέρνει το iPad Pro λίγο πιο κοντά στην ελίτ των χρηστών, τους σχεδιαστές και τους γραφίστες, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία να το δοκιμάσουν για να δουν αν θα κάνει όλα όσα υπόσχεται. Κι αυτό γιατί ήδη υπάρχουν αρκετές γραφίδες για το iPad, οι οποίες όμως δεν έχουν ικανοποιήσει 100% το δημιουργικό κοινό.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status