Ποιο είναι το πρώτο Smartphone;

Ποιο είναι το πρώτο Smartphone;
ired.gr
Εσείς γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο Smartphone;
Δείτε το βίντεο μας ή διαβάστε το κείμενο για να μάθετε την απάντηση!

Ρωτώντας φίλους και γνωστούς η πρώτη απάντηση σίγουρα είναι: "Το πρώτο iPhone".

Κάποιος με περισσότερες γνώσεις πάνω στην τεχνολογία μπορεί να πει ότι είναι το LG Prada, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις ένα μήνα πριν από το πρώτο iPhone.

Αλλά και οι δύο απαντήσεις είναι λανθασμένες.

first smartphone 01

Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα μας, θα πρέπει να πάμε αρκετά χρόνια πίσω.

Το 1971, ένας Έλληνας εφευρέτης και επιχειρηματίας, ο Θεόδωρος Παρασκευάκος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που οραματίστηκε μια συσκευή, η οποία θα συνδύαζε τηλεπικοινωνιακές και υπολογιστικές δυνατότητες.

first smartphone 02

Όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και ο πρώτος ο οποίος εισήγαγε τις ιδέες της επεξεργασίας δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης και τις οθόνες με ενδείξεις στα τηλέφωνα.

Ο Θεόδωρος κατοχύρωσε περισσότερες από 20 πατέντες και δημιούργησε μια μοναδική συσκευή τηλεπικοινωνιών για εσωτερική χρήση εντός της εταιρία Boeing.

Μπορεί ο Θεόδωρος να ήταν οραματιστής, αλλά οι ιδέες του δεν κατάφεραν ποτέ να βγουν έξω από την Boeing. Και ως αποτέλεσμα, οι εφευρέσεις του δεν έχουν λάβει την αναγνώριση που τους αξίζει.

first smartphone 03

Περίπου μια δεκαετία αργότερα, το 1984, η Motorola τάραξε τα νερά κυκλοφορώντας το πρώτο κινητό τηλέφωνο. Ήταν τεράστιο σε μέγεθος και καθόλου πρακτικό στη χρήση, ήθελε 10 ώρες φόρτιση για μόλις 30 λεπτά χρήσης, αλλά ήταν το ξεκίνημα της μεγάλης βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας που βλέπουμε να ακμάζει μέχρι και σήμερα.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτή η συσκευή δεν ήταν ένα smartphone. Οπότε επιστρέφουμε λοιπόν στο αρχικό μας ερώτημα:

Ποια είναι η πρώτη φορητή συσκευή τηλεφωνίας η οποία ήταν πραγματικά έξυπνη?