Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Apple TV - Η συσκευή που αναζητά μία θέση στο σαλόνι μας

Νέο Apple TV  - Η συσκευή που αναζητά μία θέση στο σαλόνι μας
ired.gr

Touch remote control, Siri voice control και App Store όλα σε ένα ανανεωμένο set-box από την Apple.

Μετά από χρόνια φημών, ένα νέο streaming set-box Apple TV, έφτασε τελικά στην τελική ευθεία προς το σαλόνι μας. Το νέο set-box, εξακολουθεί να αποκαλείται Apple TV και ανακοινώθηκε επίσημα στην εκδήλωση της Apple στο Bill Graham Civic Auditorium, στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια. Πρόκειται για μία πλήρη αναμόρφωση της υπάρχουσας συσκευής η οποία μετρά έως τώρα 3 χρόνια ζωής.

Ο Tim Cook CEO της Apple, δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του: "Πιστεύουμε πως το μέλλον της τηλεόρασης είναι οι εφαρμογές”. Η νέα Apple TV, θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη στα $149 με αποθηκευτικό χώρο 32 GB και η δεύτερη με 64 GB αποθηκευτικό χώρο στα $199. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ακόμη 10 χώρες τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: Αναβαθμίζεται και το Apple TV

ired apple tv preview 01

Το υπάρχον set-box θα παραμείνει στη γραμμή πώλησης, προς $69. Επίσης, η νέα έκδοση φέρει μερικές πολύ-αναμενόμενες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ενός πλήρους καταστήματος εφαρμογών, σύστημα αναγνώρισης φωνής με τη βοήθεια της εικονικής βοηθού Siri, καθώς και ένα νέο ανασχεδιασμένο touchpad.

Εφαρμογές και games έρχονται στο Apple TV

Ενδεχομένως η πιο σημαντική αλλαγή, είναι η εισαγωγή ενός πραγματικού καταστήματος εφαρμογών, το οποίο μοιάζει κατά πολύ με αυτό που προσφέρει η Apple, η Google και η Microsoft στους υπολογιστές, στα smartphone και στις ταμπλέτες. Το τρέχον set-box έχει αρκετές εφαρμογές τις οποίες η εταιρεία προσθέτει αυτοματοποιημένα.

Το νέο Apple TV, διαθέτει ένα ειδικό κατάστημα εφαρμογών, όπου οι χρήστες έχουν την ικανότητα να προσθέτουν ή να αφαιρούν εφαρμογές κατά βούληση. Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως εφαρμογές αγορασμένες από οποιοδήποτε App Store ("universal apps"), οι χρήστες θα μπορούν να τις έχουν διαθέσιμες προς λήψη, σε όλες τις συσκευές τους, Apple TV, iPhone, iPad ή iPod touch.

ired apple tv preview 02

Το νέο set-box Apple TV, θα τρέχει λειτουργικό tvOS, με την εταιρεία να υπόσχεται εργαλεία στους developers για την ανάπτυξη εφαρμογών, παρόμοια με τα άλλα λειτουργικά συστήματα, iOS, OS X και watchOS. Επί σκηνής παρουσιάστηκαν έτοιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Gilt (online shop), MLB.com, Zillow, Airbnb και PlayKids.

Παρουσιάστηκαν επίσης αρκετά παιχνίδια όπως Guitar Hero, Disney Infinity, Crossy Road, ShadowMatic και πολλά άλλα.

Η Apple δεν ανακοίνωσε ειδικό controller όπως αυτά που προσφέρονται για το Amazon Fire TV και Google Nexus Player, αλλά αναμένεται να υποστηρίξει controllers τρίτων κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Πώς και γιατί να κάνετε jailbreak στην Apple TV

Ο έλεγχος και ο χειρισμός των παιχνιδιών είναι δυνατός μέσω του remote control, το οποίο διαθέτει αισθητήρες ελέγχου κίνησης όπως ένα χειριστήριο Nintendo Wii. Φυσικά το Apple TV προσφέρει εφαρμογές όπως Netflix, HBO Go / Now, Showtime και Hulu με ανά-σχεδιασμένη εμφάνιση (interface). Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως το set-box της Apple είναι το μόνο που διαθέτει πρόσβαση σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσική που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω της εφαρμογής iTunes.

ired apple tv preview 03

Η εικονική βοηθός Siri υποστηρίζει το νέο Apple TV

Η λειτουργία μοιάζει πολύ με τις υπόλοιπες streaming προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των Rocu 3 και της Amazon fire TV. Έτσι το νέο Apple TV, θα σας επιτρέψει να κάνετε φωνητική αναζήτηση αγγίζοντας ένα ειδικό πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου και εκφωνώντας τις λέξεις κλειδιά. Η Apple ανακοίνωσε επίσης διευρυμένες δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας έκδοσης εντολών όπως "open Apple Music" ή "skip forward three minutes.”.

Πιο γενικές αναζητήσεις μέσω φωνής επέδειξε η εταιρεία, όπως για παράδειγμα την ικανότητα ανταπόκρισης σε φράσεις όπως "show me action movies" ή "show that 'Modern Family” επεισόδιο με τον Edward Norton. Η Apple τόνισε επίσης τη δυνατότητα απόκρισης στη φράση "What did she say?" η οποία θα προκαλέσει τη συσκευή να γυρίσει πίσω και να επαναφέρει τους υπότιτλους της ταινίας.

Touch remote - Αφή τύπου iPhone για την τηλεόρασή σας

Ο Έντι Cue δήλωσε:

Ο χρήστης ενός iPhone αλληλεπιδρά απευθείας με την οθόνη της συσκευής του και κάτι τέτοιο επιθυμούμε ως εμπειρία χρήσης στην τηλεόρασή σας από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου σας.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία δημιούργησε ένα επανασχεδιασμένο τηλεχειριστήριο, το οποίο διαθέτει μεγάλη γυάλινη επιφάνεια αφής στο επάνω μέρος του.

Διαβάστε επίσης: Κάνετε την Apple TV παιχνιδοκονσόλα

Φυσικά είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το μικρό ασημένιο που γνωρίζαμε έως τώρα στο τρέχον set-box, αλλά η κατανομή των πλήκτρων είναι παρόμοια με το προηγούμενο. Η εταιρεία αναφέρει πως η πλοήγηση με την αφή είναι εύκολη, όπως και η δυνατότητα να σύρετε μικρογραφίες ταινιών κατά την περιήγηση. Καμία αναφορά δεν έγινε για λειτουργία force touch, χαρακτηριστικό το οποίο έχει εισαχθεί στις υπόλοιπες συσκευές της Apple ή multi-touch χειρονομίες.

Το νέο τηλεχειριστήριο συνδέεται μέσω Bluetooth, ώστε να μην είναι αναγκαία η εικονική στόχευση του Apple TV. Προσφέρει επίσης έλεγχο της έντασης, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο καθώς και μία Lightning υποδοχή και μία μπαταρία ικανή να προσφέρει 3 μήνες φυσιολογικής χρήσης, με μία μόνο φόρτιση. Εάν τo συγκρίνουμε με τις υπάρχουσες προτάσεις του ανταγωνισμού το Apple TV, είναι σαφώς το πιο προηγμένο.

ired apple tv preview 04

Βέβαια δεν γνωρίζουμε, παρότι το τηλεχειριστήριο διαθέτει θύρα υπέρυθρων, κατά πόσο θα μπορούσε να αντικαταστήσει χειριστήρια γενικής χρήσης, με την κατάλληλη εφαρμογή.

Η ίδια η συσκευή Apple TV, διαθέτει μία εξίσου λιτή εμφάνιση σε μαύρο χρώμα με τον προκάτοχό του, όμοιο σε διαστάσεις, εκτός του πάχους του. Είναι παχύτερο και βαρύτερο σαν συσκευή από το προηγούμενο set-box.


Η συνδεσιμότητα της νέας συσκευής είναι παρόμοια, καθώς διαθέτει μία έξοδο HDMI με δυνατότητα ανάλυσης 1080p. Σε αντίθεση με την Nvidia Shield - μία συσκευή με λειτουργικό Android των $200 - τον νέο Apple TV, δεν φαίνεται πως θα υποστηρίζει 4K video. Παρότι διαθέτει θύρα USB-C, φαίνεται πως είναι μόνο για χρήση service υπηρεσιών. Επιπλέον η νέα συσκευή διαθέτει και μία έξοδο νέας οπτικής ψηφιακής επαφής ήχου που όμως, δεν υποστηρίζει παλαιότερα συστήματα ήχου τα οποία δεν διαθέτουν HDMI.

Το νέο Apple TV τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή A8 τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Ο επεξεργαστής είναι πολύ πιο ισχυρός από τον A5 της τρέχουσας έκδοσης. Αυτό πρόσθεσε αρκετή δύναμη μαζί με την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, σημαντικό βήμα για την φιλοξενία εφαρμογών.

Παρακολουθήστε το επίσημο video

Ας δούμε όμως τι αναφέρει και ο συντάκτης ξένης ιστοσελίδας, ο οποίος είδε από κοντά τη νέα συσκευή:

Hands-on με το νέο Apple TV

Το νέο Apple TV σου προκαλεί μία οικία αίσθηση, εάν κάποιος έχει εμπειρία με το Amazon Fire ή την Android TV. Η φωνητική αναζήτηση Siri, μου θύμισε διευρυμένη αναζήτηση τύπου Google ή Amazon. Αναζήτησε με βάση το είδος ταινίας και τη χρονολογία, για παράδειγμα "δείξε μου ρομαντικές κωμωδίες από τη δεκαετία του '70", λειτούργησε άψογα.

Το νέο τηλεχειριστήριο είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα. Προστέθηκαν πλήκτρα, άνετο για την πλοήγηση και το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο παρέχει έλεγχο στα παιχνίδια. Παίζοντας Asphalt 8, το κατεύθυνα ικανοποιητικά, όπως πολύ καλή επίσης εμπειρία είχα με την κύλιση και την επιλογή στα μενού των εφαρμογών.

ired apple tv preview 05

Η διασύνδεση είναι το παν. Το νέο τηλεχειριστήριο και οι λειτουργίες του, είναι το πιο σημαντικό μέρος που καθιστά αυτή την έκδοση, διαφορετική.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το νέο Apple TV, είναι μία υποδειγματική προσθήκη στο χώρο των streaming συσκευών και με κόστος $149, θα γίνει πιστεύουμε αμέσως δημοφιλής, ιδιαίτερα σε χρήστες Apple συσκευών, οι οποίοι περίμεναν μία αναβάθμιση της συσκευής αρκετά χρόνια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status