Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S

Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S
ired.gr

Τα δύο μοντέλα είναι φαινομενικά πανομοιότυπα. Σε τι διαφέρουν;

Οι διαφορές μεταξύ iPhone 6 και 6S δεν είναι άμεσα φανερές. Μάλιστα, σε πρώτη ματιά τα δύο μοντέλα φαίνονται πανομοιότυπα. Με δύο τόσο σπουδαία τηλέφωνα λοιπόν που φαίνονται τόσο πανομοιότυπα, μοιάζει πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαφορές και αν σημαίνουν κάτι για τον αγοραστή - δεδομένου ότι με την εμφάνιση του 6S, το 6 έγινε φθηνότερο και άρα πιο «θελκτικό».

1. Η τιμή

ired iphone 6 vs iphone 6s 01

Και είναι αλήθεια ότι, η πρώτη σημαντική διαφορά των δύο μοντέλων, είναι αυτή που μόλις αναφέραμε: η τιμή. Το iPhone 6 βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στην αγορά και - όπως είναι το σύνηθες - με την εμφάνιση του iPhone 6S, η τιμή του 6 θα δει κάποιες σημαντικές μειώσεις που το κάνουν μια πολύ συμφέρουσα αγορά για κάποιον που θέλει ένα σχετικά τελευταίο μοντέλο της σειράς iPhone, χωρίς να πληρώσει την υψηλή τιμή του νεο-εμφανιζόμενου 6S.

Είτε λοιπόν το αγοράζει κανείς «σκέτο», είτε με κάποιο πρόγραμμα από κάποια εταιρία παροχής κινητής τηλεφωνίας, με κάποιο πρόγραμμα, το iPhone 6 θα έχει σύντομα πολύ πιο συμφέρουσα τιμή αγοράς από το αδελφό 6S και δεν παύει να είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο για τον καθένα από ερασιτέχνη μέχρι επαγγελματία.

Δείτε ακόμη: iPhone 6s / 6s Plus: Οι πρώτες μας εντυπώσεις από την παρουσίαση των συσκευών

2. Το iPhone 6S έχει 3D Touch

ired iphone 6 vs iphone 6s 02

Η οθόνη είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό-κλειδί μεταξύ των δύο μοντέλων. Δεν είναι το μέγεθος ή η ανάλυση, αυτά παραμένουν τα ίδια. Έχει να κάνει με τις λειτουργίες αφής. Το 6S λοιπόν, έχει δυνατότητες 3D Touch.

Το 3D Touch, είναι η νέα ονομασία της Apple για το Force Touch όσον αφορά τα iPhone - μια νέα λειτουργία που εμφανίστηκε με το Apple Watch και ενσωματώνεται σε όλο και περισσότερα προϊόντα της (όπως τα touchpad στα νέα Macbook και Macbook Pro). Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην οθόνη του 6S να αντιλαμβάνεται τη δύναμη με την οποία πατάμε καθώς και τη διάρκεια του πατήματος της οθόνης και ανάλογα, αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.

Το 3D Touch είναι απαραίτητο επίσης για τη λειτουργία Live Photos που υπάρχει στο 6S που μετατρέπει σταθερές φωτογραφίες σε μικρά βίντεο (animations). ΑΝ λοιπόν θέλετε οπωσδήποτε το 3D Touch, το iPhone 6S είναι η μόνη σας επιλογή.

Δείτε ακόμη: iOS 9: Τι να περιμένουμε στις 16 Σεπτεμβρίου;

3. Η κάμερα

ired iphone 6 vs iphone 6s 03

Εδώ που τα λέμε, κάθε νεότερη έκδοση του iPhone έχει και καλύτερη κάμερα. Άρα το ότι το 6S έχει καλύτερη κάμερα από το 6, δεν είναι και έκπληξη. Οι διαφορές είναι:

  • Το iPhone 6S έχει οπίσθια κάμερα 12 megapixel που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4Κ, ενώ το iPhone 6 έχει κάμερα 8 megapixel που τραβάει βίντεο 1080p HD «μόνο».
  • Η εμπρόσθια κάμερα του iPhone 6S είναι 5 megapixel και μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη για φλας σε φωτογράφιση selfies χαμηλού φωτισμού, ενώ η αντίστοιχη του iPhone 6 είναι 1,2 megapixel και δεν έχει φλας.

Αν η φωτογραφία δεν είναι το φόρτε σας και απλά τραβάτε καμιά φωτογραφία πού και πού για πλάκα, τότε όλα αυτά που έχουν οι κάμερες του 6S δε σας αφορούν ιδιαίτερα. Αν όμως είστε φαν της φωτογραφίας και του βίντεο, ακόμη και επαγγελματίας, τότε το 6S είναι επαγγελματικό εργαλείο από κάθε άποψη.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Review μετά από 4 μήνες χρήση


4. Το 6S έχει καλύτερο επεξεργαστή

ired iphone 6 vs iphone 6s 04

Και πάλι σε κάθε νεότερο μοντέλο, αυτό είναι δεδομένο. Τα νεότερα έχουν καλύτερους επεξεργαστές και στην περίπτωση του 6S έχουμε και ταχύτερους επεξεργαστές και στον τομέα των δικτύων. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί κανείς να κάνει περισσότερα, ταχύτερα και ευκολότερα με τη συσκευή του.

Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S σ’ αυτούς τους τομείς έχουν ως εξής:

  • Ταχύτητα: ο νεότερος επεξεργαστής Α9 του iPhone 6S είναι 70% ταχύτερος από τον Α8 του 6 κατά την Apple και μέχρι και 90% ταχύτερος σε επεξεργασία γραφικών.
  • Παρακολούθηση Κίνησης (Motion Tracking): και πάλι, το 6S έχει τον συνεπεξεργαστή κίνησης Μ9 που παρέχει πιο ακριβή και λεπτομερή έλεγχο κίνησης από τον προκάτοχό του Μ8 του iPhone 6.
  • Σύνδεση Δεδομένων (Data Connection): τέλος τα «τσιπάκια» που ασχολούνται με τη δικτύωση κάθε είδους (τηλεφωνία, Wi-Fi, Bluetooth) του 6S είναι ισχυρότερα και παρέχουν ταχύτερες και πιο σταθερές ακόμη συνδέσεις από τα αντίστοιχα του προκατόχου. Και αυτό θα φανεί περισσότερο στην τηλεφωνία, όταν και οι εταιρίες κάνουν τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις.

Δείτε ακόμη: Τα μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone 6

5. Το χρώμα «χρυσό-ροζ» (rose gold) είναι επιλογή μόνο στο iPhone 6S

ired iphone 6 vs iphone 6s 05

Τώρα αυτό είναι καθαρά διακοσμητικό και ίσως όχι και τόσο σημαντικό για κάποιους, αλλά είναι και άλλοι (κυρίως γυναίκες) που θα εκτιμήσουν αυτό το νέο χρωματισμό που προσφέρεται ως επιλογή μόνο στη σειρά 6S των iPhone. Έτσι, το χρώμα «χρυσό-ροζ» (rose gold), είναι μια ακόμη επιλογή σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις που υπάρχουν και στα δύο μοντέλα και προσφέρεται μόνο στο 6S, κάνοντας το τηλέφωνό σας να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος μαζί με τα κοσμήματά σας (η ματαιότητα είναι αρετή για κάποιους-ες).

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση iPhone 6 Plus

6. Το 6S είναι ελαφρώς βαρύτερο

ired iphone 6 vs iphone 6s 06

Και πάλι, ίσως είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί και να μην προσέξετε, αλλά το 6S είναι κατά τι βαρύτερο του 6. Και για την ακρίβεια:

  • iPhone 6: 128,99 gr.
  • iPhone 6 plus: 172.08 gr.
  • iPhone 6S: 142.88 gr.
  • iPhone Plus: 191.92 gr.

Βέβαια, τέτοιες διαφορές δεν είναι και τόσο αισθητές, αλλά, σε μερικές περιπτώσεις, αν το να κουβαλάτε όσο λιγότερο βάρος γίνεται, είναι σημαντικό, τότε θα φανεί η διαφορά.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Plus: Στραβώνει, λυγίζει τελικά?

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε τις βασικότερες διαφορές των δύο μοντέλων, άλλες πιο σημαντικές κι άλλες ίσως ασήμαντες, μπορείτε καλύτερα να αποφασίσετε ποιο από τα δύο θα κάνει τη δουλειά σας καλύτερα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status