Παρουσίαση: Wacom Bamboo Pen and Touch

Παρουσίαση: Wacom Bamboo Pen and Touch
ired.gr

Ασύρματη γραφίδα και τεράστιο multitouch touchpad σε ένα ενιαίο πακέτο υψηλής ποιότητας.

Όσοι έχετε Apple Macbook, σίγουρα ξέρετε το περίφημο multitouch touchpad που μεταφέρει τη χρηστικότητα της οθόνης πολλαπλής αφής ενός iPhone (iPad/iPod) σε μια συσκευή κατάδειξης ,ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα την ευχρηστία της και ξεπερνάει το ποντίκι λόγω της δυνατότητας των περίφημων «gestures» που αναγνωρίζει, βοηθώντας έτσι στην ταχύτερη διεκπεραίωση των εργασιών μας. Βέβαια και οι έχοντες iMac ή MacMini, μπορούν κι αυτοί να έχουν το δικό τους αντίστοιχο μιας και η Apple έβγαλε και ξεχωριστή τέτοια συσκευή.

Από την άλλη, όσοι έχετε ασχοληθεί με τις γραφικές τέχνες, και είχατε την τύχη να δουλέψετε με μια γραφίδα αντί για το καθιερωμένο ποντίκι, σίγουρα γνωρίζετε τη μεγάλη χρηστικότητα του συγκεκριμένου εξαρτήματος και, αν τυχόν εργαστήκατε πολύ μαζί της, μετά δε μπορείτε να την αποχωριστείτε. Και βεβαίως, στους γνώστες του χώρου, το όνομα Wacom, είναι σήμα κατατεθέν.

ired wacom bamboo 01

Δείτε ακόμη: ASUS GX700: Το πρώτο υδρόψυκτο λάπτοπ.

Η περί ης ο λόγος λοιπόν, Wacom, σκέφτηκε να μας κάνει μια έκπληξη και με μια κίνηση «ρουά-ματ» παρουσίασε (εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια) μια συσκευή τρία σε ένα: ποντίκι, γραφίδα, multitouch touchpad και μάλιστα με δυνατότητα επιπλέον ασύρματης σύνδεσης (έρχεται σαν επιπλέον αγορά αν τη θέλουμε και αποτελείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ένα USB δέκτη μεγέθους «νυχιού»).

Στο «στυλό» επάνω, υπάρχουν τρία «πλήκτρα». Η μύτη, που εκτός από τη ζωγραφική χρησιμεύει και σαν αριστερό (κύριο) πλήκτρο ποντικιού, ένα ενιαίο φαρδύ πλήκτρο λίγο πιο πάνω στο στέλεχος που χρησιμεύει σαν δεξί πλήκτρο ποντικιού και στην κορυφή υπάρχει μια «γόμα» που χρησιμεύει για να σβήνουμε αυτό που ζωγραφίσαμε όπως θα σβήναμε με τη γόμα ενός μολυβιού.

ired wacom bamboo 02

Δείτε ακόμη: Review: Sony Cybershot QX-100

Η ίδια η ταμπλέτα έχει ωφέλιμο μέγεθος (δηλαδή εκεί που σχεδιάζουμε) όσο μισή σελίδα χαρτιού Α4 και με τη γραφίδα που έχει ευαισθησία 1024 διαφορετικών επιπέδων, κάνει τη ζωγραφική και γενικά τις γραφικές τέχνες απόλαυση. Στο πλάι υπάρχουν τρία πλήκτρα που τα δύο χρησιμεύουν για την κύλιση ενώ το μεσαίο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το multitouch touchpad (εξ’ ορισμού ενεργοποιημένο). Βέβαια τα πλήκτρα αυτά προγραμματίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες μας από το πληρέστατο πρόγραμμα-οδηγό που συνοδεύει την ταμπλέτα όπως και πολλές άλλες ρυθμίσεις που αφορούν τη γραφίδα, αλλά και την ταμπλέτα εν γένη.

Το πακέτο συνοδεύεται από ένα αρκετά μεγάλο σύνολο προγραμμάτων που περιλαμβάνουν μια γκάμα από σχεδιαστικά μέχρι παιχνίδια (ειδικά για πένα) και βοηθήματα και μάλιστα ο εγκαταστάτης δημιουργεί μια ομάδα σε δικό της παράθυρο-μπάρα όπου συγκεντρώνονται όλα τα προγράμματα τα οποία εγκαθιστούμε ένα-ένα και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

ired wacom bamboo 03

Δείτε ακόμη: Ηχεία για iPhone

Όπως είπαμε, σαν option, υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέψουμε την ταμπλέτα σε εντελώς ασύρματη συσκευή (η γραφίδα είναι ούτως ή άλλως ασύρματη) προσθέτοντας, με επιπλέον αγορά, το σύνολο μπαταρίας-δέκτη USB, που μας δίνει μεγαλύτερη αυτονομία κινήσεων μιας και δεν εξαρτόμαστε από το (αποσπώμενο) 1,5m USB καλώδιο.

ired wacom bamboo 04